Guest tomxass Odesláno Listopad 30, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2017 Menil som preventivne po 6 rokoch za Economy, snad vydrzi dalsich 5... Inak extrem, na druhom mojom aute Passat 2008 menena prvy krat po 9 rokoch (auto jazdi kazdy den 6km kratke trasy do prace a je to TDI :D). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Listopad 30, 2017 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2017 to mi je víc líto toho TDI než té baterky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest tomxass Odesláno Prosinec 1, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2017 Jazdi jak nove ;) Ale to sme mimo temy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sandman.21 Odesláno Prosinec 1, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2017 Exide premium jsem kupoval loni do druheho auta Fabia SDI a drzi vpohode.Na to ze se s autem moc nejezdi se az divim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
primergy Odesláno Prosinec 19, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2017 Tak po 6,5 letech se mi odporoučela origo baterka (byla tam Varta 61Ah). Koupil jsem Exide Premium 77Ah. Jen mám stejný problém jako tady již někdo avizoval. Ta baterka je delší/asi i celkově větší a tudíž na ní nejde vrátit to originální chlupaté pouzdro (taková ta plyš). Chtěl bych baterii schovat, ale nevím jestli se na to vejde nějaké originální plastové pouzdro, nebo se dělají nějaká jiná, do kterého by se ta 77Ah baterka vešla? Neřešil jste to prosím někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Prosinec 19, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2017 Já mám na OII předfacelift plastový pouzdro a batere Exide Premium 77AH se do něho vejde. Ono jestli se ty hadrový nedělali podle velikosti baterie z výbavy jestli nestačí koupit ten novej pytel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
JindraDv. Odesláno Červenec 7, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2022 hoj kucí, najel jsem na tohle téma, páč řeším opak: ne jak velkou, ale jak malou baterku do octavia 1 můžu dat. Celý příběh: mám parádní Octavia I (rok 2002), 1,9 TDi 81 kW s akumulátorem 74 Ah. A mám taky karavan a v něm akumulátor 55 Ah. Jenže kvůli provozu více spotřebičů bych v karavánku uvítal baterii silnější. A tak mne napadá krátkodobé (stačí mi to jen teď na čas dovolených) řešení jen na dva tři měsíce: vadí moc, když ty dvě baterie prohodím? V autě takhle v létě by i na startování 55Ahodinová věřím stačila a v karavanu bych měl baterii silnou z auta 74 Ah. Koncem září bych zase baterie dal zpátky: 74 do auta, 55 do karavanu. O karavan nejde, tam je to solárnímu dobíjení jedno, jaká je baterie, ale akumulátor 55 Ah v turbodieselu – snese se to? Myslím, že by mohlo… nevím. Hádám, že žádný problém… Díííky, fajn den, Jindra 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Červenec 7, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 7, 2022 (upraveno) Zde se řeší Octavia II Do tvého auta minimálně 70 Ah, 640A. 55Ah je pro benzín, baterie můžeš prohodit, ale budeš mít problémy a to nechceš pořiď si do karavanu trakční baterii a nebo elektrocentrálu, Upraveno Červenec 7, 2022 uživatelem Radas 1 Citovat Odkaz ke komentáři
JindraDv. Odesláno Červenec 8, 2022 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2022 před 20 hodinami, Radas napsal: Zde se řeší Octavia II. Do tvého auta minimálně 70 Ah, 640A. 55Ah je pro benzín, baterie můžeš prohodit, ale budeš mít problémy a to nechceš, pořiď si do karavanu trakční baterii a nebo elektrocentrálu, moc děkuju za názor, díky díky, jasně že trakční batt je optimum… jenže 4x tak drahá a já to používám jen celkem málo a omlouvám se za off topic, cpu jedničkovou oktávku mezi dvojkový dík, skvělej den přeju 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.