Přejít na obsah

Elektrika OII Tour

Doporučené příspěvky

Nedávno v niektorej diskusii padol dotaz, aká bude v OII Tour použitá elektrika - či aj tá bude predfacelift, alebo bude OII Tour "pod pokličkou" vlastne OIIFL a predfacelift len navonok...

Potvrdená správa je teda tá, že OIITour a OIIFL budú po elektrickej/elektronickej stránke identické. To znamená budíky Fazit s dizajnom ako OIIFL, združená jednotka BCM namiesto BSG a komfortky, klimatizácia s ovládaním presne taká, akú má OIIFL, atď. Interiér bude celkovo identický s tým v OIIFL vo výbave Classic. OIITour bude po technickej stránke vlastne OIIFL, ktorá bude navonok vyzerať ako OII pred FL :lool:

Za daných okolností je potom vcelku prekvapivé, že bolo možné dosiahnuť taký cenový rozdiel medzi OIITour a OIIFL. Niekde bude musieť byť pes zakopaný :lool:

Odkaz ke komentáři

Kámoš koupil postupně zcela dvě identické Astry... (nebýt spz nepoznal bych že vyměnil auto). První koupil když byla aktuálním modelem, tu druhou po 5 letech kdy už byla Clasikem (nebo jak přesně nazývali tu výběhovou řadu jejíž výrobu vždy přesunuli do PL) Přesně jak píše Lancelot.... první měla koberec 2cm tlustý a všude... druhá má 1cm a když odklopí zadní sedáky, tak tam koberec není vůbec.. jen jakýsi tenký hadříček. S sedáky u první neměl problém, u druhé už začíná být řidičova sedačka prošoupaná... Jmenoval ještě spoustu věcí, ale vždy to bylo v podobném duchu... úspory a úspory... Prostě nechci slevu zadarmo....

Odkaz ke komentáři
Nedávno v niektorej diskusii padol dotaz, aká bude v OII Tour použitá elektrika - či aj tá bude predfacelift, alebo bude OII Tour "pod pokličkou" vlastne OIIFL a predfacelift len navonok...

Potvrdená správa je teda tá, že OIITour a OIIFL budú po elektrickej/elektronickej stránke identické. To znamená budíky Fazit s dizajnom ako OIIFL, združená jednotka BCM namiesto BSG a komfortky, klimatizácia s ovládaním presne taká, akú má OIIFL, atď. Interiér bude celkovo identický s tým v OIIFL vo výbave Classic. OIITour bude po technickej stránke vlastne OIIFL, ktorá bude navonok vyzerať ako OII pred FL :)

Za daných okolností je potom vcelku prekvapivé, že bolo možné dosiahnuť taký cenový rozdiel medzi OIITour a OIIFL. Niekde bude musieť byť pes zakopaný :)

A znamená to tedy, že např. budíky nebude možné přehodit?

Odkaz ke komentáři
každopádně parkovací čidla na OIITOUR jsou z předFL verze.... né že by to na nové OIIFL jednotce nešlo- šlo ale je s podivem, že tyto absolutně špatné čidla opět nechali vyrobit a nepoužili ty z FL+kroužky z RS modelu. Asi šlo opět o cenu.

na toto téma jsem měl z vývoje vysvětlení: prý jde o pohledový desing, odlesky a desing nových PDC čidel nebo čidel s mezikusem se neschoduje s desingem OII před FL. :rolleyes:

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Badys: Veruže máš pravdu, použili sa staré čidlá, akurát jednotka je "nová" - dáva sa tá istá, čo do čínskej OII. U OIIFL ale tiež nastala zmena, zrovna od tohto týždňa sa montujú pre zadný PA tie isté RJ, čo do FIIFL. Pre kombináciu predok + zadok sú nové jednotky, s indexom E a od 27KT sa do OIIFL montujú tie isté čidlá, ako má FIIFL.

Rolbar: Ja som mal na mysli porovnanie OII Tour a OIIFL pre SK trh, pretože u nás je základná výbava trocha bohatšia - Tour má 8x repro, 4x airbag, el. okná vpredu atď. Zajtra schválne spravím presné vyčíslenie rozdielu ceny identicky vybaveného Touru a OIIFL, zaujíma ma to. Čo ale mám spätnú väzbu od predajcov, tak OII Tour ľudí mimoriadne oslovil. Berú to tak, že za cenu FII môžu mať OII...

