reinxed Odesláno Červenec 1, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2009 Zjistil jsem ,že mi nefungují ostřikovače světel.Může někdo poradit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofree Odesláno Červenec 1, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2009 první je vždy pojistka... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Duben 26, 2010 Sdílet Odesláno Duben 26, 2010 tusi nekdo jak rozdelat na FL ostrik svetel aby sel vsunout do drzaku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Prosinec 2, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2010 Dneska mi začal mi zlobit levý ostřikovač - nezasouvá se zpátky do nárazníku. Pravý je v poho, ostřikuje i se zasouvá. Nejsem si jistý, jestli levý stříká nebo ne - za jízdy to nebylo poznat (přes ostříknuté sklo) a po dojetí jsem to už nezvládl vyzkoušet, jen jsem ho zasunul.. Tušíte, čím by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jofree Odesláno Prosinec 3, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2010 (upraveno) jestli ostřikovač stříká musí být vidět i přes ostříknuté sklo, je to přece jenom pěkný gejzír vody. Zasouvání zpět do nárazníku má myslím na starosti pružina uvnitř ostřikovače, tak možná praskla nebo vyskočila z úchytu. Vysouvání se děje pouze tlakem vody od motůrku ostřikovače, tzn že pokud by z ostřikovače spadla hadička, tak by nestříkal, ale ani se nevysunul. Upraveno Prosinec 3, 2010 uživatelem jofree 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Prosinec 3, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2010 A nepřimrznul Ti jenom..? Zbytek vody v hadičce... nebo máš nižší koncentraci a k levému vede delší hadička (když nádržka je vpravo) a může být vystavená víc proudícímu vzduchu - viz zajímavá tabulka ve vedlejším topicu o zdvojnásobení mrazu vlivem proudění vzduchu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Prosinec 4, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 4, 2010 Vypadá to na zamrznutí.. Ani nestříká, jen zůstane vysunutý. Možná tam byl nějaký zbytek starší (letní) kapaliny, nebo se to nějak naředilo.. Ad viditelnost ostřiku - jel jsem v noci po dálnici, takže jsem to zas tak moc sledovat nemohl.. Resp. zdálo se mi, že to asi nestříká, ale jistý jsem si nebyl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ulman Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 ahoj. Tak me zamrzli ostrikovace,vse jsem ok. rozmrazil v teple garazi a asi za dve hodky to strikalo,vymenil jsem kapalinu za zimni a jak tak poletuju kolem vozu vidim ze jedna krytka ostrikovace svetel je na zemi. Ja debil stahl i tu druhou ale ted me tam nejdou nasadit.podotykam ze plastove nozicky jsou v poho.je na to nejaka finta?? jde nejak ten ostrikovac vysunout bez strikani abych to tam nasadil nebo jak na to????? predem diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 normalne ho vytahni za hlavu toho ostriku, kdyz uz tam tu krytku nemas. Podivej se jak jsou packy a nasad. Krytky ostriku jsou jine na pred FL a FL. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ulman Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 ma ty origo tak to tam musi ji,byli tam,je to octa 2., Aha takze zaberu a vyjede to ven.ok skusim a diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 octa 2 to je mi informace, predFL byl do pulky 2008 tusim a pak je FL. Neorigo krytku na ostrik jsem taky jeste nevidel. Neboj se toho je tam pomerne pevna pruzina. Pokud uz tam ty krytky nemas melo by to byt pomerne snadny, ale taky jen tak sami neodpadavaji neco muselo povolit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ulman Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 aha.no je to 2005.jooo povolilo na tech krytkach je takove okynko co zapadne do hacku na ostriku a ja ty okynka na krytkach mam ulamany. asi jak me to zamrzlo tak to led utrhl. daji se koupit nove a za kolik asi??mam naraznik v barve. To pero je fakt silne a vytahnout to jde v poho.tak dik za odpovedi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Prosinec 9, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2010 ucite se daji koupit nove budes je muset ale nalakovat ze jo. Cisla dilu by meli byt nekde zespod tech krytek. Rozdil mezi skoda auto a nebo cc-autodily.cz by nemel byt nejak zasadni ale clovek u skodovky nikdy nevi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Saxon Odesláno Prosinec 27, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2010 Ahoj, mám záslepky na nárazníku a chtěl bych dodělat ostřiky. Co vše potřebuji? popř. kdo to dělal na co to vyjde? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Ja je mam a chci je nejakym zpusobem odpojit :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 saxon: kontaktuj nekoho z kubovejch servisaku zalezi kdo je ti bliz italik: pokud mas xenony nemel bys to delat je to v rozporu s legislativou, jinak nevim jestli jdou ostriky jen odkodovat, ale nejspis jo zase doporucuju kontaktovat nekoho z klubovejch servisaku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Italik: stačí vytáhnout odpovídající pojistku - někdo to tady psal že to má... takže zřejmě to nedělá žádný problém (není na té pojistce ještě něco dalšího co bys zneprovoznil) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Leden 3, 2011 Sdílet Odesláno Leden 3, 2011 Lze odkódovat, v 09 - centrální elektrika. Byte 1, a Bit 1. Headlight Washer installed. :) Případně prodloužit čas ostřiku světel po ostřiku oken. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
