rehy.11 Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Zdravím chlapi, tak jsem se i já dočkal a po delší době strávené před obrazovkou počítače, bezesných nocích a několika cestách skrz republiku bych Vám rád představil svou novou Sněhuli. Jak už název napovídá, jedná se o bílou Octavii první generace omlazenou faceliftem, na jejímž rodném listě stojí raok 2004 a pod jejíž kapotou buší srdíčko v podobě naftového turbem přeplňovaného čtyřválce o objemu 1,9 litru. Zkráceně řečeno Sněhulku pohání rotačka 81 kW s označením ASV :-) Co se týče výbavy, musel jsem upustit od svých představ a požadavků na úkor motoru a barvy. Člověk by si řekl, že Octavii není žádný problém koupit, přecijen je to nejrozšířenější typ vozu v naší republice, opak je ale pravdou. Pokud chcete auto v hezkém stavu, nebourané, máte požadavek na motor, barvu nebo nedejbože na výbavu, můžete to klidně zabalit nebo jít vybírat do showroomů - tedy utopie :-) Sněhulka je ve výbavě elegance, tedy všechna okna v elektrice, elektrická zrcátka, manuální klimatizace (to byl vůbec největší kompromis, který jsem udělal), tempomat a v neposlední řadě vyhřívané sedačky. Celkem mi chybí maxidot, který jsem měl v předchozí Octavii ale to není nic co by nešlo dodělat, stejnětak se mi stýská i po xenonech. Co se hudby budoucnosti týče, tak nápadů je dost a dost, jen se obávám, že finanční prostředky budou jiného názoru Buď jak buď, rád bych Sněhuli stylingoval do optického RS paketu, tudíž nutností bude přední nárazník, křídlo, 17'' Spidery (v bílé barvě), RS koncovku výfuku a snad i podvozek, aby to vše vypadalo k světu. Co se interiéru týče, tak jsem z něj měl strach, ale nakonec to není tak hrozné, jak jsem očekával a vše příjemné a pohodlné. Jedinou pěstí pro mé oko je řadička, která vypadá jak gumová hračka mého jorkšíra, tudíž ta poletí jako první :-D Motor do budoucna upravovat zřejmě nebudu, jelikož výkonově bych chtěl jít vysoko asi tak, že bych byl nucen měnit turbo, spojku, vstřiky a možná i intercooler, a to už je pro mě celkem drahá legranda. Jak říkám nápadů je celá kopa a hlava jen šrotuje, uvidíme jak se bude situace mít a jaká bude nálada do zkrášlování té mojí sněhové chrochtavky :) Přikládám pár obrázků po příjezdu domů po koupi a následného alespoň částečného úklidu auta. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Hmmm pěkná pane na mne sice krátká ale pěkná! Přeji mnoho šťastných km a ať ti okta dělá jen a jen radost!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 A takhle nějak bych si ve vzdálené budoucnosti představoval, jak by mělo autí vypadat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Vítej mezi námi, octa moc pěkná a vypadá velmi zachovale s tím výběrem ti to věřím, že to dá zabrat, ale našel jsi tu kterou jsi hledal a to je hlavní a tak ti přeju ať ti dělá jen samou radost a slouží mnoho a mnoho km bez poruchy :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Hmmm pěkná pane na mne sice krátká ale pěkná! Přeji mnoho šťastných km a ať ti okta dělá jen a jen radost!!! diky moc za chvalu i prani :) ja jsem kratkou chtel, takze pro me ideal Vítej mezi námi, octa moc pěkná a vypadá velmi zachovale s tím výběrem ti to věřím, že to dá zabrat, ale našel jsi tu kterou jsi hledal a to je hlavní a tak ti přeju ať ti dělá jen samou radost a slouží mnoho a mnoho km bez poruchy :) dekuju, snad bude slouzit a vic jezdit nez se servisovat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Hmmm pěkná pane na mne sice krátká :) ale pěkná! Přeji mnoho šťastných km a ať ti okta dělá jen a jen radost!!! no co ty bys taky mohl jinýho napsat že jo :) Jinak Řehy vítej v clubu ;) bílá je pěkná jak jsem viděl tu HOUMIKOVU tak vypadá na oktě hezky takže ti přeji mnoho zdaru s úpravama a ať ti holka pěkně jezdí bez všelijakech komplikací 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Vitaj u nas ! Octa je paradna, tak prajem vela stastnych km a nech ti octa robi radost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 bila je dobra 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 nieco ti to auto pripomina ze jo?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
