Guest houmik Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 (edited) taky jsem jezdil jako ty, ale zmoudrel jsem edit: jeste by me zajimalo, jestli ty vase udavany hodnoty treba po meste (dejme tomu 70 km/h) jsou tacho nebo GPS Edited August 16, 2010 by houmik 0 Quote Link to comment
VSemi Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 já jelikož neustále jezdím s navi tak podle gps.... tacho mě jede tak o 4km víc při 50ce zmoudřel? nebo máš strach o body :lol: 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 nemam strach o body, tak 75% casu jezdim po Rakousku ;) ale proste mi to za to nestoji, k tomu jsem dospel sam no ale jako vcera jsem si pujcil Passata doma (85 kW PD) a to bylo neco pri 90 km/h jsem podradil na 4, ze budu predjizdet a ono skoro nic, to asi nebude normalni 0 Quote Link to comment
Kajman Posted August 16, 2010 Share Posted August 16, 2010 houmik: no a teď si představ, že bys navyklý na 2.0 TDI najednou sis musel neplánovaně sednout do 1.2 HTP. Chtěl jsem předjet kloboučníka jedoucího předpisových 90, ale přes dvojí podřazení se to protijednoucí auto tak rychle blížilo! To člověk rychle hodí za hlavu všechny návyky 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 20, 2010 Share Posted August 20, 2010 (edited) Dneska jsem byl v Malé Morávce a pár dědin před ní si to v jedné dědince jedu 50 do kopce, za mnou ješte jedno auto a v zrcátku vidím jak nás předjíždí Passat s ostravskou SPZ a na zadním okně nápis "Radši být mrtvý, než druhý" Nápis je to dobrej, taky bych si ho dal na auto, ale neridil bych se sním (né pokaždé) :) Tak také přispěji.Po zkušenostech, kdy jsem jel brzda - plyn a po 10km bylo to auto za mnou na světlech, jsem se hodil do pohody a předjíždím jen ty co jedou za krásného dne 70. Což je nějaký nový nešvar a dělá strašně nebezpečných situací. A co jsem si na letišti zkusil brzdění v různých rychlostech, dodržuji rychlostní limity v 95% cesty. Obec do 50, mimo do 100, dálnice 120-130 (tachometrových) A pokud dostanu chuť se projet, jedu vedlejšíma klikatejma silnicema, kde si užiju ostrou jízdu, většinou bez překročení 80km/h a jen tehdy, když neni nikdo na dohled a aby to bylo bezpečné. Už sem se smířil, když mi předjíždí na přivaděči před Plzní (limit 90km/h) rozhulákanej favorit. Ale ty co předjížděj, když jede kolona, před sebe nepustim. Na 10 km opravdu nic nenazenes, to nemá cenu. Max jsem na 40 km nahnal 15min. Houmi: pokud to hrkneš přes dědinu kilo, okresky 160 a víc- tak tam přijedeš za poloviční čas....a ani se nemusíš moc snažit. Městská 50ka je nejhorší brzdič,tam se ztrácí nejvíc času. A zvedá to spotřebu-musíš jezdit ekonomicky...na 5ku 90 to žere míň jak na 3ku 50 :lool: :D Já jsem na trase Praha - Velké Mez. nahnal tu necelou hodku, ale na tacháči bylo pořád přes 180. Jo a s tou spotřebou máš pravdu, jezděme ekonomicky :) já jelikož neustále jezdím s navi tak podle gps.... tacho mě jede tak o 4km víc při 50ce zmoudřel? nebo máš strach o body :) :( Myslím že to budou ty body, ale je pravda, že někteří lidi zmoudří a nebo je to přestane bavit takhle jezdit. houmik: no a teď si představ, že bys navyklý na 2.0 TDI najednou sis musel neplánovaně sednout do 1.2 HTP. Chtěl jsem předjet kloboučníka jedoucího předpisových 90, ale přes dvojí podřazení se to protijednoucí auto tak rychle blížilo! To člověk rychle hodí za hlavu všechny návyky Tak o tomhle ani nemluv, stačí si sednout do čehokoliv slabšího a je to příšerný. Stačí když musím jet služební fábií 1.2 nebo feldou 1.3. Edited August 20, 2010 by Noac 0 Quote Link to comment
TDI Life Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 tak já s teda přiznám :D jako je jasný že když v dědině není vidět jedu pomalejc abych někoho nesejmul ale na rovince kde je přehled tak v obci max,. 75 mimo obec když to tam neznám tak max 120 když vím že tam nikdo neměří tak pro mě zákony neplatí takže jako v německu na dálnici co řidič a auto vydrží.a po dálnici? většinou 150 sem tam tomu šlápnu na 210 ale to si jenom vychutnam velkou rychlost a zase zpátky těch 150 max 170. chytte si mně 0 Quote Link to comment
