Přejít na obsah

goldie 1,9 tdi 81/103 kw

Doporučené příspěvky

Octavku jsem kupil zhruba pred 2 rokama a uz na ni probleho dost mensich i vetsich oprav a uprav. je to rok 2002 a ma nejeto necelych 190 tkm. kola jsou dvojdilna bbs 16" s pneu 225/55. rs naraznik s mlhovkama z OII. k origo xenonum sem se jeste nedostal ,tak tam jsou 3 hid xenon sady a viditelnost v noci je opravdu vyborna :-) .vyplne dveri jsou potazene kuzi, strikle dekory+ nejake drobnosti do bravy vozu. v nejblizsi dobe se ji budu zbavovat z duvodu porizeni OII RS

Takze se pokusim napsat neco rozsahlejsiho o moji octave. mam v ni motor tdi 81 kw upraveny od sportmotoru na 103 kw. (puvodne ahf , ted myslim ze asv) , motorem sem mel vetsi problemy. nejdriv mi praskl pritlacak u dvouhmoty,takze tam sla komplet nova jednohmota, jenomze borec co mi to dodaval, mi dal jinou tloustku lamely a kdyz sem vyslap spojku ,tak mi vypinaci paka drhla o pritlacak. takze prevodovka sla o5 ven , dala se jina lamela a vse bylo ok. v motoru byly slyset hydrostely na ktere byla planovana vymena s rozvodama a zhuba tak 1000 km pred vymenou mi jeden hydrostel prasknul a odnesla to hlava a vacka. nad origo novyma dilama sem ani nepremyslel ,tak motor dostal hlavu z vrakoviste, nove rozvody, olej a jeste dalsich par drobnosti cca za 18 000. vse fungovalo tak jak ma,akorat motor zacal kourit a po 1500 km mi spadnul ventil ,takze znova hlava a pist K.O. to uz sem neustal ,takze sem sehnal jiny, novejsi motor s najetymi 110 tkm, prehazel na nej rozvody atd. O5 vse fungovalo tak jak ma az na to ze po dalsich zhruba 1500 km za za mnou objevila husta bila doslova mlha, motor ztratil vykon a kdyz sem zastavoval ,tak bylo slyset jak lopatky turba drhnou o stenu,takze predemnou bylo shaneni noveho turba+ montaz. vse probehlo v pohode, protoze uz kazdou opravu znam skoro nazpamet a ted jezdim bez problemu a se slusnou spotrebou i pod 4,5l (kdyz se hodne snazim)

to bude o motoru radsi vsechno (krome vymeny cidla teploty a nejakych malickosti sem snad na nic nezapomnel)

kola jsou na aute udajne z nejakeho gti golfa .? puvodne byly stribrne a jsou to dvojdilne bbs 16" koupil sem je z duvodu priznive ceny a kompletni renovace (nejake 17" ,nebo 18" by byly lepsi ,ale za jednou tak vetsi cenu a vzhledem k tomu ze sem jeste nedavno byl na skole ,tak sem si to nemohl dovolit) co se tyce pneu 225 ,tak na ty byla 40 % sleva pres kamarada. ted jsem delal jeste cervene brzdice ,ale zatim nemam zadne foto.

Exterier. naraznik rs a stejne tak i mlhovky OII mam ze servisu skoda kde jsem byl na praxi jako klempir (takze tam byla lehka prasklina a pres pojistovnu dostal majitel novy a ja mam opraveny na aute :-)

nechal sem dat do laku i listy narazniku, sehnal sem prave doluhe zrcadlo a masku milotec. strhal sem listy ze dveri , ktere se mi nechtelo kupovat nove a nechavat je lakovat. co se tyce toho kridla vzadu ,tak nekomu se libi ,nekomu ne, ma ho skoro kazda druha octa ,ale me se proste libi. jeste sem chtel strisku na okno ,ale nevim jak by to vypadalo. folie na aute jsou uz od predchoziho majitele. dale tam jsou zatmavena zadni svetla + par dalsich drobnosti

interier. puvodne mel byt bezovy z LaK ,ale nesehnal sem ho ,tak sem alespon potahl hadr ve dverich kuzi podobne barvy a nastrikal ruzne ramecky a hladke plasty do barvy vozu

nevim co vam sem jeste napsat. asi by to taky chtelo dodat ze je to vybava elegance a to je o tehle octave zatim vsechno

post-4733-1280569559_thumb.jpg

post-4733-1280570339_thumb.jpg

post-4733-1280570437_thumb.jpg

post-4733-1280570532_thumb.jpg

post-4733-1280570635_thumb.jpg

post-4733-1280570727_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravym.

