Přejít na obsah

OCTAVIA Tour II

Doporučené příspěvky

vetší auto kde vklidu naskládáš celou rodinku :rolleyes: a odjedeš s ní i delší trasu....

nemusí se mačkat v tom pidiautíčku co nemá ani kuft a místo na ruce....

po městě ti žere i nafta dost....každé auto žere ve městě moc pokud neni na el :lool: a ta spotřeba není zas tak hrozná.....8l se vlezeš

Odkaz ke komentáři

ono taky lidi si kupují tohle auto aby bylo "univerzální" protože nemají na to aby měli ty auta 2 nebo 3 :rolleyes:

takže potřebují auto které zvládne jak denní jízdu do práce tak i víkendové výlety....občas něco převést atd...

OCT je "kus" auta kde máš prostor a pohodlý....fábka je malé autíčko spíš jako druhé do rodiny....když už mají nějaké větší.

Ale OCT tour si kupují lidi co chtějí univerzální auto za levno

Odkaz ke komentáři

Proboha to má základní výbavu jak Fiat Uno (a to ještě nějaká chudší verze), motor nestojí ani za řeč, protože spotřeba kolem 8L u línýho atmosférickýho motoru byla běžná někdy v devadesátých letech a konkurovat Loganu to taky nemůže, jelikož ten je cenovkou úplně jinde, na toho pak až budou muset nasadit ten novej model A-Entry.... a když vidím tohle, děsím se toho, co bude A-Entry zač, když i sama Škodovka slibuje, že to bude očesaný auto, to se možná vrátíme zpět ke Škodě 105/120, kde měli hlavový opěrky na sedadlech nebo vyhřívaný zadní okno jen ty "luxusní verze", nemluvě o 105S, kde vzadu ani nešla stáhnout okna

Odkaz ke komentáři

uvědomte si že tuhle očesanou verzi si nikdo nekoupí!!!! tak se proberte..to je jen kvůli ceně do letáku!!!!!! se podívejte na balíčky atd...zá pár tisic v tom máš solidní výbavu která stačí vetšině lidí...

a pak aspoň muže říkat "mám oktávku"...což je sen velké spousty lidí v ČR...OCT je název na který slyší velká spousta lidí!!!

a srovnávat to s nějakým fiatem....... :lool: :rolleyes: italské auta...no coment.... snad jen prémiové značky.

podívejte se jaké prodeje měla OCT1.....a teď nový tour...věřím že bude ještě prodávanější....

osobně si myslím že to je hodně dobrý tah od škodovky a že jí dost zvedne prodeje...

motor 1,6 je naprosto dostačující pro tuhle kategorii auta a je to teprve představený model..časem určitě příjde i TDi...

Odkaz ke komentáři

VSemi bez urážky, ale řekl bych, že jsi až příliš zaslepený Škodovkou a nemáš objektivní pohled. Z tvého příspěvku mám dojem, jakoby byla Octávka nějaké nadauto, zpátky na zem - není. Jestli si myslíš, že jsi "někdo", když "máš Octávku", tak se prober, je to úplně průměrné auto nižší třídy a třeba za cenu toho Touru se dají pořídit technologicky velmi podobné, nicméně vybavenější a pohodlnější auta. Tím ovšem nechci vznášet pochyby nad tím, že se u nás bude dobře prodávat. To jistě bude, Škodovka totiž víc než co jinýho, zvládá naprosto perfektně marketing, a to je, jak je známo, velmi mocný nástroj na získávání zákazníků.

Odkaz ke komentáři

VSemi: ano mas pravdu , urcite sa budu kupovat vybavenejsie verzie .. ale potom to je uz nazvazenie ci neist do FL ...

ale v CR a SR bude urcite platit to "mam oktafku" :rolleyes:

a o tom ci to bol dobry tah sa myslim presvedcime v kratkej dobe,

...urcite by vsak bolo dobre aby ponukali aj TDI ...

EDIT:

jo a mne sa strasne paci ten marketingovy blabol k touru na strankach skody .. robi to dojem ako keby to auto nebola OII PFL :-)

Ehm si predstavte keby tour bol sice PFL ale vzadu bu boli dali Face naraznik a svetla a vpredu PredFL RS predok .. myslim ze to by sa niektori za tym aj potrhali (levne RSo .-))

Odkaz ke komentáři
VSemi bez urážky, ale řekl bych, že jsi až příliš zaslepený Škodovkou a nemáš objektivní pohled. Z tvého příspěvku mám dojem, jakoby byla Octávka nějaké nadauto, zpátky na zem - není. Jestli si myslíš, že jsi "někdo", když "máš Octávku", tak se prober, je to úplně průměrné auto nižší třídy a třeba za cenu toho Touru se dají pořídit technologicky velmi podobné, nicméně vybavenější a pohodlnější auta. Tím ovšem nechci vznášet pochyby nad tím, že se u nás bude dobře prodávat. To jistě bude, Škodovka totiž víc než co jinýho, zvládá naprosto perfektně marketing, a to je, jak je známo, velmi mocný nástroj na získávání zákazníků.

no to si trochu neodhadol, on len rad velke auta s velkymi motormi, :rolleyes: najradsej naftu :lool: !

