xshreck Odesláno Červenec 6, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 6, 2010 Máti jela z města dom a sekla se jí nějak palubovka a divně to jelo. Zajela do garáže, zdechla auto a zkusila nastartovat - už nechytlo. Je tam jeden spálený kábl u baterky - neví někdo k čemu je? ( k jakému spotřebiči ...) bo tak něco? Viz. foto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
redO1 Odesláno Červenec 7, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Ahoj je to docela normální jev už se mi to stalo také zkus to rozebrat ušťípnout konec dát novo očko očistit případně vyměnit pojistku a mělo by to být ok... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Červenec 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Jak může být normální větší odběr a tím spálený gábl? :) Nebo to je jen oxidace Ví někdo k čemu to vede? ASi něco bude špatně když tj toto. Pak na to mrknu... btw ten drát byl černý nebo zčernal? Já u toho ještě nebyl ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
redO1 Odesláno Červenec 7, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Spíš bych to viděl na tu oxidaci. stalo se mi to tak jsem vyměnil pouze očko a to nepomohlo ale když jsem vyměnil i pojistku a pořádně vyčistil je to ok... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Červenec 7, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Větším odběrem to nebude, spíš tou oxidací se zvětšuje přechodový odpor, kabel se zahřívá až se spálí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Červenec 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Větším odběrem to nebude, spíš tou oxidací se zvětšuje přechodový odpor, kabel se zahřívá až se spálí Ok, takze vycistit, prostrikat WDckem, dat nove ocko a zkusit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kajman Odesláno Červenec 7, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 Jasně, vyčistit, s tím WD nevím, spíš bych asi použil něco jako čistič kontaktů, možná čistič brzd, pak nové očko, izolace, a zkusit co to udělá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 7, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2010 je to drát od alternátoru, v poslední době celkem častý jev. Doporučuji ještě přezkoušet alternátor v 30% bývá vadný, zbylých 70% je přechodový odpor, místo se postupně zahřívá, až to udělá toto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.