Přejít na obsah

Zvláštní klepání-přední náprava


Doporučené příspěvky

problém je v klepání na přední nápravě při projíždění prudší zatáčky v pomalé rychlosti nebo při otáčení na nerovnosti, když jsou kola více stočená. Je to klepání jak kdyby železo na železo. Když jedu po nerovnosti normálně rovně, tak nic. Jsou měněné tlumiče,uložení,silentbloky na ramenách a na stab. tyči a čepy se zdají být v pořádku. Byl sem vlezlý pod autem a na nic uvolněného sem nepřišel a už mě to štvě. Nestalo se něco podobného někomu. A ještě když auto stojí s vyplým motorem a zahýbu volantem na jednu a druhou stranu, tak vůle není a zdá se jak kdyby to trošičku klepalo při změně směru volantem, při nastartovaném motoru a posilovači není nic cítit nic na místě.

Doufám že to nebude v posilovači řízení....:)

Odkaz ke komentáři

99% polosy

podivej se na srouby na prichiceni poloos jestly je nemas potrhane. Pokud ano tak je vymen. Ja uz to delal par krat. Oziva se to klepanim pri stocenem volantu - mne nejvic do kopce ale az se skoro kazdej sruob utrhl tak bylo poradi pri prekorceni 40km/h.

 

Jinak mozno take i pan homokineticky dela problemy :)

Odkaz ke komentáři

ona tam stačí malá vůle mezi ramenem a kostí a tříská to jak sviňa a lupe do volantu.... já mám teď problém se závitem, takže se mi to vždy povolí ten šroub a stačí půl závitu a už klepe. v ruce jsem to nepoznal, zkus ten šroub jestli je dobře utažený.

 

myslím tyč řízení - spojovačka - axiální táhlo - každý tomu říká jinak - většinou se vychodí a odejde uložení, které je pod manžetou. Je to ta tyč od čepu řízení k hřebenu.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Pánové, tak sem auto měl na zvedáku u mechanika a prej mám v prdeli ložisko na pravé straně. a ještě když hýbu kolamavpravo vlevo jako řízením, tak jak kdyby cvaká v servu. Prej je vůle na hřebenu...je to možný, aby byla vůle v servu na hřebenu??? Zdá se mně to divný...za každou radu budu vděčnej.

Odkaz ke komentáři

vůle jsou u kola možné dvě : NAHORU - DOLů = ložisko, DOLEVA - DOPRAVA (směr jízdy) = čep řízení, případně vymlácené uložení axiálního táhla.... může být i vůle v hřebenu, ale já měl to stejné, vůle doleva doprava a byl to načatý čep řízení + axiální táhlo... výměna za 750 Kč na jedné straně + geometrie...

Odkaz ke komentáři

Zdravím. No já po včerejšku řeším něco obdobného. Jen mám problém ten, že mi to dělá i na místě. Tím myslím, že když pomaličku natáčím kola (nastartovanej motor) na který koliv směr, tak se nepravidelně ozývá klepání.. To samý při pomalé jízdě a prudkém zatáčení. Takže kdyby někoho napadlo, čím to, zulíbám mu ruce :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...