zabiak Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Mělo by to projít. Píšou to na webu sportmotor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 chlapaci, za par mesicu me ceka emise+stk a chci si zeptat, jest-li projdu emisemi, kdyz mam zaslepeny EGR ventil? Nechcou se mi sundavat zaslepky a menit tesneni:( Egr mám zaslepen 1,5 roku.V dubnu jsem byl na emise před stk a naprosto v pohodě.Vše v klasických normách.Za 15min jsem byl venku i s protokolem. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Srpen 11, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 11, 2011 tak to jsem rad, potesujici zprava:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomáš Hrubý Odesláno Květen 2, 2012 Sdílet Odesláno Květen 2, 2012 Ahoj tak dnes jsem zaslepil EGR u ventilu i u klapky takže uvidíme co bude, zatím auto je stejně. Tom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Květen 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 8, 2012 ja jsem to zaslepil a poznal jsem to hned, plynule rozjezdy pri studenem motoru, a vic to dymy, kdyz je ten motor studenej, hlavne v minusovych teplotach :D na emisich jsem prosel bez problemu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červen 18, 2012 Sdílet Odesláno Červen 18, 2012 auto mam nabehane 67000km mozem sa do toho pustit? co k tomu potrebujem 2xzaslepku? ci aj nejaky podlozky alebo srovby? dakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Červen 18, 2012 Sdílet Odesláno Červen 18, 2012 Můžeš se do toho pustit.Návod máš hned v prvním příspěvku na této straně.Tady máš rozměry záslepek na 75kw.Víc k tomu ani není co. Vše je v návodu.Hodně zdaru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Radim Vaňousek Odesláno Září 2, 2013 Sdílet Odesláno Září 2, 2013 Zdrávas, snad jsem se trefil svým dotazem do správného tématu. Mám motor 1.6 75kw BFQ (EU4) z roku 2003. Zaslepení EGR ventilu jsem udělal jako jednu z prvních věcí, a to jsem ještě neměl v rukou ani nový technický průkaz, protože se mi nelíbil chod volnoběhu a už vůbec ne čistota klapky. Nedočkavej údržbář. Občas se mi na přístrojovce rozsvítí oranžová kontrolka poruchy spalovacích ekovychytávek. Rozhodl jsem se, že bych mohl omezit funkci EGR na minimum, aby se kontrolka nerozsvěcela. Mám však problém s nalogováním ve VAGu 304 přes KKL kabel. Kód 12233 nefunguje, hlásí mi, že není platný a pak se standardně na pár minut jednotka zablokuje. Existuje snad pro tento motor jiný kód, nebo to u tohoto motoru nejde ovládat, stejně jako nemohou vlastníci dieselů PD? Běžná diagnostika, mazání chyb atp. mi funguje normálně. Firmy to mažou za 3500Kč, což je na mě až příliš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Prosinec 17, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2013 Ahoj,nevite nahodou,kolikatka zavit je ta pruvlecna matice zpetneho vedeni vyfukovych plynu?(zezadu motoru u lambdy pred katalyzatorem). Motor 1.6 75kw BFQ. Diky za kazdou radu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lukas1s1 Odesláno Leden 24, 2014 Sdílet Odesláno Leden 24, 2014 Cau kluci potrebuju poradit mam octu 2 2010 1,6tdi dsg a ted se mi rozsvitila kontrolka motoru nasledne i zhaveni a hned do nouzaku diagnostika pise snimac zpetnych vyfukovych plynu dneska jsem rozebral skrtici klapku a ta je zasrana olejem a šponama to jsme vycistili a auto je porad v nouzaku jestli skusim rozebrat egr a vycistit a doufam ze uz to pujde nevite nekdo pripadne co stim ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Leden 24, 2014 Sdílet Odesláno Leden 24, 2014 Chci se zeptat,dneska jsem zaslepil egr ventil. Přímo tu převlečnou matici jsem natvrdo zaslepil+záslepky u škrtící klapky a u egr ventilu,takže tam už nemám trubičky zpětného vedení.Zaslepoval někdo z vás i tu hadičku která vede z egr-ka do air boxu? Já ji též zaslepil,vadí to něčemu?? Nicméně se mi ihned při prvním nastartování rozsvítila kontrolka elektroniky motoru,tak jsem ji smáznul a po cca 30 km opět kontrolka svítí. Před úpravou,žádné chyby motor nehlásil......takže jsem docela zklamán,vracet se mi vše nazpátek nechce. Svítí také někomu kdo má EGR zaslepen kontrolka el.motoru? Jinak zde je chyba,kterou motor vyhazuje-16522 bla,bla ,bla...sporadicky(prostě lamba za katem nějak nefakčí) Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Leden 24, 2014 Sdílet Odesláno Leden 24, 2014 Chci se zeptat,dneska jsem zaslepil egr ventil. Přímo tu převlečnou matici jsem natvrdo zaslepil+záslepky u škrtící klapky a u egr ventilu,takže tam už nemám trubičky zpětného vedení.Zaslepoval někdo z vás i tu hadičku která vede z egr-ka do air boxu? Já ji též zaslepil,vadí to něčemu?? Nicméně se mi ihned při prvním nastartování rozsvítila