Max Cici Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 Dobrý den , chtěl bych se zeptat mám octu 2 1.9 TDI 77 kw. Jakou mám použít a koupit baterii. Děkuji za rady. Myslím si že baterii co tam mám je nevyhovující. Výměna autobaterie → 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Srpen 21, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 21, 2010 Akú tam máš teraz? Aktuálne sa k 1.9 TDI vo výrobe dávajú 61Ah... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Max Cici Odesláno Srpen 22, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2010 Mám tuto: 12V 61Ah 330A Din 540A EN SEA. zdá se mi že má malý startovací proud. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Srpen 22, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2010 Cici kup silnejsi tim nic nezkazis a cenove to neni takovy rozdil 0 Citovat Odkaz ke komentáři
najmis Odesláno Srpen 22, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2010 Stačí ta co má být jen prostě kvalitní(Bosch,Varta,Baner..) hlavně né nějakou Lidlovku.. :P Mám Vartu a neměla problém ani při -22C 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 1, 2010 Sdílet Odesláno Září 1, 2010 330A se Ti zdá málo? Kolik bys chtěl? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
najmis Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 330A je.. :lool: nevím proč má OII která je víc prošpikovaná elektronikou slabší baterku než F ... :) mám tuto a nemám problém http://www.mulac.cz/blue-dynamic/autobater...v-74ah-680a.htm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 VARTA BLUE dynamic (BETTER) 70Ah 12V, kapacita 70Ah, rozměry dxšxv:261x175x220, startovací proud:630 A nová 2100,- 10-11.9 budu v Prostějově(to už je kousek ne? do Chropyně jsem jezdili na koupák) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
beedone Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 No ja som sa presvedcil ze Exide su dobre a da sa ziskat po ukecani aj za lepsiu cenu asi o cca 1500 lacnejsie nez Varta ,a drzi a drzi a drzi ,zima kratke cesty auto sama elektrika :lool: EXIDE PREMIUM *** Nahrada: XC07 napětí: 12 V, Baterie - kapacita: 77 Ah, test za studena dle EN: 760 A, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 Sakriš, jestli bych si tam taky neměl dát s větší kapacitou :DOH: Nevím co všichni blázníte a rvete si do aut co největší akumulátory. Za a je to zbytečné, bv Bouli sedí dost inženýrů, kteří to dobře spočítali a za b akumulátor je jen jeden článek řetězu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 je pravda, že dneska se snaží u všeho snížit odběr proudu, tak proto asi snížili i kapacitu u TDI na 61Ah, ale OI měla v základu 74Ah.. Samozřejmě je rozdíl, jestli s tím někdo jezdí dálky, nebo jen couračky po městě, kdy pořád startuješ, popojedeš, chcípneš atd.. Pak ta baterka dostává daleko větší záhul a je lepší se vyzbrojit vyšší kapacitou.. Na dálky se to v pohodě dobije a stejně po čas jízdy to bere z altiku.. Pokud plánuješ do auta hudbu, je zase lepší mít baterii s vyšší kapacitou :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 Ja bych s tema inzenyrama v Bouli byl opatrnej, jako kazdy v teto dobe, sice neco navrhnout muzou, ale pak prijde ekonom a rekne, ze to je zbytecne aby tam byla baterka s rezervou 10% a stahnou to na minimum bez jakekoliv rezervy...tim snizi vyrobni cenu jednoho auta o nekolik desitek mozna i stovek korun vynasobene poctem aut a za usetreny prachy se muzou ozrat a jeste jim zbyde na nahradni ledviny :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 tuhle mám já a jsem maximálně spokojenej :lool: http://www.amilo.cz/autobaterie-577400-77ah-780a-12v/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
najmis Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 mischicka:Já dal takovou jako byla origo 74Ah.. ;) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal K. Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 Ja jsem dal tu nejsilnejsi, co jde do O2 snad dat(velikostne).. http://pmd.varta-automotive.com/pmd2/showB...r=5774000783162 z vyroby tam byla akuma 74Ah 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 mischicka:Já dal takovou jako byla origo 74Ah.. ;) :D Do čeho? Do Fabie? Ve FI byla 74 Ah baterie? V OII jsem měl originálně 72 Ah. Jen mi to tady někdy přijde jako bezhlavé cpaní megabaterek a megakol do obyčejných aut, která ani jedno nepotřebují a superauta to z nich taky neudělá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 jako bezhlavé cpaní megabaterek a megakol do obyčejných aut, která ani jedno nepotřebují Lidi to mají bohužel vžitý jako např. dát kočičce mlíčko a vůbec je nezajímá že jim sice chutná ale přitom jim způsobí žaludeční a střevní potíže ;) Nedávno sem byl v místním servisu (ne škodovácký) kvůli gumám a i když sem měl už v autě baterii koupenou podle sebe, přesto sem se ze zvědavosti zeptal jakou by mi doporučili? "Vemte značkovou, co nejsilnější a největší jaká se vám tam vejde" Ještě se zeptám manželky jak je to s tím větším :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.8TSI Odesláno Září 2, 2010 Sdílet Odesláno Září 2, 2010 Kdysi jsem psal tady nebo na minulém foru dlouhé technické rozbory na téma baterka - jako elektrikář bych do toho snad celkem mohl vidět... ale ti co byli přesvědčení