TDI Life Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 to je tak toho Lifa za tohle vybanovat z fora :( 0 Quote Link to comment
TDI Life Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 ale tak co! já si tady nebudu hrát na slušnáka a přetvařovat se když nikdo takovej nejsem,toto téma jsou piráti silnic-přiznejte se kdo jezdí nebo jel jako prase.tak co,jen jsem napsal jak to mam já.osobně jsem za 10 let co řídím nezpůsobil ani jednu nehodu i když při mě asi 3x stáli všichni svatí že nikdo nebyl poblíž a a já sem auto udržel na silnici.vždycky jsem dobrzdil,nikoho nesrazil,chlastu za volantem se vyhýbám jako čert křížu,pouštím chodce,jak jsou někde lidi tak jedu echt opatrně protože člověk nikdy neví... samozřejmě já sem nebudu psát svoje jméno a kde bydlim...tady vystupuju pod nickem TDI Life a hotovo. tak se přiznejte hříšníci kdo je na tom podobně nebo ještě ,,huř,,jako já 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 ale tak co! já si tady nebudu hrát na slušnáka a přetvařovat se když nikdo takovej nejsem,toto téma jsou piráti silnic-přiznejte se kdo jezdí nebo jel jako prase.tak co,jen jsem napsal jak to mam já.osobně jsem za 10 let co řídím nezpůsobil ani jednu nehodu i když při mě asi 3x stáli všichni svatí že nikdo nebyl poblíž a a já sem auto udržel na silnici.vždycky jsem dobrzdil,nikoho nesrazil,chlastu za volantem se vyhýbám jako čert křížu,pouštím chodce,jak jsou někde lidi tak jedu echt opatrně protože člověk nikdy neví...samozřejmě já sem nebudu psát svoje jméno a kde bydlim...tady vystupuju pod nickem TDI Life a hotovo. tak se přiznejte hříšníci kdo je na tom podobně nebo ještě ,,huř,,jako já Myslím, že jich je tu hodně a občas si taky zařádím, jako třeba dnes. 0 Quote Link to comment
burek Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 taky tomu sem tam hnacnu na podlahu a vychutnavam si kamna z vyfuku :) :) :) ale 90proc jizdy mam vedle sebe omezovac rychlosti (pritelkyne)... tekze jezdim +- podle sinicnich pravidel... sem tam na 60 jedu 70 az 80 ale to je normalni, jedu s davem.... ale kdyz jedu sam tak jedu tak stredne , kdyz vim ze je to bezpecne zkusim kratkodobe maximalku, pak zase jedu tech svych 130 a v obci dodrzuji 50ku ... sice na znacce obce uz nejedu 50 ale brzdim si ekonomicky motorem ale jak klesne na 50 tak to dodrzuji.... 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 taky tomu sem tam hnacnu na podlahu a vychutnavam si kamna z vyfuku :) ale 90proc jizdy mam vedle sebe omezovac rychlosti (pritelkyne)... tekze jezdim +- podle sinicnich pravidel... sem tam na 60 jedu 70 az 80 ale to je normalni, jedu s davem.... ale kdyz jedu sam tak jedu tak stredne , kdyz vim ze je to bezpecne zkusim kratkodobe maximalku, pak zase jedu tech svych 130 a v obci dodrzuji 50ku ... sice na znacce obce uz nejedu 50 ale brzdim si ekonomicky motorem ale jak klesne na 50 tak to dodrzuji.... Taky mám takový omezivač :-) 0 Quote Link to comment
Snake Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 väčšina ľudí má taký obmedzovač, volá sa to zdravý rozum :) 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 väčšina ľudí má taký obmedzovač, volá sa to zdravý rozum :) TEn mám, ale taky sa to volá bojící se příťule... 0 Quote Link to comment
Spooky1 Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Taky mám takový omezivač :-) A mě ta moja nadává, že jezdím pomalu... :) (samozřejěm záleží na situaci provozu) väčšina ľudí má taký obmedzovač, volá sa to zdravý rozum Tak zdravý rozum u mě funguje super.. ;-) 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 A mě ta moja nadává, že jezdím pomalu... :) (samozřejěm záleží na situaci provozu) To se mi stalo tak 2x za 4 roky, že mi řekla, že se courám 0 Quote Link to comment
VSemi Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Mě přítelkyně nikdy nic do řízení a rychlosti jízdy neřekla.... občas mě řekne na křižovatce že tam už nebyla oranžová:-D jinak ani slovo...když se chce táhnout tak ať si řídí sama...já si spojku v koloně kurvit nebudu. A ty prachy za antiradar se taky musí nějak vrátit...kdybych se tahal pomalu tak by to byly vyhozené keke;-) 0 Quote Link to comment
