Přejít na obsah

Autosedačky a kočárky do auta

Doporučené příspěvky

Pomalu se blizi doba, kdy budeme doma tri a ne jenom dva, a tak zacinam resit prijemne svezeni i pro malou ci maleho 😉

Jak jste resili autosedacky? Meli jste "trojkombinaci" - kocarek s korbickou a prenosnou autosedackou, nebo pevnou autosedacku a kocarek zvlast? Vyplati se investovat do ISOFix sedacek? Je lepsi mit postupne vice sedacek pro jednotlive kategorie (0-1-2-3), nebo jsou dobre i kombinovane sedacky (0+1, 1+2+3 atd)?

Jake doporucujete znacky sedacek/kocarku?

Verim ze se tu najde spousta zkusenych, kteri mi budou schopni poradit 😉

Odkaz ke komentáři

S kocarkem jsme maximalne spokojeny. Vybirali jsme nejaky do terenu, prece jenom bydlime kousek za mestem a chteli jsme nejaky, aby vsude projel, prejel sem tam nejakou diru, jezdil dobre po trave na zahrade atd. Coz s tento X-landerem X1 splnuje. Dokonce i RC model MAD-TRUCK uvezl (viz fotky). Vajicko (autosedacka) ke kocarku je tez povedena, pouzivali jsme ji az do 15 mesicu a da se velmi rychle pricvaknout na kostru kocarku...

Autosedacka BELINE SP je klasicka jen na pasy, prece jenom je "jen" za 1500Kc. ISOfix se cenove pohybuje uplne nekde jinde...

Autosedacka.jpg

Kocarek_01.jpg

Kocarek_02.jpg

Odkaz ke komentáři

taky máme X-lander, ale ten trojkolečkový. Myslím, že spokojenost. Teda já s tím skoro nic nenajel, to všecko manželka. Občas se musí přední kolečko vytáhnout, otřít hadrem starej maz a namazat znovu. Drží po kupě. Je to trojkombinace nebo jak se tomu říká. Autosedačka, korba a golf(jestli tomu teda říkám správně).

Odkaz ke komentáři

Kočík sme kúpili len dvoj... vajíčko máme chicco nejaké, ale tam je to viacmenej jedno.

Sedačka sa už môže kombinovať čo sa kategórií týka od 2-4 takže až tie vačšie, dovtedy je dobré mať samostatnú.

Isofix, podľa mňa nieje nutnosť je to síce pohodlnejšie a pevnejšie čo sa montáže týka ale poriadna sedačka dobre pripútaná stačí... Isofix je zbytočne drahý.

čo sa týka výberu sedačky budem sa riadiť testami ktoré robil ADAC na detské sedačky napr. tu, je to síce cenovo trochu "inde" ale na tomto sa nešetrí :) nieje sedačka ako sedačka... rozhodne nie Ferrari a Recaro a pod.

Odkaz ke komentáři

Diky vsem za dalsi info ;)

Je mi jasne ze na autosedacce setrit nebudu, zdravi a bezpeci male(ho) je pro mne na prvnim miste. Proto hodne uvazuju o tom ISOfixu.. Z toho jak to zatim vidim, tak koupim zvlast kocarek - sportak + korbu (ten X-Lander se mi libi) a zvlast vajicko. Dalsi (vetsi) autosedacky budu resit pozdeji, na to budu mit tak rok cas, predpokladam :(

Apropo - jak dlouho jste pouzivali vajicko? Co jsem koukal na netu, tak se vetsinou uvadi jako 0+ kategorie, tzn do cca jednoho roku. Odpovida to?

Taky diky za odkaz na testy od ADACu a OEAMTC - rekl bych ze puvodni Romanuv odkaz na Roemer nebyl spatny :( Pokud bych se mel ridit testy, tak to asi vyhraje Roemer Baby Safe Plus s ISOfixovou zakladnou :(

A jeste jedna vec - vozite vajicko spis na prednim nebo zadnim sedadle?

Odkaz ke komentáři

Vajicko rovnako ako vacsie sedacky vozim vzadu, vpredu len ked to bolo nevyjnutne (sam v aute s dietatom), inak je predne sedadlo "sedadlo smrti", takze radsej neriskujem.