italik Odesláno Leden 4, 2011 Sdílet Odesláno Leden 4, 2011 Chtel bych upresnit proc je nechci.Xenony nemam. Kdyz se porad sviti tak kazdym tretim ostriknutim se zapnou i ostrikovace svetel.Pres den zbytecny a mam porad zadelany blatniky od toho ostrikovani. dalsim resenim by byla svetla pro denni sviceni to by to za jizdy pres den nefungovalo. ale spis zkusim tu pojistku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Mohli by ste poradiť aku vodu do ostrekovačov mám používať aby som nezničil xenony? Rolbar mi spominal na aku latku v nich si davat pozor, ale uz som zabudol. Dakujem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Toto je dobrá otázka - v podstate všetko, čo má hodnotu -30 je podľa Škody nevhodné... V prípade poškodenia polykarbonátových svetiel a následnej reklamácie sa odoberá vzorka ostrekovacej kvapaliny a táto ide na rozbor. Viem o zamietnutých reklamáciách, kedy bola v nádržke ostrekovačov kvapalina Slovnaft Evox -30, OMV Caristal -30 a Sheron -30. Každý prípad sa posudzuje individuálne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Jj, dobrá otázka. Ja som sa stretol, že na pár kvapalinách bolo uvedené "vhodné pre ostrekovače svetlometov". Inak si myslím, že ten rozbor vyjde drahšie ako nové svetlá resp. plasty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Rozbor platí Škoda Odporúčam ale pred reklamáciu vymeniť obsah nádržky za niečo normálne do -20 Úplna vražda pre svetlá sú neriedené koncentrované kvapaliny, sú experti, čo to tam lejú neriedené! Tie svetlá potom sú úplne vyleptané, drsné na dotyk, nechtom sa ten plast dá olupovať vo vrstvách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrccko Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 V akom zmysle myslíš neriedené? Ja som minule nalial kvapalinu zo Shell do -20 nič som neriedil aj tak zamrzla pri -12 či ako 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 Sú aj rôzne koncentrované, ktoré neriedené vydržia aj -50. A sú ľudia, ktorý ich pre istotu neriedia, aby náhodou nezmrzli 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Únor 24, 2011 Sdílet Odesláno Únor 24, 2011 Mohli by ste poradiť aku vodu do ostrekovačov mám používať aby som nezničil xenony? Rolbar mi spominal na aku latku v nich si davat pozor, ale uz som zabudol. Dakujem. Jak to píše wrcko, koukni na etiky, bývají už dost dobře označené. Pokud si dobře pamatuju, problémem je alkohol - třeba i čistící roztoky na skla. Sú aj rôzne koncentrované, ktoré neriedené vydržia aj -50. A sú ľudia, ktorý ich pre istotu neriedia, aby náhodou nezmrzli -50° je extrém u nás zbytečný, ale -20° je o ničem, prt. při jízdě a při -13° venku to zamrzne. Pokud ta světla nevydrží koncentrát do -30°C, tak by se škodovka měla zamyslet. Navíc se mi zdá ujeté dělat rozbor toho co je zrovna v nádržce, k naleptání nedojde za den. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Únor 24, 2011 Sdílet Odesláno Únor 24, 2011 Ja som minule kúpil z Lidlu taku k...tinu do -50 a len mi zamasťovalo skla a nič viac, takže tak či tak som nič nevidel. Tak pozor na lidlove shity. Ale to myslim len vodu od ostrikovačov, majú aj kvalitné veci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 24, 2011 Sdílet Odesláno Únor 24, 2011 musí být na štítku vyloženě napsané, že neníčí polykarbonátové částí, gumu a plasty, má to napsané tak každá 3. ostřik. kapalina 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Poky Odesláno Červen 8, 2011 Sdílet Odesláno Červen 8, 2011 Cau kolegove. nejakej jezedak mi pred barakem urval krytku ostrikovace svetel. Jeste byl tak chytrej ze ji nechal lezet na zemi. Odbocuju. Opravil jsem praskly drzacek a sel zkouset ten ostrikovac vytahnout. Nevim jak moc musim zabrat, ale myslim ze sem za to rval dost a ani to nezapruzi, ani se to proste nehne. Neni tam prece jen nejaka pojistka? (v zasunutym stavu to vypada, jak kdyby to bylo zatazeny moc a krytka na to ani "nedosahne" , takzhe to proste musi nejak ven.. Nechapu .. help pls :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Červen 8, 2011 Sdílet Odesláno Červen 8, 2011 Ne melo by to jit normalne vysunout,kdyz zajedes nehty pod tu krytku a zatlacis tak ten valec celej vysunej,uz jsem to delal jde to trosku ztuha bo pruzina to tlaci porad zpatky ale jde to,jeste to zkus a neboj se,chytni ji pravo a levou rukou zajet nehtama pod plast.krytku a vysun :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.