Přejít na obsah

Piráti silnic

Guest Noac

Rychlost  

330 hlasů

1. 1. Dodržujete rychlost na silnicích???

• Pokaždé
      28
    • Nikdy
      28
    • Jak kdy
      277

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...

Někteří spíše "nevyhazují" blinkr kvůli tomu, že ho možná ještě někdy budou potřebovat. :lol:

Já osobně při projíždění kruháče dávám i levý blinkr, pokud na nejbližším výjezdu z něho nevyjíždím - to pak pravý. Nedělám to kvůli sobě, ale kvůli těm co stojí proti, aby věděli co vlastně chci dělat...

Slušnost na silnicích moc nenajdete, je to spíše výjimka...

Takové obyčejné přibrždění kolony, která jede za Vámi, protože proti Vám chce někdo odbočit vlevo a tím ucpe kompletně celý pruh osobně považuji za samozřejmé. Samozřejmě vše s ohledem na celkový provoz a možné následky...

Co vše jsou schopní rádoby řidiči udělat jsem se dnes mohl pokochat při 200 km po silnicích 1. a 2. třídy. Je to náramné a má to také jednu výhodu... Určitě se Vám za takovým řidičem nepodaří usnout :lool:

No rozhodně to je na dlouhé povídání, protože lidská blbost je neomezená...

Odkaz ke komentáři

Já osobně při projíždění kruháče dávám i levý blinkr, pokud na nejbližším výjezdu z něho nevyjíždím - to pak pravý. Nedělám to kvůli sobě, ale kvůli těm co stojí proti, aby věděli co vlastně chci dělat...

Co? Na co dáváš blinkr doleva?

Dneska jsem najel slabejch 180km a potkal jsem "jen" 19 aut, který nesvítily....

Odkaz ke komentáři
Co? Na co dáváš blinkr doleva?

Aby mi to tam nějakej blbec neposlal před čumákem. Všichni se spoléhají na to, že když neblikáš tak vyjíždíš... No a někteří to tak i praktikují.

Mimochodem to svícení je pěkná kravina. Ničemu to nepomůže... To už neřeším.

A proč já si dycky říkám co je to za blba, když bliká na kruháči doleva. Navíc se radši držím dál, protože nevím, jestli to nefikne do protisměru ach jo ach jo.

Já si zase říkám co to je blba, který neví, že pokračuju po kruháči a nevyjíždím a klidně to tam pošle...

Asi zkušnej řidič... Možná profík...

Odkaz ke komentáři

Možná jsi nepochopil funkci kruháčů, jsou pro větší plynulost provozu. Pokud jede hodně aut, měl by se vměstnat do mezery mezi autama (pokud to jde, neohrozí tě apod).

Navíc při jízdě po kruháči neměníš směr, tak naco blikat. Stačí dát znamení o odbočení z kruháče s dostatečnou rezervou na to, aby mohlo vjíždějící auto zareagovat. Nic víc, nic míň.

Ale máš pravdu že někteří to tam frknou jak hovada. Těch ale naštěstí moc není ;)

Odkaz ke komentáři

Tak to mám asi na ty hovada štěstí...

Souhlasím, že by měl kruháč vliv na větší plynulost provozu (já funkci pochopil) nicméně není nic neobvyklé, když "blondýna" (a může to být i chlap) to zapíchne před kruháčem a čeká co se bude dít dál... pak dává přednost tomu co najíždí "naproti" němu teprve na kruháč (mezitím by v pohodě projelo 6 normálních řidičů) a když náhodou už za ním nic nejede tak po 10 minutách na ten kruháč vjede.

Neboj už jsem viděl i na kruháči, ty co přejeli výjezd, vesele couvat...

Nevadí mi, že mi někdo vjede přede mnou na kruháč, ale nasere mě, když mě pomalu spálí a ještě se tváří, že ten blb jsem já...

A to, že někteří pro jistotu raději neblikají ani při výjezdu taky přibývá...

