RichardD Odesláno Září 4, 2010 Sdílet Odesláno Září 4, 2010 Po výměně předface volantu za FL MF volant (+podvolantovka) mi teď columbus ukazuje pozici auta na mapě o 10 - 15m pozadu (tzn. projedu křižovatku ale navigace ještě myslí že jsem před ní) a dělá to hrozný bordel. Není nějaká možnost jak to opravit (bez VAGU), nebo neví někdo jak je možné že mi to tak blbne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Pocitam ze jsi tam nemel origo Columbuse budes muset asi koupit Can-Bus kabel zbernici me tohle delalo v Multivanu byl jsem v jedny ulici a navi v druhy pak jsem koupil tu zbernici a ted je vse jak ma byt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 To by mohlo byt ono, zkusim zjistit, diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 O2 má CAN v konektoru u rádia(to by se mu ani nerozsvěcovalo podsvětlení tlačítek na navi) a vše mu fungovalo než mu někdo šáhnul do auta... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ferdo ale ty octavky byli delany na starou navigaci a ne na columbuse proto ten Can Bus co tam ma to neveme ted jsem to montoval do Touarega 2008 a taky to tam muselo prijit byla tam stara navi RNS2 DVD koupil se kabel a jezdi jak pominutej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Sorry, ale vím co říkám. Ta navi fungovala OK než někdo něco dodělal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ferda25 má pravdu, OII má CAN pro navigaci. Tuarega sem nepleť, ten měl do roku 2007 can 1,6 a musel se dávat převodník, to samé multivan T5.... to RichardD: zkous restartovat columbuse 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Zajimavy je kdyz dam do Multivanu Columbuse tak tam can mit nemusim jen u ty stary navy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 montoval jsem mu mf volant a vše fungovalo, psal mi že po výměně volantu mu to ukazuje jinak.. ale s volantem nemá navi nic společného.. a columbus bez can nejede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Zajimavy je kdyz dam do Multivanu Columbuse tak tam can mit nemusim jen u ty stary navy Pleteš tady páté přes deváté.Jak ti tady hoši píšou.Turek do faceliftu stejně jako multivat do faceliftu mají CAN 1,6 a tam potřebuješ převodník. OII-je jedno jestli OLD nebo Face stejně jako Touareg Facelift(MR 2007) stejně jako multivan facelift(MR 2010) mají Can 2,0 a tam nic nepotřebuješ. Zkontroluj ve Vagu jestli nehlásí chybu antény,zkontroluj kolik příjmá satelitů.Jak psal kolega,MF whell ani podvolantovka na to nemá vliv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ale kulovy to mas dvojku pod kuzi Columbus mi tam jde i bez Can tak nedelej chytryho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Jasně,asi si každý uděla obrázek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 (upraveno) Satelitu mi ukazuje 11 a je pripojeny na 7. Dnes jsem se dival. Kdyz si dam v setupu vypis CAN tak mi ukazuje rychlost +/- odpovidaji te na budikach. VAG nemam takze nemuzu zkontrolovat jestli mi neco pise chybu, u milhauska kdyz to mel napojeny byla chyba tusim jen v tempomatu. Jinak ten den jsem byl u Vaše v prostejove na montazi TPM (kontroly tlaku) a P/Z parkovakum,ale kdyz jsem jel odtamtud k milhausovi tak jsem zadny problem nemel. Naopad kdyz jsem vyjizdej od milhause tak jsem se zdesil hned v prvni krizovatce co navigace vyvadi. Prosim o pomoc, ani nevite jak me to sere To Rolbař: už jsem to zkoušel (stiskem šipek+ovl.hlasitosti) a restartoval se, nepomohlo :) Zkousel jsem i vyrobni nastaveni jen pro navigaci a taky nepomohlo Upraveno Září 5, 2010 uživatelem RichardD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ale kulovy to mas dvojku pod kuzi Columbus mi tam jde i bez Can tak nedelej chytryho ty jsi normální magor! