Přejít na obsah

Zamlžení předního skla


Jarys

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci :help: . Prosím všechny o radu - mám Okťulu 1.6 - 55KW r.v. 1997 a mám celkem velký problém s ofoukáním předního skla a vlastně i celého vnitřku.Teď jak jsou ty deště,tak se mi stalo,že když jsem přišel do auta,tak byl přední kobereček u spolujezdce suchý,ale po rozjetí se na něm objevila voda.Kape to někde z pod palubovky.Už jsem četl tady na fóru,že by to mohlo být tím,že je a nebo jsou ucpané kanálky jak je torpédo pod předním sklem - je to ucpané a neodtéká to spodem kolem prahu.Tomu bych rozuměl, ale je možné,aby toto " neodtékání " mělo vliv i na to, že když zapnu topení a dám foukání na přední sklo, které je zamlžené,tak se mi neodmlžuje, ale naopak ještě více zamlžuje. Jízda potom vypadá asi tak, že jednou rukou řídím a ve druhé mám hadru a neustále musím utírat sklo i boční,abych aspoň něco viděl ve špíglu :blink: . Zdá se mi, že i z mřížek, kterými má proudit vzduch, ať už na přední sklo, tak i do kabiny je na stupni 4 velice slabý, řekl bych tak na úrovni 1. Tak se chci zeptat - je toto všechno možná zapříčiněné tím, že se drží ta voda v tom " korýtku ", tím pádem je úplně napitý pylový filtr, přes který nejde vzduch v té intenzitě v jaké by měl jít a navíc je vlastně " mokrý " a nebo je chyba úplně někde jinde? Ještě jeden poznatek, když byly zase horka, tak ten vzduch z těch ofuků šel o 100% intenzivněji, tak opravdu nevím. Děkuju za každou radu. Zatím díky moc všem za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Myslíš,že ten ucpaný filtr má vliv i na tu intenzitu foukání :palec: ? Když nad tím tak uvažuju, tak přece filtr je venku a motorek na ventilátor v kabině a nebo to jde nějak přes ten filtr a tím to tlumí :blink: . Je to moje první Okťula, skončil jsem před sedmi lety na Žigulu, potom jezdil se služebním Superbem a toto auto mám 3 měsíce, tak jsem z toho trošku vydivočelý :palec:. Asi je to stejně jedno, jen vždycky potřebuju nějaké vysvětlení :palec: .

Odkaz ke komentáři

Tady se teoreticky nikam nedostanem... Az bude slusnejsi pocasi, tak to rozeber, vycisti, vymen filtr a dej vedet, jak se to zlepsilo a nebo nezlepsilo :blink:

 

Ty kanalky krasne poznas, kdyz na okno vylijes treba kybl vody, mne zacne po par vterinach odtekat dole u podbehu voda :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...