Odkaz ke komentáři

Lonanek: tak tebe bych nechtěl potkat na silnici.. Přesně jak píše xshreck, když takovýho blba vidím, tak co nejdál od něho.. Ale to blikání při vyjíždění je jen lenost, stejná lenost jako nedat blinkr při předjíždění na dálnici (ať už při začátku nebo při vracení se zpátky před auto).. Další nešvar je jízda po dálnici stále v levém, i když je pravej prázdnej..

Odkaz ke komentáři
Lonanek: tak tebe bych nechtěl potkat na silnici.. Přesně jak píše xshreck, když takovýho blba vidím, tak co nejdál od něho..

To soudíš jen podle toho, že na kruháči dám blikr vlevo a že xshreck něco napsal? To bych pak tedy nechtěl potkat Tebe. Docela ubohé tvrzení z Tvé strany... Chtěl bych vidět co děláš na silnici, když tady na fóru jen urážíš...

Co si mám myslet o Tobě? Že jezdíš v klobouku a máš spz RK???

Jen mi řekni na kterou stranu se řadíš před kruháčem (jeden proud), na kterou stranu najíždíš před semafory v pruzích, ...

Více slušnosti a méně nervozity na silnicích by rozhodně neškodilo.

Vždy se pousměji, když mě nějaký spěchavec předjede a já jsem po 5km klidné a pohodové jízdy za ním...

Odkaz ke komentáři

Nevím, kdo koho uráží, já tebe určitě ne rolleyes.gif

Před kruháčem se řadím většinou vpravo, záleží jak ten kruháč vypadá.. Pokud je kruháč 2pruhovej a já potřebuju vyjet posledním výjezdem, jsem vždy v levým pruhu a kruháč projíždím vnitřkem.. Taky záleží na dopravní situaci, nerad objíždím kruháč 2x lol.gif Ale nikdy, NIKDY bych na 1pruhovém kruháči nepoužil blinkr vlevo wallbash.gif

Odkaz ke komentáři

Ale ve Francii maj i 3 proudé kruháče. A ještě tam funguje pravidlo, že vozidlo jedoucí v vnějším pruhu odbočuje další výjezd.

Jinak v rámci pirátů silnic. Já jezdím podle situace. Naprosto nedodržuju 30, 50 a podobný nesmysly na velkých silnicích. Přijde mi to jako blbost. Neni problém, abych jel po Jižní spojce v Praze 100, ale taky jsem se tam honil s Golfem ve 3 ráno a u Bráníka 220. Takže záleží, kdy kde a jaká je situace. Nikdy nejedu jako prase protože spěchám. Jedu tak protože mě to baví. Musí se předvídat tak 5x tolik a mít 3 hlavy a oči všude. Když jedu do krkonoš tak mimo město tak 100 - 130 vesnice podle toho která tak 50 - 100 a když je rovinka mezi poly tak proč si to nesešlápnout na 180 třeba. Ale nejsem prase, že bych předjížděl přes zebru, plný čáry, odbočovací pruhy a nebo ohrožoval ostatní. Prostě předjíždění je pro mě manévr, který může počkat. Nejsem zastánce vybržďování na dálnici a podobn prasárny, ale nesnáším, když kvůli někomu musím prudce brzdit viz. nesmyslná myška v Praze, nebo předjíždění kolony aut co jede třeba 90 a nějakej debil začne předjíždět a předjede 3 a pak se tam cpe. To se na něj vyprdnu a nepustím ho tam. Nebo vyjíčkáři a kluboučníci jedoucí po dálnici 100 a já to valím 160 a on to tam pošle přitom musí vidět, že jedu a že za mnou nikdo neni. Předem se těším na kritiky :D

Upraveno uživatelem cubecnik
Odkaz ke komentáři

Tak a teď si vem, kdyby blikal doleva, tak je jasné, že pokračuje dál po kruháči. ;)

Dělají to tak ve Francii, taky mi to přišlo jako blbost, ale pak mi došel právě tenhle aspekt. Samo že na jednopruhovém kruháči je blikání doleva blbost.

blbost je to i na 2 a více pruhovém kruháči, pokud nepřejíždíš z pruhu do pruhu.. prostě máš blikat pouze tehdy, když vyjíždíš ven (a nebo z pruhu do pruhu)...

