pavelhoffmann Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 mam škodu octavia 1.8 turbo RS šel mi bily husty kouř z vyfuku kámoš mi řekl že odešlo turbo a olej se vraci do vyfuku tak jsem vyměnil turbo a nastartoval jsem kouř se ustal ale ne uplně když se rozjedu ještě to dost kouři a když jedu na jedničku tak to taha ale zařadim dvojku a nema to silu čím to muže být děkuji moc za rady zkouším vypojít baterku aby se řidici jednotka motoru resetovala bylo mi to doporučeno 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 Radsi pred tim nez ji odpojis pichni to na VAG. Po vypojeni baterky se strati veskeri info o zavadach ketere jsou tam, takze potom mozna ten VAG moc nepomuze. Mas vicistenej IC (intercoler)? Umi tam byt velke mnozstvy oleje od toho stareho turba a tim padem zase pujde do spalovani a bude vydavat bilej kour i gdyz je turbo nove. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavelhoffmann Odesláno Červenec 31, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 přes vag-com mi žadnou chybu nehlasil,uvidime co to uděla jak zapnu baterku,IC(intercoler)co to je přesně? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 Jako co je IC? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavelhoffmann Odesláno Červenec 31, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 jj přesně co je IC je se v motorech nevyznam a kde přesně to najdu v motoru?připadam jsi blbě ale bohužel tohle je pro mne neznama 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 Intercooler, je to pravo v narazniku pred kotacem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 IC = intercoler = chalic stalceneho vzduhu. Vetsina Turbo motoru je ma (musy mit - pokud se chce docilit vykonu a lepsi performance motoru). Hladi turbem stlaceny vzduh, a tim padem ho vice natalci do spalovani cimz se zvisy vykon motoru (hrube - laicky receno). Nachazy se za turbem a pred spalovanim takze gdyz turbo odejde, zpravidla pusti olej do sani, tim padem do IC, cimz se jeho ucinost zmensi, nebo v nejhorsim pripade zase udela neporadek v motoru. Jinak u 1,8T nevym presne jestly je vpravo v narazniku (za pravou mrizskou - jako je u TDI) nebo je negde jinde. Chledej nejaky treti chladic mensi kolem motoru, pod naraznikem, to muze byt jenom on. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 Radsi pred tim nez ji odpojis pichni to na VAG. Po vypojeni baterky se strati veskeri info o zavadach ketere jsou tam, takze potom mozna ten VAG moc nepomuze. Mas vicistenej IC (intercoler)? Umi tam byt velke mnozstvy oleje od toho stareho turba a tim padem zase pujde do spalovani a bude vydavat bilej kour i gdyz je turbo nove. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavelhoffmann Odesláno Červenec 31, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 diky hoší v ponděli se nato vrhnem a pokud to pujde všechno platím pivo :)dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Červenec 31, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2010 Momentalne netusim nic jineho co by mohlo davat takove symptomy. Neco jsem negde slisel ze spatne svicky a mobina (cesky to neumim vysvetlit co to je ale je to pod/vedle svicek) muzou delat stejnou vec s motorem (koureni, slabej tah) ale fakt nejsem jistej jestly je to pravda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavelhoffmann Odesláno Srpen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 1, 2010 kolem svíček to nevypada že by tam byl problem dneska jsem nahodil spatky baterku a už ani nenastaruji hned to zdechne :)uvidime zkusime vyčístít ten IC 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavelhoffmann Odesláno Srpen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 2, 2010 tak jsem vyčistil IC a stejně to děla,takže posledni možnost vyhodim vyfuk a nastartuji uvidime jestli z toho pujde kouř velky nebo ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Březen 26, 2012 Sdílet Odesláno Březen 26, 2012 Tak ozivim krapek toto vlakno. Resim malej (velkej) problem. Po vymene olejove vany, jde sileje bilej kour z vyfuku. Kdyz se rozjedu, tak je clona jak neco :D Tak uvazuju cim to muze byt, ale nic me nenapada 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fester777 Odesláno Březen 26, 2012 Sdílet Odesláno Březen 26, 2012 trosku zabrdnem do tejto temy a nechcem nikoho podcenovat ale co ma prosim vas spolocne biely dym s olejom ? ked vam spaluje olej tak ide cierny dym (sedy). Sleduj ci ti neklesa voda z expanznej nadrzky . Ked nie tak to bude proste chladom vonku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Březen 27, 2012 Sdílet Odesláno Březen 27, 2012 Dobra rada, asi si myslis, ze jsem se nedival na hladinu provoznich naplni? A kdyz ubylo po 10 min stani na miste litr oleje, tak asi tece voda ze :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fester777 Odesláno Duben 2, 2012 Sdílet Odesláno Duben 2, 2012 jedine co ti poviem , ze olejom biely dym nebude . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fox360 Odesláno Květen 26, 2012 Sdílet Odesláno Květen 26, 2012 Zdravim, potreboval bych poradit co se mi prihodilo v motoru a jak z toho ven. Bohuzel jsem kvuli nehode mel motor venku a po vraceni zpet a najeti 25km zacal bile kourit, zezacatku lehce a krasne bile, ale uz docela dost a lehce sedive. Zjistil jsem ze se ztraci olej, tak v tom mam jasno,ale nevim pricinu. Olej prolina mezi vyfukovyma svodama a turbem, jenze nevim kde se tam bere jestli jde pres motor nebo rovnou z turba. V turbu co jsem koukal tak saci strana turba je cista a IC taky, svicky taky nebyly nejak napaleny kdyby to spalovalo olej, tak nevim kde se co mohla stat. Pred nehodou to bralo cca. 1litr oleje na 15tis.km a nebyl stim zadny problem, ted to jede taky jak ma az na ten olej u turba a ze to huli. Potreboval bych jit na jistotu abych zase narozebral pulku auto a stejne nic nenasel dam sem i foto jak to vypada 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 Divny, jak mi prdlo ted turbo na zelene olej prolinal a valil se do vyfuku, ale spodni casti. Ale nejspis bude praskle tesneni v turbu, takze asi repas nebo nove turbo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fox360 Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 Kdybych to vedel najisto, tak nejeke turbo sezenu. Nebo mam doma jeden AGU motor a to turbo by tam taky melo pasovat, aspon na zkousku,ale napred musim to svy vyndat. S autem nejezdim ale potrebuju s nim obcas ted cuknout tak ho nemuzu uplne znepojizdnit. Je teda mozne ze se neco stalo jenom na vyfukove cesti turba a ta saci je v poradku? Nejvic me zarazi ze ten olej by se tlacil nahoru ke svodum. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 Mi oprdlo tesneni hridelky na vyfukove casti. Olej se tlacil spodem i vrchem, ale jen rozdil, ze mi nateklo do vyfuku 4,5 litru oleje :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fox360 Odesláno Červen 5, 2012 Sdílet Odesláno Červen 5, 2012 Tak jsem svuj problem vyresil. Mel jsem turbo KO a ale i tak to jelo paradne. kdyz jsem sundal vyfuk a sahnul na rotor ve vyfuku, mrskal se za strany na stranu a kdyz jsem turbo vyndal cely ven, tak druha strana to same. Zatim mam turbo z AGU a dnes byla zkusebni jizda a zatim OK. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.