Adolfik Odesláno Leden 24, 2016 Sdílet Odesláno Leden 24, 2016 oni textary budou kvalitou ještě výš než originály ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milos0785 Odesláno Leden 24, 2016 Sdílet Odesláno Leden 24, 2016 Daval jsem rok zpet Brembo max+textar, chova se to suprove a zdaleka to tak neprasi a to jsem nebral keramiky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 25, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 JJ, Textary by měly být kvalitativně výše než origo. V současnosti mám Zimmernann kotouče a obyč Textar desky a brzdí to slušně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pan Vik Odesláno Leden 25, 2016 Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 neříkám že jsou špatný jen sem už nechtěl experimentovat, když by nebyli original dobrý tak tak už nevím,názoru co se týče brzd je tu 1000 a každý jsi myslí že má ten nejlepší,měl jsem Bosch 4000 km a kaput a všichni chválily brembo max a ty nevydržely ani 2000km a to podotýkám že nejezdím jak blázen bo mám 2 malé děti a poctivě jsem je 500km zajížděl jak důchodce je pravda že jsou Octavie TDI dost těžké a dát tam seriove 280mm bylo špatný rozhodnutí zatím 4000 km na origo a drží to je jen můj názor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
H@nZ Odesláno Leden 25, 2016 Sdílet Odesláno Leden 25, 2016 já mám ATE powerdisk + ATE ceramic a paráda, občas se projedu trochu ostřeji a brzdy vyhovují 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Leden 28, 2016 Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 Já mám kotouče ferodo už 5 let a už druhé destičky Zimmermann a úplně bez problemu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Leden 28, 2016 Autor Sdílet Odesláno Leden 28, 2016 Přední brzdy na jedničkových octávkách jsou kapitolou samou pro sebe. Z výroby jsou 280mm na hraně a pokud není celá přední náprava OK, tak se Ti po krátké době zkroutí jakékoli kotouče. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 6, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 6, 2016 Dneska mi to cvrlikání po startu nedalo, odkrytoval jsem spodek motoru a sundal pomocný řemen. Bohužel se mi potvrdila moje teorie, že mám načatou volnoběžku na altíku. A to jsem koupil k rozvodům nový tlumič vibrací.... No nic, koupím i volnoběžku a bude zase na dlouho klid. Jinak jsem ještě našel popraskaný oplet na vlnovci a prasklé armování koncovky na hadici od klimy. Máte s tím někdo zkušenost co s tím? Pak jsem vyzkoušel Košínové kola na svém autě : je to trochu tvrdší než moje 16-ky, ale ne už o moc, vypadá to skvěle, kola lezou minimálně 1cm ven, což už moc dobré není. Taky jsem pocítil hodně značný šířkový a váhový rozdíl kol i rozjezdu při brzdění. Jako by mě někdo držel za zadek . Takže pokud někdy 17", tak jedině nějaké lehké kola, protože 5,5kg na kolo je dost hodně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Únor 6, 2016 Sdílet Odesláno Únor 6, 2016 Kola jsou pekny, pletenec bych zatim neřešil pokud to tam nefouka, volnoběžku urcite udělej,mě se zadržela a prasknul napinak na řemen altiku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 6, 2016 Sdílet Odesláno Únor 6, 2016 pozeram na foto, kde vazis tu 16kg pneu ,ale tam vidim rozmer 195 ...to mas ten rozmer na R16 ? Nie je to R15 ? Ze lezu kolesa von je celkom plus co sa stability tyka, lepsie tazisko auta. Na druhej strane, viac bordelu to nahadze na lak plus odskakujuce kamienky si tiez viac najdu cestu na karoseriu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 Blbě jsem to napsal. Vážil jsem zimní 15" s gumama 195/65 a letní 17" s gumama 215/45. Ještě zvážím moje letní 16" s gumama 205/55, ale bude to někde okolo 18-19kg. Ono jak se říká, je poznat každý centimetr na šířce pneumatiky a nižší profil gumy se také projeví na tvrdosti. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 7, 2016 Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 aha tak,preto sa mi to nezdalo , lebo moje R16 s nizsou hmotnostou co mam 205/55 tak vazili s novou pneu cca. 15,5kg . Teraz som zvedavy, ked zvazim R17 s novymi pneu ,ale cakam tych max.17kg. Ako vravis 22kg a 17 kg na koleso je podstatny rozdiel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 7, 2016 Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 Takze 17ky nebudou?Myslim,ze to je dobre,kdyz uz,tak nejake Ultraleggery:-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 7, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 Joj Peťo, Ultralegry jsou můj sen, ale cena těl kol je mazec. .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Únor 7, 2016 Sdílet Odesláno Únor 7, 2016 to je jedna vec,cena ultralegger,, aj allegeritty su lahke,ale tiez drahe :D . Druha vec je,ze je potom najlepsie mat 4 bezpecnostne sruby na jednom kolese :D.