Odkaz ke komentáři

Dakie proc rikas,ze je to blbost??? Jsi dopravni expert nebo mas dopravni skolu??? Ja osobne mam projetou celou evropu a dost po ni jezdim a treba ve francii jak uz kluci zminovali je to bezne a funguje to, to ze na to cesi nejsou zvikli neznamena ze je to blbost... Ono celkove na zapad od nas se jezdi daleko daleko lip a jinak a to je taky blbost?? Cesi jsou jedni z nejhorsich ridicu v Evrope!!

Odkaz ke komentáři

Fajn, ale jsme v ČR, takže se musíme řídit našima zákonama!!! Co je ve Francii nebo někde jinde je věc druhá.. A má to i svoji logiku, proč neblikat.. Kruháč je prostě jako bys jel po rovný silnici a tam přece taky neblikáš! Blikáš pouze tehdy, když měníš směr jízdy...

Odkaz ke komentáři

Ja se s tebou nehadam ale nemyslim si,ze je jednoznacne tvrdit ze je to blbost.. A osobne mam vzdycky koprivku a depresi kdyz musim jet do nebo pres CR... Tohle by stejne byla nekonecna debata. Dulezi te aby se ridici drzeli tech zakonu ktere v dane zemi patri coz se u nas moc nedeje a o tom to je ;)

Odkaz ke komentáři

no říká to nejspíš proto, že když na vícepruhovém kruháku pak není jasně poznat úmysl řidiče blikajícího vlevo - objíždí kruháč ve svém pruhu nebo přejíždí do vnitřního pruhu? no vidíš, nevíš, tudíž způsobil svým blikáním jen chaos,

navíc pokud se nepletu, tak diskuze na toto téma u odborníků proběhla už dávno, výsledkem je blikání doprava při vjezdu a výjezdu, blikání vlevo POUZE při přejíždění z pruhu do pruhu,

co je na tom nepochopitelného pane kamioňáku ?

Odkaz ke komentáři

myslim, že blikání na kruháči je to nejmenší, za poslední dva dny mám za sebou 1000km a mám ten pocit, že vyjelo při tom sluníčku plno exotů:

1. dálnice 3 pruhy, totálně volno, jen v tom prostředním pruhu si to šina partička 3 blbů na probliknutí 2 uhnou, 3. se drží a při předjíždění úplně levým do mě ještě najíždí (povrch dálnice ve všech průzích ok, nebyl tedy důvod je ve středním pruhu)

2. borec s OII RS TDI vesnice 40 mimo obec 80, když jsem ho v kopci předjížděl, tak tomu šlápnul, jelikož jsem byl vedle něho, tak jsem musel po tom začít taky šlapat. Totálně nechápu o co šlo, pak se za mnou řítil a něco si dokazoval (kravaťák se slečinkou vedle sebe) min 20km jel jak jsem psal, při předjíždění mohl mít tak kolem 130-140km/h a pak za mnou jel 100-110......

3. felda s károu plnou bordelů - šrotu, po okresce letěl 110, zjevně se toho nákladu chtěl zbavit, co kus z něj něco vyletělo. Při předjíždění udělal manévr, kterým rozkmital kárku ve výsledku jsem byli oba rádí, že jsme to přežili.... (silnice dostatečně široká)

4. Tuner v civiku, stopání, dva stoupací pruhy, bawor předemnou se po předjedí náklaďáku poslušně zařadil abych ho mohl předjet, bohužel před ním jedoucí civik nehodlal opustit pozici v L pruhu ač byl P prázdný, po mém drzém probliknutí při rychlosti 80km/h reagoval vypuštěním černých sazí bez změny rychlosti....

Tento víkend stál za to, většinou mám jednoho exota do týdne....

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Je tu jeste nekdo ze stary party?
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
  • Vytvořit...