Frank: Nie, do OII pred FL nikdy nepôjde dať budíky z FL. Problém je ten, že budíky po FL sú tzv Fazit a PIN kód k imobilizéru sa zisťuje a do budíkov zapisuje online, počas komunikácie s centrálnym serverom Škoda Auto. Pri tejto komunikácii sa vždy posiela VIN kód auta a po autorizovaní ako odpoveď príde PIN kód immo a tento sa zapisuje rovno do budíkov. Nadarmo máš na prívesku od kľúčov PIN k pôvodným budíkom pred FL, nie je spôsob, ako tento PIN do FL budíkov zapísať inak, než online. Aj keby sa spravil dotaz s tvojim pôvodným VIN kódom, ako odpoveď nepríde PIN, pretože na centrálnom serveri nie je uložený (dostal si ho na prívesku spolu s kľúčami pri kúpe auta).

Odkaz ke komentáři

Taky OT:

Takže budíky u VW Passat 3C jak ty původní (obr.1), tak i ty faceliftové (obr.2) jsou asi - velmi laicky řečeno - na úrovni budíků OII předface. Protože co tak koukám na VW fóru, tak tam se mění budíky za novější ostošest (právě proto mne dotaz na možnost výměny u OII napadl).

post-18-1289292491_thumb.jpg

post-18-1289292527_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Lancelot: Dobrá otázka - ja som v každom prípade rád, že OIITour sa u nás vôbec neponúka vo verzii "chudobný príbuzný". Pohral som sa dnes s cenníkmi a vyskladal som rovnako vybavenú OII Tour a OIIFL. Bohuziaľ, motory sú rozdielne (1.6 MPI v Toure a 1.2 TSI v OIIFL), no keď ešte bol 1.6 MPI v ponuke aj pre OIIFL, mal identickú cenu, ako 1.2 TSI. Do Tourky si treba priplatiť za rádio Blues, naopak, do OIIFL Classic alias Family L treba priplatiť za zadné repro a dostaneme takmer na chlp rovnako vybavené autá. Rozdiely sú vyslovene kozmetické - OII Tour nemá osvetlenie v kufri, signalizáciu pásu vodiča a podľa cenníka ani delené zadné sedadlá v liftbacku a signalizáciu nevypnutých svetiel (ak keď tieto posledné 2 veci sa mi nezdajú). A cenový rozdiel? OII Tour vychádza cenníkovo na 12318 eur, OIIFL na 14305, čo je po zaokrúhlení nezanedbateľných 2000 Eur!!! Jediný argument pre OIIFL potom zostáva modernejší motor a 6 stupňová prevodovka.

Frank: Hm to je zaujímavé zistenie, no do budíkov Passatu sa nevyznám. U OII naozaj nie je problém - idú vymeniť obyčajné predFL budíky za maxidotové pred FL, takisto ako aj obyčajné FL za maxidot FL... Možno čisto hypotetická a teoretická otázka - keby sa deaktivoval imobilizér, nefungovalo by to?

Odkaz ke komentáři

lubinob: Dostal si k autu plastový prívesok bielej farby, ktorý sa dá otvoriť, vnútri je napísaný VIN kód a políčko, ktoré je možné zotrieť? Ak áno, tak máš ešte staré budíky. Ak si spolu s kľúčami dostal len čierny plastový prívesok s VIN kódom a ničím iným, tak máš už Fazit budíky.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak som konečne mal tú česť pozrieť sa na OII Tour s notebookom a prvé prekvapenie bolo hneď na svete - je použitá nová gateway, ktorú VCDS 10.6.1 nepozná, hlási chyby "Function not supported". Odporúčam rýchly update na anglickú verziu 10.6.2, už je vonku. Zvyšné RJ nerobili problém, je to identické s OIIFL...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Mám viac dotazov na skúsených :Mám OII Tour MR2012 , chcel by som domontovať originál ťažné zariadenie /toto mi je celkom jasné/ a chcel by som parkovacie senzory , zrejme FL sadu , otázka je kam sú konkrétne zapojené predné a kam zadné senzory , či to toto konkrétne auto podporuje a bude vedieť zobraziť na Bolere ... Veľmi sa mi páčilo keď bolero ukazuje prekážku a pri zapnutom prívese kreslí aj tento na displaji a prakticky kvôli tomuto by som to chcel . Buď len zadné prípadne ak mi niekto osvetlí zložitosť montáže a čo všetko musíš ísť von a musí sa meniť tak aj predné ... Ďakujem

