Přejít na obsah

Zelený polo off road

Doporučené příspěvky

neříkám že jsou špatný jen sem už nechtěl experimentovat, když by nebyli original dobrý tak tak už nevím,názoru co se týče brzd je tu 1000 a každý jsi myslí že má ten nejlepší,měl jsem Bosch 4000 km a kaput a všichni chválily brembo max a ty nevydržely ani 2000km a to podotýkám že nejezdím jak blázen bo mám 2 malé děti a poctivě jsem je 500km zajížděl jak důchodce je pravda že jsou Octavie TDI dost těžké a dát tam seriove 280mm bylo špatný rozhodnutí zatím 4000 km na origo a drží to je jen můj názor :palec::palec::palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dneska mi to cvrlikání po startu nedalo, odkrytoval jsem spodek motoru a sundal pomocný řemen. Bohužel se mi potvrdila moje teorie, že mám načatou volnoběžku na altíku. A to jsem koupil k rozvodům nový tlumič vibrací.... No nic, koupím i volnoběžku a bude zase na dlouho klid. Jinak jsem ještě našel popraskaný oplet na vlnovci a prasklé armování koncovky na hadici od klimy. Máte s tím někdo zkušenost co s tím?

Pak jsem vyzkoušel Košínové kola na svém autě : je to trochu tvrdší než moje 16-ky, ale ne už o moc, vypadá to skvěle, kola lezou minimálně 1cm ven, což už moc dobré není. Taky jsem pocítil hodně značný šířkový a váhový rozdíl kol i rozjezdu při brzdění. Jako by mě někdo držel za zadek :rolleyes: . Takže pokud někdy 17", tak jedině nějaké lehké kola, protože 5,5kg na kolo je dost hodně.

post-502-0-64952300-1454784533_thumb.jpg

post-502-0-30266100-1454784545_thumb.jpg

post-502-0-11856000-1454784555_thumb.jpg

post-502-0-00896700-1454784570_thumb.jpg

post-502-0-97904800-1454784590_thumb.jpg

post-502-0-15989100-1454784607_thumb.jpg

post-502-0-29605400-1454784618_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

pozeram na foto, kde vazis tu 16kg pneu ,ale tam vidim rozmer 195 ...to mas ten rozmer na R16 ? Nie je to R15 ?

Ze lezu kolesa von je celkom plus co sa stability tyka, lepsie tazisko auta. Na druhej strane, viac bordelu to nahadze na lak plus odskakujuce kamienky si tiez viac najdu cestu na karoseriu.

Odkaz ke komentáři

Blbě jsem to napsal. Vážil jsem zimní 15" s gumama 195/65 a letní 17" s gumama 215/45.

Ještě zvážím moje letní 16" s gumama 205/55, ale bude to někde okolo 18-19kg.

Ono jak se říká, je poznat každý centimetr na šířce pneumatiky a nižší profil gumy se také projeví na tvrdosti. :)

Odkaz ke komentáři

OK, svezu se rád v silném autě. :palec: Jestli mě nahlodáš se uvidí :) .

Jinak dneska mě autíčko poprvé nechalo trochu ve štychu. Přijel jsem se ženou na zastávku autobusu, na chvilku jsem vypnul motor než jí přijel bus a pak už jsem nenastartoval. Tak roztlačení a žduch na 3° a jelo se. Snad startnu odpoledne :huh: . Studený motor bych roztahoval.

Takže jak to tak vidím, tak udělám repas startéru a raději i altíku ať je klid :palec: . No co bych chtěl, Octulka má skoro 200 tisíc Km. Zase ji dám dokupy :wub: !

Odkaz ke komentáři

Baterka je OK - zhruba 2 roky stará, před zimou oživená-tím to není. Pro svůj klid nechám altík i startér zrepasovat abych se na auto mohl zase 100 procentně spolehnout.

Tak jsem si dneska zamontoval :) , skoro 3 hodinky jsem demontoval startér a alternátor. Startér byl v klidu, ale altík to je malý ježek v kleci. Musel jsem sundat klimakompresor, napínák s tlumičem vibrací a ventilátor, pak trošku laborování a přemlouvání a podařilo se :palec:. Všechny ty hliníkové slitiny srostlé k sobě, pěkně jsem se s tím natrápil. Jenom volnoběžku se mi nepodařilo povolit, je to příšerně dorvané. Nechám to elektrikáři - bude mít na to lepší vercajk.

post-502-0-67413500-1455385350_thumb.jpg

post-502-0-94752800-1455385363_thumb.jpg

post-502-0-69679200-1455385379_thumb.jpg

post-502-0-42613500-1455385394_thumb.jpg

post-502-0-89234200-1455385404_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak včera jsem dovezl zrepasovaný startér a zkontrolovaný altík od pana doktora. Altík prý jako nový, takže se nahodila jen nová volnoběžka a už jsem to skládal zpět. Rovnou jsem dal novou napínací kladku s tlumičem vibrací + nový řemen Contitech. Za 3 hodinky bylo vše na svém místě a motor krásně přede, po kvikání ani památka :wub: . Do měsíce se udělají rozvody a brzdy a bude snad klid. :palec:

post-502-0-57557500-1455685434_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Martin_TDi
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...