Inak k tym ISO/neISO asi tolko, ze vajicko som pouzival nejake "prv vyrobene" a bolo urcite robustnejsie ako mnohe dnes predavane. Ked som ho pripol pasom dozadu, tak ho ani nehlo a pochybujem, ze by mi priplatok za ISO vyvazil o dost vyssiu cenu... Ale ISO nezatracujem! Len sa mi zdaju zbytocne predrazene (lebo su ine/moderne?)

Odkaz ke komentáři

Dobré téma :P My budeme mít přírůstek až v lednu, ale koukáme po čtyřkolece :P pro prcka a hlavně co je nejlepší, resp. jaké kombinace kočárku. Možná je to hloupé, ale mám tak nějak na paměti značku CHicco. Asi to bude o penězích? Nevím přesně co kolik stojí, nicméně ty Vaše odkazy jsou prima!!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Tak jsme nakonec vybrali kocarek a sedacku od Maxi-Cosi ;) Konkretne je to Mura 4.

X-lander se nam libil hodne, ale myslim ze nejde otocit sedacku proti smeru jizdy, coz byla podminka manzelky. No a Maxi-Cosi ma velmi dobre hodnocene autosedacky, patri k nejlepsim na trhu, takze proto. Nemaji to sice primo jako trojkombinaci, sportak, korbicka a vajicko se prodavaji zvlast, ale vse je samozrejme pekne kompatibilni. Sportak, korbicka i vajicko se da uchytit jak po smeru tak proti smeru jizdy. Nevyhodou je ze nema rucni brzdu, coz je docela skoda.

Autosedacka (CabrioFix) se da uchytit jak samostatne pasem, tak se da prikoupit zakladna (EasyFix s ISOfixem nebo EasyBase na pas), do ktere staci sedacku zaklapnout :)

Jeste pridam par obrazku z webu :)

post-72-1249546855_thumb.jpg

post-72-1249546863_thumb.jpg

post-72-1249546869_thumb.jpg

post-72-1249546971_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Co jsem zatim videl tyhle autosedacky, tak zadna z nich nebyla k upevneni proti smeru jizdy. Tim ale netvrdim, ze zadna takova neexistuje..

Edit: Zakon o tom rika jen to, ze dite musi byt pripoutano v autosedacce a ta musi byt nainstalovana dle pokynu vyrobce. Tudiz teoreticky by takove sedacky existovat mohly.. I kdyz nedovedu si predstavit, jak bych vetsi dite daval do autosedacky proti smeru jizdy, kam by dalo dite nohy :lol:

Upraveno uživatelem P.T.
Odkaz ke komentáři

Aha.. No ja bych to videl tak, ze pokud je dite ve vajicku (coz vetsinou muze byt az do 18 mesicu, kategorie 0+), melo by byt proti smeru jizdy, ale v klasicke sedacce uz asi bude sedet po smeru jizdy.. Ve vajicku je vetsinou dite, ktere jeste neumi sedet (do cca 6 mesicu), to urcite bude muset byt proti smeru jizdy. Ale odhadl bych, ze jak uz umi sedet, nebude mu vadit sedet po smeru. Je to jen muj odhad :)

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Nazdár, my po prvej sedacke (vajícko) kupovane skor kvoli farbe ako bezpecnosti sme sa rozhodli kupit druhu autosedacku podla testov. Po dlhom hladaní a porovnávaní sme si vybrali ROMER KING PLUS HIGHLINE (BASTIAN). Musim povedat, ze je to skvela sedacka, maly sa v nej cíti velmi dobre. Ihned po rozjazde zaspí. Sedacka sa da aj polohovat takze to je plus pre vase dieta. V testoch bola skoro naj takze aj to zavazilo. Nema ISOFIX ale po precitaní mnoho clankov a najvnovsích testov sme sa rozhodli bez tohto systemu. Aj v testoch u niektorých sedačkach nedopadol dobre. Vyberali sme aj podľa farby a dizajnu. Uplne sa mi hodí do interieru lebo mam Ambiente. Tu je presne foto mojej sedačky. Tu je odkaz na foto z môjho auta.

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?show...c=401&st=20

post-241-1266666776_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...