Přejít na obsah

Brzdy RS na 4x4?

Rehor72

Doporučené příspěvky

Mám dotaz, už jsem sehnal přední komplety brzd z OI RS a chci je dát na 4x4, myslím, že tam půjdou bez problému... Na zadní nápravu bych rád dal taky brzdy z RS-a, aby to fungovalo jako celek. Akorát 4x4 má jinou zadní nápravu, víceprvkovou.. Tak bych potřeboval poradit, půjde to tam??? A musí se měnit lanka k ruční brzdě, když už jsou na zadní kotoučovky? Já myslím, že stačí vyměnit jen třmeny a kotouče... Nemá někdo ty třmeny na prodej? Díky předem za odpovědi...

Odkaz ke komentáři

Díky kluci, koukal jsem do ETKY na rozdíly v dílech u náprav na obyč. Oktu a na 4x4. Výsledek je takovýto:

třmeny a držáky třmenů jsou stejné (1j0 615 423 B a 6Q0 615 425), rozdílná čísla má jen brzdový kotouč. Obyč. náprava je kotouč: 1J0 615 601 a u 4x4 je 1J0 615 601 D. Takže zřejmě bude problém v tom jiném náboji nebo v čem se ty dva kotouče liší?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to našel...

Obyčejná oktávka: zadní kotouč má rozměr 232x9mm, průměr díry na náboj (B) je 65mm, výška kotouče (A) 39,3mm.

4x4: kotouč má rozměr 239x9mm, průměr díry na náboj (B) je 65mm, výška kotouče (A) 33,4mm.

RS: kotouč má rozměr 256x22mm, průměr díry na náboj (B) je 65mm, výška kotouče (A) je 36,6mm.

Čili podtrženo, sečteno: náboj na 4x4 je o nějakých 6mm vyšší, což znamená, že na zadní brzdy z RS-a můžu zapomenout... Anebo sehnat alternativní kotouče, které mají mají stejné všechny rozměry, stejné díry akorát výšku 30,6mm. Nebo máte někdo jiný nápad?

Výkresy (nejdřív obyč, pak 4x4):

post-503-1247064450_thumb.jpg

post-503-1247064458_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem toho už pročítal docela dost a zjistil jsem, že na OI 4x4 by mohly jít zadní brzdy z Golfu R32 anebo z Audi TT, Seat Leon Cupra 4x4... Prosím vás, nemáte někdo potuchu, jestli je to pravda? Teď se mi nabízejí ke koupi právě ty z TT...

Jinak kotouč je u všech aut stejný: 8N0 615 601 B

dále třmen má vždy číslo 8N0 615 423 C (vsadím se, že to bude to samý jako u OIRS 1U0 615 423, jen je nazeleno)

vtip bude jen v držáku třmenu, který určuje celou "geometrii", tj. vzájemné postavení třmenu a kotouče a to bude myslím právě z Audi TT Quattro sedět, která může mít alternativně také zadní brzdy stejné jako moje OI 4x4 (239x9mm).

Jinak u Audi TT je to: 8N0 615 425 D (nebo E)

u Cupry je to: 1J0 615 425 D

u Golfu R32 je: 8N0 615 425 B

pro srovnání OIRS : 1U0 615 425

tak a teď se v tom vyznejte...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

takže budeme se bavit jen o brzdách z RS což je 256mm kotouč, rozdil mezi 4x4 je v držáku třmenu a i kotouč je jinačí než u předokolky ;-) jinak jeden držák třmenu stojí novej 1500kč ;-) což nrní nic příjemného. jinak kdyby někdo potřeboval tak není problém brzdy sehnat ;-)na 4x4 i na předohrab ;-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...