Přejít na obsah

hadice za skrtici klapkou

Doporučené příspěvky

měcí se to proto, že hodně ráda praská ta měnší hadice (viz. obrázek), co je připojená na odvětrávání klikové skříně u nalévacího hrdla na olej. Když je to prasklý, tak to potom dělá např. bordel při volnoběhu. Já to mám taky prasklý (nyní celý odpadlý a provizorně spojeno izolačkou) a mám to potečený od oleje a doufám, že je to u mě i příčina náhlé ztráty oleje

post-107-1286482811_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

No mastný by to mělo být, ale jen uvnitř té hadičky a ne i z venku. U mě navíc je ten olej i v té velké hadici u klapky a bylo i mastné (vrstva oleje) v sání (to co oddělává při výměně svíček). S tísněním víka ventilů ti neporadím, ale každý automechanik by to měl zvládnout a nebo by ti měl říct co to všechno obnáší :palec:

Odkaz ke komentáři

S tou hadici ma problem po case skoro kazda 1.6 74kw i 75kw mel sem to stejny okolo zasrany od oleje jezdil jsem tak asi pul roku ,ale zadnou velkou ztratu oleje sem nepozoroval

koupim tu cinu za ty tri kila uz to tady nekdo resil myslim stihacka ,ale nevim na sto pro. a psal ,ze ju uz nejakej patek ma a spokojenost tak zkusim a uvidim :palec:

Odkaz ke komentáři

Taky jsem chtěl čínu, ale k sehnání je asi jen přes internet a já ji dost urgentně potřebuju, tak jsem sáhl i když nerad po origo hadici. Mě se právě začal ten olej ztrácet, tak se jen modlím, ať nejsou špatný gufera na ventilech :) . No nejdřív zkusím dát tu novou hadici a novej olej a uvidím co to bude dělat :palec:

Odkaz ke komentáři

Určitě bych koupil tu Čínu, dle mě dávat za originál 1400,- Kč je docela úlet :palec:

Dále co se týče toho že jsi to potřeboval urgentně, tak třeba od cc-autodily jeden den objednáš a na druhý den to máš :)

Reklamace je také naprostá spokojenost. Nyní tam budu reklamovat váhu vzduchu, jen jim pošlu díl a oni mi zašlou nový.

A co se týče ztráty oleje, je tam spousta možností. Navíc pokud jezdíš pouze po městě a krátké vzdálenosti, je u těchto motoru normální, když si sní 1l/1000km oleje :( (je to přímo v manuálu k autu)

Odkaz ke komentáři

Tu hadici už neřeším, těch 800,- přežiju (zas takovej rozdíl to není dávat 500,- i s poštovným za čínu nebo 800,- za origo, což je v mém případě a ne 1400,- :palec: ) ale s tím olejem jsem na prášky. Doteď olej vůbec neubýval a najednou se stratilo kolem 0,75l a kompletně celý sání je od oleje, tak někde musí být chyba...

Odkaz ke komentáři

presne tam to mam taktez praskly, ted to mam zafacovany paskou a dusi od kola, ale porad tam kape olej a mozna nasava vzduch,

jo a konny, nevis, jak se oddelaji ty utahovaci pasky, co drzi tu hadici na klapce? nemuzes me sem hodit cislo te utahovaci spony? a jak se to utahuje? je potreba na to nejaky pripravek? nebo kdyz to rozkucham a dam na novou hadici, upnu tu sponu?

Odkaz ke komentáři

Na sponu se používá speciální nářadí, ale bude ti také stačit když tu sponu chytneš do kombinaček (do čehokoliv s větším rozvorem a zmáčkneš). Následně odsuneš hadici a upneš sponu na klapku, tak stejně u váhy vzduchu :palec:

Poté opačným způsobem zase namontuješ novou hadici, opravdu to není problém :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem mrkl na tu první fotku a tu hadici tam 100% nemám a navíc na té fotce je faceliftovej 1.6 motor :)

EDIT: teď jsem se byl schválně podívat a tu hadici tam opravdu nemám, takže to mají až faceliftové motory

Upraveno uživatelem Konny
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...