No ja neviem, octa ma dobre meno a zas tak priemerna nie je, nehovorim ze je niekto bos ked ma octu, ale zas tak zle na tom nie je :P ! Ano daju sa za podobne bubaky kupit podobne auta, napr francuzi, ale napr taka kvalita je niekde uplne inde.

Celkovo ja Octaviu tour II nezatracujem, ale jednoducho som cakal nieco ine :)

Odkaz ke komentáři

Nepíšu, že Octávka je špatný auto, ale že je to klasickej průměr nižší třídy, žádný "nadauto" pro "nadlidi".

Opět podotýkám, že teď nechci polemizovat o prodejích Touru, které budou bezesporu víc než dobré, jak už je to se vším, co Škodovka vyrobí (alespoň v ČR), jen takové konkrétní porovnání:

Opel Astra Classic: 5 dveří, motor 1.4 90k, oproti Octávce lepší výbava - 244.900kč; motor 1.6 115k, 267.900kč - úspora proti Octávce cca 40 - 50.000kč

Renault Fluence: motor 1.6 110k, standartní výbava je taková, jakou si nejde dát do Touru ani za příplatek, 299.900kč - úspora proti Octávce nehorázná

Fiat Bravo: motor 1.4 90k, výbava lepší jak Tour, 269.900kč

Renault Megane Generation: motor 1.6 100k, výbava znatelně lepší proti Touru, 259.900kč + je to o půl generace novější auto

Citroen C4: motor 1.4 90k, výbava lepší, 269.900kč

Kia Cee'd: motor 1.4 90k, výbava lepší, 269.980kč

Chevrolet Cruze: motor 1.6 113k, o něco lepší výbava, 309.900kč

Škoda Octavia Tour: motor 1.6 100k, výbava žádná, 282.500kč; to samé + alespoň nějaká výbava, 292.500kč

Žádný z těchto vozů není nekvalitní krám, nebo auto dělané na cenu stylem Lady nebo Dacie, takže ohánět se kvalitou Octávky je zbytečné, nehledě na to, že v této kategorii "levných" aut, se kouká především na cenu a poměr toho, co se za ní dostane.

Odkaz ke komentáři

ty voe...OCT pro mě fakt není nadauto pro nadlidi :D :D

pro mě to je spíš "nižší třída"... já uznávám prémiové značky.....BMW, MB, AUDI atd....

jen vím za co je OCT považována v ČR...dělam pro bazar, tak to vím :)

když se někdo podívá na alfu tak si řekne že to je italský křáp..podívá se na OCT: "ty vole oktávka"

a to co i u vypsal....renolt, kia, citroen a "dejvů/ševrolet"..........nablázni, jednak kvalita a zpracování těch aut a hlavně-na to nikdy český národ neuslyší....kór ti starší ne, ti mladší na nové moc nemají...oni mají pořád vžité že jezdili ve 120kách a feldách a manažeři v oktávkách....a je to jejich sen....jak sem někde četl:Octavia- manažerský pocit pro pracující lid.

tohle táhne škodovku nejvíc v ČR........

Odkaz ke komentáři
ty voe...OCT pro mě fakt není nadauto pro nadlidi :) :D

pro mě to je spíš "nižší třída"... já uznávám prémiové značky.....BMW, MB, AUDI atd....

jen vím za co je OCT považována v ČR...dělam pro bazar, tak to vím B)

když se někdo podívá na alfu tak si řekne že to je italský křáp..podívá se na OCT: "ty vole oktávka"

a to co i u vypsal....renolt, kia, citroen a "dejvů/ševrolet"..........nablázni, jednak kvalita a zpracování těch aut a hlavně-na to nikdy český národ neuslyší....kór ti starší ne, ti mladší na nové moc nemají...oni mají pořád vžité že jezdili ve 120kách a feldách a manažeři v oktávkách....a je to jejich sen....jak sem někde četl:Octavia- manažerský pocit pro pracující lid.

Musim tuna s VSemim plne suhlasit :D . Korejci a francuzi, ktorych si menoval su povacsinov pohodlnejsie, modernejsie ako napr OI tour ale nikdy tolko nevydrzia. Mame tu auta co maju 300-400tis a idu ako hodinky, minule bol u bratranca kupovat diely do OI taxikar, ktory tam mal nalietane takmer 600tis a hovoril ze absolutne bez nejakych problemov. Chcem ja vidiet toho ceeda co to dokaze. Znamy ma C4, kupovana nova - pravidelne v servise, kolega ma peugeot 307 - to iste (zadna naprava, elektronika, prevodovka) - ani jedno z tychto aut nema ani 80tis km, takze asi tolko k tej kvalite.

tuna pan Garett ma OI Tour Trumf - vid sekcia Vasa OI => je to nadherne auto - super motor, intros, vzhlad. Podla mna to auto schova v dlhodobom teste kazdeho ceeda aj C4.