škodik Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 pěkný auto jinak to o těch úpravách se mi líbí,jak jak všichni na začátku píšou ,že do motoru nepůjdou a pak ,...kde ,že mi udělají chip atd..... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 5, 2010 Diky vsem Co se chipu tyce tak jsem psal, ze ''zrejme'' nebude, kazdopadne u nas na Kladne pusobi firma Diesel-technik, ktera ma moc dobry reference tak bych casem mozna nechal nalejt jen zakladni upravu map na tech cca 100 kW, ciste kvuli bezpecnejsimu predjizdeni :P Jinak Houmiku tys mi byl mimojine castecnou inspiraci, uz predtim jsem chtel desne bilou, tve auto se mi moc libi, ale pujdu asi trosku jinou cestou, viz moje vize ala RS pro Velkou Britanii :) jeeeezis to zase spolyka volnyho casu az beda, ale to tady asi kazdy zna :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 5, 2010 Sdílet Odesláno Září 5, 2010 dekuju ja to chtel delat puvodne taky tak, ale pak to nevyslo a uz ted mam v hlave veeeeliky plany na pristi rok, uvidime, co z toho vyjde :) jinak drzim palce pri upravach :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 Máš velice dobrý základ pro další úpravy. Držím Ti palce! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 pěkná běluša, na bílé se dělaj hezky úpravy. Lišty do bílé a hned je z ní top kokta! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 6, 2010 Diky diky...upravovat se urcite bude nevim jak moc toho zvladnu jeste pred zimou, ale na jare uz bych to chtel mit alespon z casti podle sveho gusta :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 6, 2010 Tak dnes jsem se vytočil na maximum :) Při koupi jsem jel s autem domů s vědomím, že je propadlá technická a v doufání, že nepotkám žádnou hlídku, která by chtěla pomáhat a chránit. Vše v pořádku a bez problémů, hned druhý den jsem se vypravil tedy na stanici technické kontroly, emise naprosto v pořádku, přejel jsem do haly na technickou a ejhle: ,,Šéfiku, co ty gumy?'' tak jsem jen kroutil hlavou, že jsem je pořádně nezkontroloval a říkám: ,,to jen dojedu do zimy a nasadím zimní'' přičemž odpovědí mi bylo něco ve smyslu: ,, no to asi né, tohle totiž neprojde, ten zadek ještě jakž takž, ale ty přední pustit nemůžu'' a ani po mých snahách o příspěvek na kafíčko jsem se nechytil a s papírem z technické, kde v poznámkách stálo: PŘEDNÍ PNEU jsem se vracel zpět. Od známého jsem schrastil tedy pneu na předek, nechal za 3 čenta přezout a tradá zpět. Jak já byl nasranej když mi po dvou dnech od první kontroly ten stejnej lokaj řekne: ,,Co ty zadní gumy šéfiku?'' Tak jsem mu situaci nastínil a on s klidem v hlase povídá: ,,No já si Vás pamatuju, ale ty zadní pneu já si na triko nevezmu, vyměňte to a přijeďte příště''. No já byl nasranej, jak kdyby mě vyhodili na VŠ od zkoušky. To auto mě pomalu začíná srát :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Září 6, 2010 Sdílet Odesláno Září 6, 2010 (upraveno) Auto za to nemúže to jen nějaký zamindrákovaný hovado má pocit že je řiditelem zeměkoule!!! já takhle měnil bílé ledky z osvětlení spz Upraveno Září 6, 2010 uživatelem Živočich7007 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 7, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 7, 2010 