Přejít na obsah

Modrá O II Combi 1.9 TDI PD BKC MR06

Doporučené příspěvky

Moje první auto byl Spartak r. v. 1959 a nyní O II Combi Classic 1.9 TDI 77kw modelový rok 2006 najeto bez mála 177tkm (mezi tím favorit a felicia) takže je co porovnávat tongue.gif Už nebo zatím mám najeto 5.5tkm a není co vytknout. Auto slouží tak jak má a zatím mě stálo navíc jen běžnou údržbu (klima, olej atd.). Sem druhý majitel a první se o něj naštěstí staral jako o své :palec: Navíc je ve výbavě tempomat a HF. Sry za foto interiéru z budoucím řidičem. Jiný nemám a než se dostanu k focení wink.gif
Úpravy:
Provedené:
Kožený potah volantu (zatím stačí :lol: )
Kožená řadící páka
Kožené madlo ručky
Jumbo Box s koženou opěrkou
Dodělán MaxiDot
Úprava origo držáku telefonu (zřejmě ho upravím odstraněním wink.gif ) Edit: Odstraněn laugh.gif
+ pár pikatchovin viz téma
Černá přední maska se znakem (sem úchylnej na origo loga, ikony atd. sad.gif )
Kliky nalakovaný
Zrcátka nalakovaný
Plánované do budoucna (budoucnost sem drobet přehodnotil, jsou důležitější věci jak auto):
Lak na lišty - černý tongue.gif
Liťáky
Dál dle inspirace :lol:
post-3471-1279734247_thumb.jpg post-3471-1279734533_thumb.jpg post-3471-1279734554_thumb.jpg post-3471-1279734571_thumb.jpg post-3471-1279734588_thumb.jpg

Edit: Pár novějších foto 15.9.2011

post-3471-0-04189800-1316085794_thumb.jpg

post-3471-0-93813200-1316085858_thumb.jpg

post-3471-0-34588600-1316085891_thumb.jpg

post-3471-0-25983600-1316085919_thumb.jpg

post-3471-0-30467100-1316085942_thumb.jpg

Upraveno uživatelem šulda
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Dneska sem podle rad zlikvidoval (doufám že úspěšně) pískání oken při stahovaní. U spolujezdce to bylo téměř v poho, ale za to u řidiče to začalo tak příšerně, že mě to chvílema přivádělo do stavu šílenství :P

Odkaz ke komentáři

Jo "veľa" sem tam podle rad nastříkal až to teklo ze dveří a zatím co sem zkoušel tak u spolujezdce už ani nepípne a u řidiče jen malinko. Prej to chce i čas tak sem na to zvědavej. Teď se mi o auto pěkně opírá slunko a jak se to nahřálo tak to bylo příšerný. Odpoledne jedu pryč tak sem zvědavej zda mě to ještě bude rvát za uši :P

Odkaz ke komentáři
Máš to ke mě z města v kterým sem se narodil 14 km :) Jen toho času je málo a u svýho sem to udělal až když už mě to začalo dohánět k šílenství :P Do Daček jezdím do práce tak je zrovna moc nemusím B)

Mám tam švagra. Dělá v TRW. Občas tam jezdíme a le spíš do Slavonic. :)

Tam dejte máslo, to bude klouzat jedna báseň... :)

;) a ten smrad časem....

Odkaz ke komentáři

Ještě trochu k tomu pískání a vrzání okna. Sundal sem tapec a vyndal vnitřní lištu po který se otírá okno a vyčistil tu semiš plochu. Pak bylo krásně vidět dovnitř i bez demontáže toho plechu co je přinejtovanej pod tapecem, tak sem kolejnice a kladky nastříkal vazelínou ve spreji pomocí hadičky a už druhej den kdy stálo auto na slunku je při stahování lahodný ticho takže se preventivně asi pustím i do okna u spolujezdce :)

Rosťa19: Taky dělám v TRW :) A radši jezdíš do Slavonic? ;) Sice sem se narodil v Dačicích, ale to jen proto že tam byla porodnice :) jinak sem rodák ze Slavo a bydlel sem tam 37let než sem se oženil a dostal novej byt v Jemnici, Slavo jsou pro mě stále přednější a často tam jezdím, hlavně na kuželky. Třeba už sme se ve Slavo potkali a ani o tom nevíme B) Někde na pivu :P

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Jak už sem tu nakousl tak toho mýho classica přeci jenom postihují nějaký změny. Foto před, při a po :) Ještě to trochu kazí řadící páka, ale taky na ní přijde řada. Po dnešní montáži maximální spokojenost :) A jelikož sem zku**** přílohy tak jsou v dalším postu :)

Odkaz ke komentáři

Drbanec na nárazníku opraven a po montáži Jumbo Boxu sem si řekl že drobet očisty neuškodí. Do malýho koženýho paketu už mi chybí jen řadící páka (teda mimo volantu, na ten sem si dal koženej potah a byla zábava ho tam přišít ;) ) tak v pátek nebo v pondělí objednám a je zase si čím dělat radost. Otázka je - co dál think.gif Určitě se tam toho dá ještě dodělat spoustu. Pro inspiraci dojdu sem na fórum a uvidím co by se mi dál zalíbilo a bylo podle mýho gusta :( Jo a samolepka je jak když tam patří :D

mischicka: No myslím že jinam delší dobu nepolezu. Sem skoro spokojen s tím co mám :D

post-3471-1284662821_thumb.jpg

post-3471-1284663011_thumb.jpg

post-3471-1284663067_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...