Odkaz ke komentáři

Se VSemim teď musím taky napůl souhlasit, alespoň v tom, že Octávka je mezi velkou částí lidí u nás vnímána hodnotněji, než jak to ve skutečnosti je. Zkrátka je to pojem. A díky tomu se bude jistě dobře prodávat, o tom bez pochyb.

Ono vůbec mezi českým národem jsou auta vnímána neobjektivně, to se pak samozřejmě taky odráží na cenách. (někdy díkybohu, někdy bohužel)

S tou kvalitou zpracování bych to tak nezatracoval. Ano, třeba u Fiatu Bravo nepasuje rádio na všech stranách úplně stejně, nebo kliky dveří mají drobné vůle, nicméně to zas kompenzuje větším pohodlím a lepšíma jízdníma vlastnostma. A např. Kia nebo Hyundai své dílenské nedostatky kompenzují poměrem velmi dobré ceny a výbavy. A nedá se říct, že by jim to nevycházelo. Korejci bývali dřív zatracováni, nicméně teď se prodávají slušně a lidi si je vcelku chválí. A když půjdu do extrému, tak třeba takovej Logan nestojí absolutně za nic, ani prostorem, ani zpracováním, ani výbavou, ani pohodlím nebo jízdou, za to je nehorázně levnej a prodává se víc než dobře. Prostě v kategorii těhle levných aut je cena hodně důležitou položkou. A to, že někdo může chtít říkat "mám Octávku", tak jinýmu zas udělá radost, když bude říkat "mám zahraniční auto".

Ještě co se týče té kvality, třeba Opel Astra si nevede o nic hůř, než Octavia, co se týče spolehlivosti, tak je na špičce, a ač to auto nemám rád, tak musím uznat, že dílenské zpracování je velmi dobré a auto je celkově dělané poctivě.

Giancarlo, když jsem psal Tour, nemyslel jsem starého Toura (O1) :D

EDIT: Já to moc nemám rád, když někdo píše, co je spolehlivější víc a co míň, ve spolehlivosti hraje roli strašně moc aspektů a takový to, "co se říká", mě nezajímá.

Na svým "italským nekvalitním křápu" Kappě mám najeto téměř 300 000, všechno funguje bez problémů a kdybych stočil tachometr na 100k, tak to ani nikdo nepozná. V Lanciaklubu jsou kluci, co mají na Kappách celkem běžně kolem 300 - 400 000 a ty auta normálně jezdí, dokonce znám člověka, který má 750 000 a za celou životnost kromě klasických spotřebních věcí měnil pouze jednou turbo. Naopak máme doma VW Vento, který má reálných 110 000km a polovina věcí nefunguje, každou chvíli s ním něco je a pomalu začíná hnít jak brambory. V práci zas máme Renaulty, které přes hrubé zacházení až na pár vyjímek vydrží tolik, že je to až s podivem. Prostě je blbost to nějak škatulkovat, co jak vydrží a co ne. Je příliš aspektů, který to ovlivňujou, na to, aby se to dalo jednoznačně tvrdit.

....a omlouvám se, možná už začínám být trochu OT

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No nevím ,ale s těma rendlama jsi to trošku přehnal to fakt nejsou dobrý auta (Vitto promine) máme je tu jako služební od meganů po laguny a je to neustále v servisu prostě nesmí pršet jinak auto nejede proto se tak rendl podbízí cenama

Odkaz ke komentáři

My máme Trafici a při pravidelné údržbě s nimi víceméně nejsou větší problémy, až teda na vyjímky, nedávno jednomu na polňačce jen tak z ničeho nic upadl motor :D ale jinak krom sedaček, který po pár desítkách tisíc km jsou značně prosezený, tak vcelku ok a to se s nima nezachází nijak zvlášť hezky.

Odkaz ke komentáři

ty vogo to zas bude paskvil, opravdu nechápu proč nenechali 01, dyt je to výsměch že s po FL si hrajou na buhvico, a z predface udělaj start auto

ad spolehlivost-kolega mají 3 ceedy na firmě, 2.rok všechny přes 100tis, 2xnová přev, 1xnová př náprava,na všech řízení z těch větších věcí, ted kupili fabie 1.2tsi-tak jsem zvědav jak to dopadne po 2 letech služebních provozu-vozidlo bez stálého řidiče a jezdí z ovy celou čr

Odkaz ke komentáři

No ... ono podivej se na prodeje a pak zjistis, ze to co pises uz neni tak docela pravda :D

Odkaz ke komentáři

Jo to měla v ČR vždycky, stejně jako Fiat v itálii, Renault ve Francii, VW v německu atd., zkrátka je to domácí značka. Ovšem v poslední době se ostatní značky a mezi nimi i dříve tolik zatracovaní korejci derou dopředu právě díky velmi dobrému poměru ceny/užitné hodnoty, kterou jim škodovka nenabízí a div se nebo ne, slyší na to i starší lidé. Samozřejmě u nás nikdy Škodovku předběhnout v prodejích nemůžou, ale je znát, že nabídka je konkurenceschopná a lidé mnohdy začínají smýšlet racionálně a zváží si pro a proti, namísto toho, aby šli slepě s davem a taky "měli Oktáfku" nebo třeba Fábii.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...