Guest nekromander Odesláno Říjen 14, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2010 Mam problem se startovani (studeneho motoru 1,6 MPI na Felicii) Kdyz zacnu startovat, tak starter trosku zatoci s motorem a pak to proste krapne=kopne do starteru a motor se zastavi! Takhle jsem odepsal stary starter, a ted tam mam repasovany a zadna zmena. Jak je chaldno tak to proste ma problem nastartovat. Musim to takhle parkrat zopakovat a pak to chytne a jede bez problemu. Kdyz uz je potom motor trosku zahraty, tak to chyta na drcnuti. Zkousel jsm uz menit haluv snimac s rozdelovacem, baterku, ted je tam jiny starter, posunovani predstihu... Vsechny akce bezuspesne :) Ps. Blbne me to uz od lonske zimy, pak jsem to resil tak, ze jsem si navedl spinac od kabliku co jdou do civky a ten kdyz vypnu, a zacnu startovat tak to motor roztoci uplne bez problemu, pak cvaknu vypinacem a jak to hodi jiskru tak to trosku tukne ale motor naskoci. Bohuzel tohle bylo jen takove nouzove reseni, ale potreboval bych to vyresit, zima se blizi a nechci resit dalsi starter. Tak doufam ze se nekdo najde, kdo dobre poradi jak to vyresit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest nekromander Odesláno Říjen 18, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2010 Znami me poradil, zkusit vymenit cidlo teploty pro ridici jednotku. Ze je mozne ze udava spatne teploty nebo tak neco, protoze jak jsem psal nahore, kdyz je motor teply a nebo v lete. tak to startuje apsolutne bez problemu, uz si s tim ale nevim rady. Loni auto bylo i napichle na PC a nic se nezjistilo, krome nejake zavady vicka na aktivnim uhli. Pokud se nepletu. Poradi me aspon nekdo, kde je v motoru umistene to cidlo teploty pro RJ ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 19, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2010 zepředu jakoby v pravo. pod nápisem 1,6 na plastovém krytu. za zkoušku to stojí, ale moc tomu nerozumím...spíš bych viděl problém v pastorku startéru, ale když píšeš, že je vyměněný... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest nekromander Odesláno Říjen 20, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2010 Diky, uvidim jestli to pomuze. Jinak pastorek je ok, i venec je ok, menila se loni spojka a venec pro jistotu taky. Problem je takovy komplikovany, uz par mechaniku nad tim spekulovalo, ale nic se nezjistilo. Jde prave o to, ze kdyz ja bych vypojit kabel co de do rozdelovace z civky a pokusil se jakoby startovat, tak starter s motorem toci jedna basen:) Ale, jakmile je zapojene zapalovani, a chci nastartovat STUDENY motor, tak to proste pootoci parkrat a pak to kopne do starteru, jako by se zmenil nejak extreme predstih a hazelo to jiskru jeste mnohem driv. Kdyz je mototr uz teply a nebo v lete, tak tento problem neni vubec, auto chyta na drc. Jsou menene i rozvody, svicky BOSCH, pravidelne olej 10w40 atd. O auto se staram, bohuzel tohle nedokazu vyresit ? Uvidim co udela to cidlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 18, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2010 otec ma problem, ze auto startuje v pohode, ale kdyz je studene, tak to zdecha a musi drzet plyn na noze, jak se auto zahreje, tak jsou otacky v pohode, i po nastartovani otacky drzi, tak jak maji. Vim, ze se tu resila skrtici klapka....je mozne hledat zavadu jeste jinde? souvisi s tim vymena teplotniho cidla? pomuze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 19, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2010 no mohlo by. Začal bych asi tím. přeci jen je to levnější než klapka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 20, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2010 Vinca - zkusil bych škrtící klapku vyčistit a nastavit, to by mohlo pomoct, mě auto chcípalo když jsem parkoval a vytočil plný rejd... nedrželo otáčky, po vyčištění klapky vše ok :D nekromander - stejný problém jsem měl, když pastorek u startéru nezaskakoval zpátky - takže jsem občas nastartoval, celý motor zarachotil a neškytlo to... vyměnil jsem startér a vše je v pořádku :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Prosinec 20, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2010 Před octavii jsem měl taky filetu 1,6 Mpi a naprosto stejný problém.Startoval jsem pod plynem jinak to prostě nešlo a otáčky na volnoběh padaly až do chcípnutí motoru.Vyřešilo se to nastavením klapky přes vag a vše šlapalo jak mělo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Prosinec 20, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2010 tak jsem zkusal VAg a ta skrtici klapka bude spatna, cidlo teploty je OK. Protoze u te klapky nejde udelat zakladni nastaveni a pise to chybu nastaveni neni kompletni, ani neslysim zvuk, ze by se klapka nastavovala. takze skrtici klapka je KO. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 20, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 20, 2010 hm tak vyměnit no. v CC autodíly ji měli nedávno za dobrou cenu..tuším 3800Kč originál Siemens... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.