Jarys Odesláno Září 28, 2010 Sdílet Odesláno Září 28, 2010 Ahoj kluci :help: . Prosím všechny o radu - mám Okťulu 1.6 - 55KW r.v. 1997 a mám celkem velký problém s ofoukáním předního skla a vlastně i celého vnitřku.Teď jak jsou ty deště,tak se mi stalo,že když jsem přišel do auta,tak byl přední kobereček u spolujezdce suchý,ale po rozjetí se na něm objevila voda.Kape to někde z pod palubovky.Už jsem četl tady na fóru,že by to mohlo být tím,že je a nebo jsou ucpané kanálky jak je torpédo pod předním sklem - je to ucpané a neodtéká to spodem kolem prahu.Tomu bych rozuměl, ale je možné,aby toto " neodtékání " mělo vliv i na to, že když zapnu topení a dám foukání na přední sklo, které je zamlžené,tak se mi neodmlžuje, ale naopak ještě více zamlžuje. Jízda potom vypadá asi tak, že jednou rukou řídím a ve druhé mám hadru a neustále musím utírat sklo i boční,abych aspoň něco viděl ve špíglu . Zdá se mi, že i z mřížek, kterými má proudit vzduch, ať už na přední sklo, tak i do kabiny je na stupni 4 velice slabý, řekl bych tak na úrovni 1. Tak se chci zeptat - je toto všechno možná zapříčiněné tím, že se drží ta voda v tom " korýtku ", tím pádem je úplně napitý pylový filtr, přes který nejde vzduch v té intenzitě v jaké by měl jít a navíc je vlastně " mokrý " a nebo je chyba úplně někde jinde? Ještě jeden poznatek, když byly zase horka, tak ten vzduch z těch ofuků šel o 100% intenzivněji, tak opravdu nevím. Děkuju za každou radu. Zatím díky moc všem za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 28, 2010 Sdílet Odesláno Září 28, 2010 A proc to rovnou nezkontrolujes, kdyz vis, kde muze byt problem? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Září 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Ahoj, protože pořád prší a já bohužel namám garáž . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 29, 2010 Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Podle toho co pises je to na 100 proc. ucpane odtoky a mokry filtr... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Září 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Myslíš,že ten ucpaný filtr má vliv i na tu intenzitu foukání ? Když nad tím tak uvažuju, tak přece filtr je venku a motorek na ventilátor v kabině a nebo to jde nějak přes ten filtr a tím to tlumí . Je to moje první Okťula, skončil jsem před sedmi lety na Žigulu, potom jezdil se služebním Superbem a toto auto mám 3 měsíce, tak jsem z toho trošku vydivočelý . Asi je to stejně jedno, jen vždycky potřebuju nějaké vysvětlení . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Září 29, 2010 Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Tady se teoreticky nikam nedostanem... Az bude slusnejsi pocasi, tak to rozeber, vycisti, vymen filtr a dej vedet, jak se to zlepsilo a nebo nezlepsilo Ty kanalky krasne poznas, kdyz na okno vylijes treba kybl vody, mne zacne po par vterinach odtekat dole u podbehu voda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarys Odesláno Září 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2010 Houmiku, máš pravdu, je to jen teorie a polemika. Počkám, až se počasí umoudří a určitě dám vědět, jak to dopadlo. Nicméně děkuju za radu . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
reddy Odesláno Prosinec 16, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 a když mám námrazu na čelním skle i zevnitř, tak je to stejnej problém?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Prosinec 16, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2011 Nechávejte si přez noc trošičku nedovřená boční okna, stačí štěrbina - a přední okno vám do rána nezamrzne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
reddy Odesláno Prosinec 17, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2011 ok, zkusím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Prosinec 17, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2011 Myslím, že nechávat otevřená okna není dobrý nápad. Pokud okna namrznou i ze vnitř, znamená to, že je v autě voda. Takže dle mě by chtělo auto vysušit, pravidelně vyklepávat rohožky od vody atd. Pokud nebude v autě voda, není co tam může namrzat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petropos Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 Pokud auto používáš denně jako rodinný taxík a každý večer vysušuješ gumy a koberečky - tak klobouk dolu. Já si jednoduše nedovřu okna (pod ofukama to ani není vidět) a je to. PP 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.