Přejít na obsah

Ostřik světel

reinxed

Doporučené příspěvky

Cau kolegove. nejakej jezedak mi pred barakem urval krytku ostrikovace svetel. Jeste byl tak chytrej ze ji nechal lezet na zemi. Odbocuju.

Opravil jsem praskly drzacek a sel zkouset ten ostrikovac vytahnout.

Nevim jak moc musim zabrat, ale myslim ze sem za to rval dost a ani to nezapruzi, ani se to proste nehne. Neni tam prece jen nejaka pojistka?

(v zasunutym stavu to vypada, jak kdyby to bylo zatazeny moc a krytka na to ani "nedosahne" , takzhe to proste musi nejak ven..

Nechapu .. help pls :lool:

Rukou to jde, ale blbě, lepší je vzít kleště a opatrně to vytáhnout něma. Taky jsem měl stejný dojem s tím, že krytka nedosáhne, ale je to zřejmě dobře vymyšlené, když tam ten kousek plastu pak drží i přes to poměrně velké předpětí pružiny.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Hmmm, tak ráno koukám z okna a na kapotě mám nějakej flek... přemýšlím co to je a všímám si dalšího fleku na nárazníku. Hlavou mi proběhlo, že nějaký fetišista přes Octávky si chtěl odnést kus auta domů a ukájet se nebo co :). Nebo nějaký nešika zkoušel parkovat.. No krytka ostřikovače sama od sebe asi neupadne. Ostřikovač tam ale zůstal. Krytka má ulámaný příchytky. Co s tím? Kupovat novou, 2 plechovky s barvou a lakovat to se mi nechce. Dá se ten plast něčím slepit? Píše se tam PC-PBT.. Má někdo nějaké zkušenosti s lepením těchto plastů?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Nevím, přijde mi to divný, že to samo upadne. I když... mám doma pár zbytků s plastikových stavebnic, tam sem ubastlil to co tam chybělo a ještě jsem to vyztužil (pro jistotu) protože se mi zdálo, že je tam málo materiálu. Nechal sem to 2 dny schnout a drželo to fest. Zacvaknul sem to tam a všiml jsemsi, že ten ostřikovač má docela silný tah. Nakonec to dopadlo tak, že po první jízdě to zas upadlo někde po cestě tedy definitivně. Nová krytka 156,- + lak 112,- základ na plasty sem našel doma a bezbarvý lak na metlu taky. Takže klika. Po prozkoumání té nové krytky musím říci, že soudruzi udělali někde chybu, protože je ten materiál evidentně poddimenzovaný. Nebo je otřikovač příliš hluboko v nárazníku a má snahu tu krytku stále táhnout dovnitř náraníku, takže je trvale namáhaná v tahu. Do toho se ještě přičte dynamické namáhání otřesy při jízdě a je vymalováno.. Vyfotím tu krytku. Je tam zaklesnutá za výstupky držáku v ostřikovači. Z toho snad půjde odvodit jaký je tam tvar. P.S. Tenhle týden sem viděl další OII a taky jí chyběla krytka a na stejný straně.

Odkaz ke komentáři
Nemůžu najít šupléru, ale ten materiál toho zámečku co se ulomil má tloušťku cca 1mm, což je m.á.l.o. ...

post-37759-0-56614300-1407617474_thumb.jpg

Zespoda tam přilepím plastovou destičku na ty dva cupliky se zámky. Ten tah se pak rozloží na větší plochu a ten konec toho cupliku nebude tak namáhaný.

Ale je to jen teorie. :loool:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...