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Mám radost že se tu sešli všichni kdo tomu nejvíc rozumí. Vkládám do vás veškeré naděje jinak jsem ztracen :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Osobně nevím.Nic mě už nenapadá.jednou jsem měl ten samý problém u staré DX v octávii I a sama se po pár desítek KM srovnala.Možná shoda náhod a odešla anténa,těžko říci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 To ti verim ze te to sere kluci tady pisou ze to neni Canem tak ji zkus odpojit a pak zase pripojit me se obcas stalo ze jsem jel a navy byla v Nemecku a ja v Praze pochvili zacla letet a hledat moji pozici je v prdeli ze kazdy tomu rozumi a pak ti neco namontuje a nefunguje ti pulka auta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 (upraveno) Rozumíme tomu určitě víc než ty,který jsi do multivana kupoval Can Bus sběrnici. Sorry,ale jsi vůl.Can Bus sběrnici samo multivan má,jen podle rv.je to 1,6 nebo 2.0. Can bus je seriová dat.sběrnice a liší se rychlostí přenosu a přenosu bitových period,takže to co jsi koupil byl pouze převodník mezi jednotlivými varianty.A je to přesně tak jak jsem psal v mém prvním příspěvku.Měl by jsis prvně něco o tom naštudovat a potom mlet nesmysly. Jsme tu 4 co se tím zabýváme docela dlouho a pokud si myslíš,že všichni 4 jsem blbci tak hurá,jsi president Upraveno Září 5, 2010 uživatelem cosby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rstd Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Ja nemusim nic kupovat kdyz to mam z vyvoje nerikam ze jste blbci to jsi napsal ty urcite tomu rozumite ale vyzkouset se muze vse a ne hned nadavat a buh vi co psat ja mam taky columbuse dodelanyho i multifunkcni volant z faceliftu ale nikdy jsem nemusel resit porad nejaky veci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Co k tomu říct...snad jen, že když se chce tak se to dá i do T815, aby měli v Kopřivnici radost :) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 joj kde je Tatry konec.Vypadá to tu bledě,ale zatím to jede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Zkoušel jsem teď zastavit na hranici křižovatky a zdálo se že pozice se dorovnala správně do doby, než jsem se zase rozjel. Jakoby se GPS pomalu refreshovala, protože mi připadá že čím pomaleji jedu tím je přesnější. Ale může to být subjektivní či zavádějící informace. Jen mi to tak připadalo, přesnější testování zkusím zítra. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Já bych zkusil tu navi odpojit a znovu připojit, kdyby to nepomohlo, tak flashnout. Už jsem jednou to samé řešil a flashnutí pomohlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 6, 2010 Flashoval jsem to včera a nepomohlo, zítra u Vaše to zkusíme odpojit a připojit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 odpoj baterku,máš to to samé 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HOKEJ Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 Správně Ferdo, Ty to dáš i do ČééZet.Takový lidi mám rád. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 (upraveno) odpoj baterku,máš to to samé Já to odpojení myslel komplet. I s anténami. Flashoval jsem to včera a nepomohlo, zítra u Vaše to zkusíme odpojit a připojit Ono je taky flashování a flashování. Některé verze softu jsou jen updaty.... Upraveno Září 6, 2010 uživatelem j0ska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RichardD Odesláno Září 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2010 (upraveno) Právě jsem se vrátil z hradu (od Vaše). Diagnostika psala problém ve smyslu jako předávání údajů o rychlosti (já blbec jsem si to přesně neopsal ale snad to až tak nevadí). Ani odpojení a zapojení nepomohlo. Vypadá to tedy že rstd měl pravdu. Dle Vaše tuto chybu může způsobovat nová FL podvolantovka, která v mé MR06 zpomaluje komunikaci na sběrnici (CAN ?) a tím se pozdě předávání informace do navi. Což by přesně odpovídalo tomu, jak navigace reaguje, opožděně a s větší akcelerací se zvětšuje i odchylka. Otázkou tedy je co s tím? :) Upraveno Září 7, 2010 uživatelem RichardD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Září 7, 2010 Sdílet Odesláno Září 7, 2010 dle mě to podovlantovka dělat nemůže,nemůže zpomalovat informace.Proštuduj si jak CAN funguje a uvidíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Září 7, 2010 Sdílet Odesláno Září 7, 2010 Ta chyba by mě zajímala(+ jednotka v které je). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.