MfM Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Lidi gdy jsme tady u podobneho temata tak jak predjizdite? 1km za autem co jede pomalej, a pak ho predjizdite o 10km/h vetsi rychlosti, a pak po 1km zpatky do pruhu? Nebo jedete na narazniku a pak ho "strihnete" ? 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 zalezi, jak je husty provoz... kdyz je malo mista, tak musi byt clovek za nim a pripraveny 0 Quote Link to comment
deleted Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 tak já s teda přiznám jako je jasný že když v dědině není vidět jedu pomalejc abych někoho nesejmul ale na rovince kde je přehled tak v obci max,. 75 mimo obec když to tam neznám tak max 120 když vím že tam nikdo neměří tak pro mě zákony neplatí takže jako v německu na dálnici co řidič a auto vydrží.a po dálnici? většinou 150 sem tam tomu šlápnu na 210 ale to si jenom vychutnam velkou rychlost a zase zpátky těch 150 max 170. chytte si mně to je tak toho Lifa za tohle vybanovat z fora :) Tak z fóra ani ne,ale ze silnice bych Tě vybanoval hned,za tu obec určitě 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 No když už vidím z dálky, že se dá předjíždět, tak zrychlým a načasuju to tak, abych pohodlně a bezpečně předjel. Když je provoz, tak hezky hned za prdel, trošku to roztočit a pak stříhat, ale jak kdy... 0 Quote Link to comment
Snake Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Záleží dosť od premávky, väčšinou si však nechávam 1 až 1,5m priestor, potom späťák, blinker, pedál na podlahu, a dokončíme, o 10kmph predbiehať môže iba blázon, čím kratšie sa vedľa niekoho vlečieš, tým bezpečnejšie pre teba. Plný pedál má tiež výhodu v tom, že kým ťa kokos stihne zaregistrovať, tak už 3/4 auta maš vpredu, tým pádom ťa nemôže ani odstrihnúť tým že zrýchli. 0 Quote Link to comment
MfM Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 No ptam se protoze tady jak se divam jak lidi predjizdeji tak mne z toho leze husy kuze ja z 99% se nasadim na prdel a pak striham ale pokud je predemnou vic aut a hrozi ze zacne hromadne brzdeni tak radsi jsem tech par metru vzdaleny. 0 Quote Link to comment
Snake Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Stačí používať rozum no, čo niektorým chýba (viď príspevok končiaci na "chytte si mne" :/ 0 Quote Link to comment
MfM Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 No jo ale vcera jsem jednoho takhle predjel a on zacal troubit ze ho takhle predjizdim. Ja at uz je nebo neni provoz (cti: protijeduci auta) tak vzdy predjizdim co to da - na plno :) 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 No jo ale vcera jsem jednoho takhle predjel a on zacal troubit ze ho takhle predjizdim. Ja at uz je nebo neni provoz (cti: protijeduci auta) tak vzdy predjizdim co to da - na plno :) No tak když vidím 1 km do dáli, rovná cesta a jedu si vklidu tou 100 - 110 a jede tam někdo 80, tak ani moc nezrychluju a vklidu ho předjedu, ale o tomhle se nedá takhle bavit, záleží na situaci, každý předjíždí jinak a já hlavně předjíždím bezpečně. 0 Quote Link to comment
MfM Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 presne, zalezi na situaci ale ja mislel vseobecne gdyz se scitaji predjizdeni vsehna tak zhruba na jak to vypada, rozumim ze pokud je volno vsude okolo tak neni treba zbitecne riskovat 0 Quote Link to comment
Guest houmik Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 proto je treba zvysovat vykon, aby bylo predjizdeni co nejkratsi :) 0 Quote Link to comment
Snake Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 nemusí byť pravda, môžeš mať aj McLaren a keď sa proti tebe vyrúti magor idúci 200 tak to nemusiš bezpečne dokončiť 0 Quote Link to comment
Guest Noac Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 proto je treba zvysovat vykon, aby bylo predjizdeni co nejkratsi Přesně tak :) nemusí byť pravda, môžeš mať aj McLaren a keď sa proti tebe vyrúti magor idúci 200 tak to nemusiš bezpečne dokončiť To by ale byl kterén, stát se to může, ale čím vyšší výkon tím rychlejší a bezpečnější předjetí. Samozřejmě, že nebudeš předjíždět, když proti Tobě jede auto a je dosti blízko. A taky nebudeš předjíždět, když tam nevidíš. I když pár takovýhlech blbů už jsem viděl... 0 Quote Link to comment
Recommended Posts