kontrolka elektroniky motoru,tak jsem ji smáznul a po cca 30 km opět kontrolka svítí. Před úpravou,žádné chyby motor nehlásil......takže jsem docela zklamán,vracet se mi vše nazpátek nechce. Svítí také někomu kdo má EGR zaslepen kontrolka el.motoru? Jinak zde je chyba,kterou motor vyhazuje-16522 bla,bla ,bla...sporadicky(prostě lamba za katem nějak nefakčí) Díky A proč jsi zaslepoval tu hadičku? Vím že jsi se na tu lambdu už několkrát ptal, ale v tomto případě bych ji asi už vyměnil, protože bude asi opravdu v háji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Leden 24, 2014 Sdílet Odesláno Leden 24, 2014 Proc jsem ji zaslepoval ani sam nevim.....,spis jsem laboroval s tim,jestli se opet kontrolka rozsviti. Dal jsem do hadicky sroubek,takze kdykoliv ho muzu behem chvilky vyhodit. To je pravda,ze jsem se na lambdu nekolikrat ptal,ale jednalo se o chybu c. 16554 nebo 16514......,ode dneska se objevuje jen chyba c.16522+sviti kontrolka motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Leden 24, 2014 Sdílet Odesláno Leden 24, 2014 Proc jsem ji zaslepoval ani sam nevim.....,spis jsem laboroval s tim,jestli se opet kontrolka rozsviti. Dal jsem do hadicky sroubek,takze kdykoliv ho muzu behem chvilky vyhodit. To je pravda,ze jsem se na lambdu nekolikrat ptal,ale jednalo se o chybu c. 16554 nebo 16514......,ode dneska se objevuje jen chyba c.16522+sviti kontrolka motoru. No já ji zrovna při téhle chybě vyměnil i když byla asi 4 měsíce stará, ale neoriginální. Ukázalo se, že byla v háji. Přestala fungovat regulace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Leden 25, 2014 Sdílet Odesláno Leden 25, 2014 Nemenil jsi nahodou lambdu pred katem? Promin,uz se v tom nejak ztracim:) Ja kdyz nactu vagem skupinu 030 tak mi na volnobeh druhe pole ukazuje 100. A ve skupine 031 v prvnim poli obcas skace minusova hodnota. Uvidim dneska,jestli se kontrolka elektr. motoru rozsviti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Leden 25, 2014 Sdílet Odesláno Leden 25, 2014 Nemenil jsi nahodou lambdu pred katem? Promin,uz se v tom nejak ztracim:) Ja kdyz nactu vagem skupinu 030 tak mi na volnobeh druhe pole ukazuje 100. A ve skupine 031 v prvnim poli obcas skace minusova hodnota. Uvidim dneska,jestli se kontrolka elektr. motoru rozsviti. Poprvé jsem vyměnil lambdu za katem, protože mi to házelo chyby, použil jsem neoriginální. Chyby to házelo stále, takže jsem udělal nové ukostření a chyby zmizeli. Usoudil jsem, že ta stará lambda byla teda asi v pořádku. Pak jsem měnil lmabdu před katem, tam jsem už použil originál. Po čtyřech měsících to najednou začalo házet tu chybu 16522 a abych si byl jistý, že ta lambda je OK, nebo není, dal jsem tam zpět tu starou a od té doby se ta chyba neukázala a to už je taky nějaký ten měsíc. Co se týká té skupiny 031, první pole zobrazuje skutečný stav a druhé pole požadovaný stav. Pokud to skáče do mínusové hodnoty, znamená to, že se lambda snaží nastavit bohatší směs. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Leden 25, 2014 Sdílet Odesláno Leden 25, 2014 Ted jsem dojel domu. Absolvoval jsem cca 50 km. Kontrolka el.motoru se nerozsvitila,.....nicmene po pripojeni vagu opet hlasi sporadickou chybu 16522. Nacetl jsem skupinu 030 a prvni pole ma 110 a po chvilce se zmeni na 111,takze snad ok. Ale druhe pole ma 000,takze lambda za katem v haji. Budu ji muset koupit a asi nespekulovat nad znackou a rovnou original,ze? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Leden 25, 2014 Sdílet Odesláno Leden 25, 2014 Ted jsem dojel domu. Absolvoval jsem cca 50 km. Kontrolka el.motoru se nerozsvitila,.....nicmene po pripojeni vagu opet hlasi sporadickou chybu 16522. Nacetl jsem skupinu 030 a prvni pole ma 110 a po chvilce se zmeni na 111,takze snad ok. Ale druhe pole ma 000,takze lambda za katem v haji. Budu ji muset koupit a asi nespekulovat nad znackou a rovnou original,ze? Jestli můžu doporučit, raději originál, ty neoriginální za ty prachy fakt nestojí. Tady ji mají za 2126,- http://www.cc-autodily.cz/sonda-octavia-1-6-75kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Jo,uz jsem se v CC dilech na lambdu dival:) V tydnu ji koupim a pokusim vymenit,snad pujde povolit. Diky Dupisek:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dupisek Odesláno Leden 26, 2014 Sdílet Odesláno Leden 26, 2014 Jo,uz jsem se v CC dilech na lambdu dival:) V tydnu ji koupim a pokusim vymenit,snad pujde povolit. Diky Dupisek:) Což o to, mě povolit šla, přeci jenom to tam není tak zapečený jako ta před katem, ale problém je s místem. Jediným nástrojem, kterým mi to šlo byli sikovky. Jinak je to na 22 klíč. Tak hodně štěstí ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.