že čím více tím lépe jsem stejně nepřesvědčil a zůstali na této své fatální hloupost zakotveni... takže to tady už nechci rozebírat. Ty baterky co máme v autech jsou předimenzované 2-3x a jakékoliv navyšování kapacity je nesmysl. Jenom v bodech: -I na TDI by 42Ah se startovacím proudem 300A bohatě stačila... -dal jsem takovou a takovou a neměl jsem žádný problém... a už jste někdo s jakoukoliv dobrou baterkou měl s moderním autem problém??? Baterka je buď dobrá a pak nastartuješ a nebo je po smrti a pak nenastartuješ ani s baterkou z kamionu... Obě silná i slabá má stejnou životnost cca 1000startů, vše nad tuto hodnotu je jen bonus pro vás. životnost totiž jen z menší části ovlivní věk, hlavním faktorem je počet "facek" od startéru. Že to vychází obvykle na 5-7 let je jen výpočet těch 1000startů + ten bonus. -silnější baterka do města - nesmysl, vyšší kapacita ti sice umožní o 2 starty navíc (pokud by jsi odpojil dobíjení), ale zároveň se déle bude dobíjet. Takže po několika startech a popojetích bude slabší baterka procentuelně více dobitá než ta silná, protože ta bude vydávat stejné množství energie, ale dobíjet se bude pomaleji (není lineární...) Co škodí baterce nejvíce?? Stav nedobití.... takže výsledek je spíš horší než lepší... Mýty o silných baterkách a obavy z nenastartování se táhnou z dob 120... které opravdu mohly mít problém... baterie byly technologicky nedokonalé, velikost jiskry záležela na napětí na cívce a alternátor (dynamo) měl špatnou charakteristiku a na volnoběch dával sotva 12,5V... takže to začínalo dobíjet kolem 2000ot za minutu. Dnes je všechno jinak, dobíjí to na volnoběh, jiskra není závislá na napětí, a elektronika si hlídá stav baterky a pokud by viděla krizi začne vypínat prvky luxusní výbavy.... a komu z vás se to už stalo... já jsem to slyšel teprve od dvou lidí a když pátrali co to znamená tak po 14 dnech se značkový servis VW od importéra terve dozvěděl o této fičuře... Takže slabá jako silná... obě vám poslouží úplně stejně a obě po 5ti letech úplně stejně taky umřou... Další co lidi klame je obecné podvědomi - čím lepší baterku do mobilu, tím déle mohu telefonovat... čím lepší baterku do svítilny tím délé svítím... fotím atd... ano, ale to je přeci úplně jiný režim... copak pokaždé když telefonujete se vám spustí dobíjení? Svítíte svítilnou a dobíjíte? Ale v autě jakmile jedete už dobíjíte... nepotřebujete proto prodlužovat dodávku energie... potřebujete otočit startérem... toď skoro vše... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
najmis Odesláno Září 3, 2010 Sdílet Odesláno Září 3, 2010 Do čeho? Do Fabie? Ve FI byla 74 Ah baterie? V OII jsem měl originálně 72 Ah. Jen mi to tady někdy přijde jako bezhlavé cpaní megabaterek a megakol do obyčejných aut, která ani jedno nepotřebují a superauta to z nich taky neudělá. No jak vidíš tak se ai dávaly jak 72Ah tak 74Ah i v příslušenství jsem našel pro starý FI baterku 72 nebo 74Ah ;) Tak nevím jaký megabaterky... :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 3, 2010 Sdílet Odesláno Září 3, 2010 Mě to docela zaráží, ale když to říkáš, asi to tak u některých modelů bylo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Září 30, 2010 Sdílet Odesláno Září 30, 2010 jakej max rozmer baterie jde do OII? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 1, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 1, 2010 Já mám Bosch S4 74Ah, rozměry 278 x 175 x 190 mm a o moc větší se tam podle mě už nevejde, kolem aku už není skoro místo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Takze zde foto pro vysvetleni... Varta Silver Dynamic 77aH viz. http://www.amilo.cz/autobaterie-577400-77ah-780a-12v/ rozmery jsou taky 278 x 175 x 190mm (délka, šířka, výška) vetsi tam uz asi nepujde :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 na MPI az zbytecne velkej ten max startovaci proud ne ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 na jaky MPI? at je velkej je to jedno... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 ;) no proto no co no... zase ta baterka trochu vydrzi - mam zaslepeny zamky tak bych nerad aby to zdechlo nekde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 nejspis bude maximalni startovaci proud v prime umere k kapacite. Kapacitu chvalim ale ten proud je fakt zbytecnej, ale co uz. FSI je nahodou dobrej motor ale lepsi je s turbinou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 Takze zde foto pro vysvetleni... Varta Silver Dynamic 77aH viz. http://www.amilo.cz/autobaterie-577400-77ah-780a-12v/rozmery jsou taky 278 x 175 x 190mm (délka, šířka, výška) vetsi tam uz asi nepujde ;) To je to co Ti píšu o příspěvek výš no proto :lool: no co no... zase ta baterka trochu vydrzi - mam zaslepeny zamky tak bych nerad aby to zdechlo nekde... Najeď si pár příspěvků zpět, najdeš tam moc pěkné vysvětlení tohohle "světonázoru", že čím větší tím lepší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 To je to co Ti píšu o příspěvek výš Najeď si pár příspěvků zpět, najdeš tam moc pěkné vysvětlení tohohle "světonázoru", že čím větší tím lepší. vsak pisu " taky 278 x 175 x 190mm " hele zadny vysvetleni nehledam a az budu chtit neco vysvetlit tak se zeptam kluku z vyvoje... (nebo Rolbare) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.