Přejít na obsah

Štěpánova detailingová octa

Doporučené příspěvky

Diskuze o cene muzou byt, ale ne ve smyslu rozebirani, co na tom tolik stoji. Kazdy, kdo si sve auto umyva rucne, lesti, teflonuje, konzervuje atp. jiste vi, ze neni problem stravit nekolik hodin praci u toho kusu plechu a take jiste chape to, ze to neni uplna p*del a svaly, ruce a zada boli. Takze cena je proste dan za klid toho, kdo to neumi, nebo nechce umet a chce si to zaplatit. Takze proste nekdo to DA, nekdo to NEDA... ;)

Ja osobne si klidne s autem pohraju sam, ale pokud by melo byti rozlesteni laku, zbaveni skrabancu, nebo nejaky ochrany balicek atd a ty prachy na to mel pripravene, DAL bych je... :smich:

Odkaz ke komentáři

Nejsem Štěpán, ale snad taky můžu říct zkušenost - základem kvalitní lakování disků, to dělá tak půlku, dalších 25% šedá nebo jiná tmavá barva mezi loukotěmi a posledních 25% to, co na kola naneseš. Mám od vorlajze jakýsi nano čistič a nano následný přípravek, nějaký vliv to má, ale ne zázračný.

A co tedy Štěpán?

Odkaz ke komentáři

O lakování to moc není je to spíš o vosku! na kola těd mám swissvax autobahn a je to to nejlepší co jsem kdy měl a je testovaný na hodně vysoké teploty a do rychlosti přes 300km/h.

nejprve je nutné ráfky dobře připravit tzn: umýt, očistit lakování a následné voskování. Potom už stačí ráfky umývat jen šamponem a nečistoty rorzrušit štětcem.

Odkaz ke komentáři

Trosku si s tema vecickama taky doma hraju, a muj nazor je nasledovny - sonax pro kratkodoby efekt, kazdopadne zadna hitparada. Po sonaxu jsem presel na autoglym, to je uplne jina liga. Dodo nevim nekde kolem autoglymu bych ho hodil, nekde lepsi, nekde stejny apod. Swiswaxx to je spicka, cena tomu vsak odpovida, ale vysledek taky :palec:

Odkaz ke komentáři

No já začínal s nějakým obyčejným voskem, dneska už s ním leštím tak jízdní kolo, na značku bych se musel podívat. Měl jsem i zkušenosti s českýma barevnýma leštěnkama, ale člověk se s nima nadřel a výsledek nebyl nikdy dokonalý. Pak jsem narazil na Sonaxy s Nano technologíí a z toho jsem byl vážně pryč - jednoduchá práce, žádné fleky na gumách apod. a hlavně to oživení laku bylo doslova vidět. Možná kdybych teď zkusil něco dalšího, lepšího, řekl bych, že Sonax byl o ničem, ale zatím na to moje navoskování 3x za rok stačí.

Odkaz ke komentáři
Nevím proč, ale SWISSVAX mi přijde sympatičtější než ty JUICE co jsi používal doposud :palec:

Už jsem se Tě chtěl zeptat dávno, teď se to navíc hodí: když by ta prémiová kosmetika, kterou používáš, byla 100%, Sonax je kde, na 70%?

sonax je tak do 20% Jinak od dodo juice budu používat vosk supernatural takže bude možnost výběru ale tento vosk bude jedinný který od doda budu používat. Ještě dodám že takovou hlubku laku a lesk vám žádný jiný vosk než přírodní neudělá!!!!!!!!! a není problém mít vosk i za cenu přes 200tisíc :D

Upraveno uživatelem štěpán 4x4
Odkaz ke komentáři

rozhodne nesouhlasim, ze sonax cerny (cili ty barevne) s nano technologii zmizi po prvnim umyti...kdyz to navoskuju, tak to tam vydrzi nekolik umyti a napriklad pri dalsim umyti, jak susim auto, tak vytiram jeste cernou barvu a to auto myju rucne houbou, takze zas tak spatny to na takove to domaci cisteni nebude

Odkaz ke komentáři
určitě ne :o něco co vydrží jedno mytí mi za námahu určitě nestojí.
SONAX s nano tedy Michal doporucuje na pulirovani 4x za rok? Zatim jsem patlal jen Turtles s nejakym teflonem, je to pekne hladoucky a cisty, ale vice na tom nepoznam.. ;)
rozhodne nesouhlasim, ze sonax cerny (cili ty barevne) s nano technologii zmizi po prvnim umyti...kdyz to navoskuju, tak to tam vydrzi nekolik umyti a napriklad pri dalsim umyti, jak susim auto, tak vytiram jeste cernou barvu a to auto myju rucne houbou, takze zas tak spatny to na takove to domaci cisteni nebude

Přesně to co píše Michal jsem chtěl napsat, ten Sonax se opravdu za jedno umytí dolů nedostane. V létě myju auto skoro každý týden a vydrží tam.

Odkaz ke komentáři

V klidu, nikdo neříká, že Sonax je lepší než přípravy, co používáš Ty, ale zas to není úplné šméčko z Tesca a sám nejlíp víš, že na to naše domácí pošušňáníčko stejně nemá o moc lepší kosmetiku cenu, když to leštíme hadrem v garáži bez dalšího vybavení.

Odkaz ke komentáři

mel bych na Tebe jednu otazecku. budu si nechavat davat listy do laku. mam 11 let stary auto a nevim jestli si to dat nechat namichat podle cisla barvy nebo podle spektrometru. chtel bych to nechat v lete (nejspis u Tebe) dat trochu do pucu, tak mam strach, ze kdybych si to nechal namichat podle spektrometru, ze to pak budu mit dvojbarevny...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...