vážně k nasrání, ale holt se někdo špatně vyspí a kompenzuje si špatnou náladu nebo já nevim. Kdyby mi to nebrzdilo nebo to bylo na total shnilý tak neřeknu ani popel ale tohle mě vážně vytočilo do maximálních toček :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Září 7, 2010 Sdílet Odesláno Září 7, 2010 Tak to je pěkná buzerace, doufám že už máš auti v pořádku, jak to tak čtu, ten "lokaj" si tě vychutnal na 2x ( myslím že s chutí a úmyslně ). Já bych se teda na tvém místě při druhé návštěvě neudržel a zcela v klidu a od plic mu řekl že je pěkná pi-a, mohl by mně akorát tak ho-no, a podstatně by se mi ulevilo, pak bych zaplatil, vzal TP a jel to řešit jinam. Možná by neškodilo napsat kde přesně se ti to přihodilo, protože takovým místům je potřeba se vyhnout obloukem a tady je dost řidičů, kteří by tam po těchto "bezva referencích" asi nejeli ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 8, 2010 Tak ja z toho byl vykulenej jak vrana a do posledni chvile jsem nevedel jako jestli si ze me snad nedela dobrej den, napotreti jsem tam uz jel s tim, ze jestli predvede dasli cislo podobny tem dvema predchozim tak ho tam seknu a budu mit klid, nastesti jsem dnes konecne celou linkou projel a cervena nalapka uz se vyjima na svem miste, smutny z ceho mam radost u pouze 6 let staryho auta :) cejtil jsem se jako total idiot kdyz staricka 120tka projela bez problemu a ja musel natrikrat No kazdopadne problem vyresen. V planu vymena oleju a filtru, kontrola podvozku, objednano RS kridlo a o vikend bych mel jet pro naraznicek. A hra muze zacit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2010 dnes probehlo myti a je to tu zas...predchozi zlutak byl neustale obsypanej mouchama a na snehuli je to uplne to samy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 11, 2010 Sdílet Odesláno Září 11, 2010 bych ho kopnul do prdele spicatou botou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 11, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 11, 2010 bych ho kopnul do prdele spicatou botou ??? asi mi něco uteklo :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 ??? asi mi něco uteklo ......bych řekl že Houmíkova antipatie patřila tomu bl...... na STK :lool: :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2010 ......bych řekl že Houmíkova antipatie patřila tomu bl...... na STK :) aaa, už se chytám, jak prosté!! a já už se lek, že chce do prdele kopat mě, že mu konkuruju s běloušem :-D resp. se budu snažit konkurovat někdy možná ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 v pohode :) ja si to pres zimu zase rozplanuju a na pristi rok z toho udelam neco jinyho, treba Peugeota ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 12, 2010 v pohode ja si to pres zimu zase rozplanuju a na pristi rok z toho udelam neco jinyho, treba Peugeota ;) tak to bys měl začít pomalu odrovnávat převodovku, aby bylo i řazení autentický jako v peugeotech :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 ja to auto chodim rano zdravit a vecer mu preju dobrou noc ;) to bych mu neudelal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Září 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 13, 2010 rozumim :-) Jinak dnes dorazily predni ciry blinkry, stary jsou oba praskly a jak do nich zatekalo tak plesnively takze prijdou novy. Dale mam dilema co s kolama. Puvodne jsem chtel davat origo 17'' spidery a striknout do bile barvy, ted jsem ale nasel docela zajimavou cenovou nabidku. Co myslite?! Ktery jsou lepsi?! ;) cislo 1: http://www.sbazar.cz/img//original/06/4433906_2.jpg cislo 2: http://alu-kola.elektrony.cz/images/elektr...l2white-big.jpg 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.