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Únor 9, 2016 Sdílet Odesláno Únor 9, 2016 21.6 kg na 17ky je dost :D já mám na tech svých 18kach 22 :D a to tam mam dost paprsků a materialu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Únor 9, 2016 Sdílet Odesláno Únor 9, 2016 Ketys ty MAKy mají hooodně silné paprsky tak proto ta váha, ale zato jsou furt rovné 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 Překvapil mě hlavně že ten váhový rozdíl kol - jak je fest cítit při akceleraci a brzdění. To abych pak dělal stage II na motoru . Takže za mě pokud větší kola, tak nějaká stejně váhově těžká. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Únor 10, 2016 Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 však máš furt origo turbo, na nějakém VB bys mohl ladit další stage :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 10, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 10, 2016 Výkonově už jít výše nechci, ten HW zásah by musel být zásadní (FMIC, turbo, vstřiky, spojka, velké brzdy), tím pádem cenově hodně náročný a to už se mi investovat nechce. Postupně si doladím nějaké drobnosti a chci jen jezdit a užívat si že všechno funguje tak jak má. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ketys Odesláno Únor 11, 2016 Sdílet Odesláno Únor 11, 2016 Nikdy neříkej nikdy :D tě pak svezu, až to budu mít "hotový" a nahlodám tě :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 OK, svezu se rád v silném autě. Jestli mě nahlodáš se uvidí :) . Jinak dneska mě autíčko poprvé nechalo trochu ve štychu. Přijel jsem se ženou na zastávku autobusu, na chvilku jsem vypnul motor než jí přijel bus a pak už jsem nenastartoval. Tak roztlačení a žduch na 3° a jelo se. Snad startnu odpoledne . Studený motor bych roztahoval. Takže jak to tak vidím, tak udělám repas startéru a raději i altíku ať je klid . No co bych chtěl, Octulka má skoro 200 tisíc Km. Zase ji dám dokupy ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Ajjjj, nějaké příznaky byly? Že by už předtím špatně točil startér? Já nechával repasovat startér u Rolby a max. spokojenost :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 12, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Právě že žádné příznaky nebyly. Vždy starty na drc. Dám to jednomu místnímu elektrikáři-je šikovný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Únor 12, 2016 Sdílet Odesláno Únor 12, 2016 Nejdříve bych zkontroloval baterku a pak bych pokračoval dal... Já mám najeto 282000 a měnil jsem jen volnoběžku na altiku, vše funguje zatím perfektně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 13, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 Baterka je OK - zhruba 2 roky stará, před zimou oživená-tím to není. Pro svůj klid nechám altík i startér zrepasovat abych se na auto mohl zase 100 procentně spolehnout. Tak jsem si dneska zamontoval :) , skoro 3 hodinky jsem demontoval startér a alternátor. Startér byl v klidu, ale altík to je malý ježek v kleci. Musel jsem sundat klimakompresor, napínák s tlumičem vibrací a ventilátor, pak trošku laborování a přemlouvání a podařilo se . Všechny ty hliníkové slitiny srostlé k sobě, pěkně jsem se s tím natrápil. Jenom volnoběžku se mi nepodařilo povolit, je to příšerně dorvané. Nechám to elektrikáři - bude mít na to lepší vercajk. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kenny Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 ty ses do toho pěkně pustil ^_^ ja jsem jednou vyndaval altík vrchem,taky to šlo,ale doma jsem volnoběžku neudělal,bylo to dost utažené, kamarád na tím ještě zlomil torx :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Adolfik Odesláno Únor 13, 2016 Sdílet Odesláno Únor 13, 2016 parádně se o ni staráš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Únor 14, 2016 Sdílet Odesláno Únor 14, 2016 Parádní práce startér sem taky vyndaval a zrepasoval a v poho ...... ale doufám že nikdy nebudu muset altík když na to koukám :D tak ať to máš rychle spátky a zas jezdíš dalších x km bez problému :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Únor 17, 2016 Autor Sdílet Odesláno Únor 17, 2016 (upraveno) Tak včera jsem dovezl zrepasovaný startér a zkontrolovaný altík od pana doktora. Altík prý jako nový, takže se nahodila jen nová volnoběžka a už jsem to skládal zpět. Rovnou jsem dal novou napínací kladku s tlumičem vibrací + nový řemen Contitech. Za 3 hodinky bylo vše na svém místě a motor krásně přede, po kvikání ani památka . Do měsíce se udělají rozvody a brzdy a bude snad klid. Upraveno Únor 17, 2016 uživatelem Martin_TDi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.