pekna octa, krasna barva, ale k takove barve vetsi cerna kola by padla o hodne lepe.

Prosim Te napis co jsi docilil s montazy tech "balonu" 225/55? Vzhledove to ne sedi, zakriva to kola, auto plave az moc.

Jinak super. Kridlo se my vdzy ibilo, akorat to chce trosku drsnejsi exterier, tady to nejak moc strci, ale jak pokazde rikam, chlavne ze se majitelovy (Tobe) liby. Do toho introse by tedka padly sedacky z Nature akcniho modelu, cerna se zlatym stredem.

K tem HID-kam nemam nazor, ja porizoval origo jenom proto abych ne oslnoval ostatny a pekne mne ta srandicka vysla, a svitivost urcite nemam jako Ty s tema HID-kama ale ted bych urcite sel do kvalitnih HID-ek s dobrim serizenim svetel. Gdyz nekomu nevady ze mne oslnuje s spatne serizenyma svetlama, tak proc bych ja mnel dbat na to?

Odkaz ke komentáři

K tem HID-kam nemam nazor, ja porizoval origo jenom proto abych ne oslnoval ostatny a pekne mne ta srandicka vysla, a svitivost urcite nemam jako Ty s tema HID-kama ale ted bych urcite sel do kvalitnih HID-ek s dobrim serizenim svetel. Gdyz nekomu nevady ze mne oslnuje s spatne serizenyma svetlama, tak proc bych ja mnel dbat na to?

MfM:Pokud to bereš takto jak popisuješ tak si dovolím s tebou nesouhlasit!! Blbě seřízená světla je velmi rozšířený nešvar ale ani nejhůř svítící světla neoslní tak jako HID sada a vítám že policie už za tyto sady bere techničáky a dává mastné pokuty................

Čikouny:ten vnitřek je vážně gůůůt...a fofrklacek je luxus......kola jsou pěkný hned bych je na svoji šedivku nazul!!

Upraveno uživatelem Živočich7007
Odkaz ke komentáři

IC je reseny trosku poupravenym plastem pred nim, H.I.D-ky jsem poridil za par korun (mam tam 3 sady) s tim ze jezdim na mlhovky a vidim s nima v pohode a nikoho neoslnuju, na potkavacky uz je to horsi,ale kdyz je stahnu dolu ,tak je to ok a kdyz tam hodim dalky + oboje mlhovky ,tak je to jak kdyz jedu za dne. a origo xenony by vysli ,tak na 15 000,- ? a navic nejaky dodelavani naklonovejch senzoru , kabelaze atd. . . a to kridlo sem koupil tim stylem ze sem sel v nejakym shopu a proste sem ho tam videl ,tak sem ho koupil a podle myho nazoru to nevypada spatne, treba k nejakejm jinejm barvam mi to taky nesedi

Odkaz ke komentáři

Chuss tak te tu viitam! :D Trochu me sere, ze uz tu jsou 3 zlaty octy a z toho prave 2 lifty :D ale co se da delat

Jinak tu buurtackou masku bych vymenil hned za origo.. :palec:

S HIDkama v mlhach nemam problem, ty neoslnujou, ptz jdou pres cocku a sviti na zem

Dlouho jsem resil, jestli lakovat listy do zlaty nebo nechat cerny, ale jsem moc rad, ze jsem zustal u cerny.. ;)

Jinak, je super ze si zazdil IC mlhovkou, aspon si uz ze me nebude nikdo delat prdel, ze mam malou diru na IC :blink:

A ty kozeny vyplne v tech dverich jsou moc pekny! :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...