Odkaz ke komentáři

skús užívateľa BadyS.. niekedy viem že predával sady.. prípadne Rolbar, Vasa...

a za mna.. ked uz dorabat tak aj s prednymi.. tie vies odpojiť tlačítkom.. a niekedy sú fakt užitočné.. zvykol som si na nich, a asi by som ich dorábal aj na budúcom aute ak tam nebudú :)

Odkaz ke komentáři

jazdím roky aj bez zadných a viem zaparkovať do vzdialenosti ako pípajú senzory bez problémov , chcem to len kvôli tomu aby to tam bolo a aby mi to ukazovalo na Bolere , praktické využitie to moc nemá ale s tým že sa montuje ťažné a je to jedna robota by som to tam dal ...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Mám co dočinění s Kodiaqem RS a tam je odezva taky vlažnější. Ale už jsem si asi zvykl u 2.0 TSI 140kW. Jinak ty asistenti to je zlo, u toho Kodiaqu mi několikrát bez viditelného důvodu pískalo upozornění na hrozící srážku. Místo věnování se řízení jsem tak řešil co píská a proč. A zase obrovské displaye všude, ale u tak závažné věci svítí jen chvilku malá kontrolka. Hrozně nerad s tím autem jezdím - furt tam něco pípá. A nechápu jednu věc, auto má světelný senzor, ale i přesto i ve dne při odemčení funguje comming home a leaving home, jako wtf, i 14 roků starý superb pozná den a nesvítí zbytečně světly. A po 5 tis. km už skáčou stěrače. Kdybych to auto koupil, tak jsem pěkně nasraný. Fajn je akorát ticho za jízdy a sedačky.
    • Dnes najazdene 8900 km a neda mi to, ale: 1. Skoda spravila inkognito update a poslala ho do aut. Vysledok - 1. tvrde zabrzdenie uprostred krizovatky, 2. pri parkovani do pozdlzneho smeru 4x brzda, za mna bezdovodne. Chlapci v Skode znesiem toho dost, ale toto je za hranou… Safety First…pred updatom som ziadny problem nepostrehol. Vitaj v online svete! 2. Elektrony - vychytavka - vybranie materialu “jarok”, no s umyvanim sa nepocitalo 🙂 hlavne, ze sme usetrili trochu hlinniku 3. Zadny spojler - vyborne na bezkontaktnej umyvacke. Dva krat vas vysprchuje odrazajuci sa prud vody a date si pozor! Umyvanie okna pod siltom, je to zazitok 🙂 klasicky smetak tam nedate, potreba nosit zo sebou handru! 4. Laura je fajn, ale chuda natvrdle…zatial nevidim jej prinos mimo vykuzlenie usmevu pri je odpovediach, super!  5. Odozva motora, no potom co automobilky online posielaju aktualnu spotrebu “do Bruselu” (pokial to nie je vyhovorka). Pri porovnani na SIII s rovnakou motorizaciou mam pocit, ze Skodovka tie motory jednoducho nechce predavat. Mozno “po zabehu” bude nejake prebranie? Mozno necakany update? Cakanie na Godota? Ta latencia mi pride oproti SIII markantna. 6. A dnes perlicka, to ma prinutilo opat popisat spolunazivanie. Vonku 22 C, vypnuta klimatizacia, teplota v aute na 22 C pootvorene okna a auto miesto (moja predstava) priebezneho pustania vzduchu z vonku KURI tak az to je neprijemne. Ze by novy update?  Neviem ci je to odflaknute odizolovanie prudu tepleho vzduchu z motora, ktore vam moze ist bokmi pod kapotou priamo do nasavania vzduchu do kabiny…alebo sa skratka pocita, ze klimu si vypne len blbec.    A teraz nieco pozitivne…ufff… 7. Dazdnik vo dverach spolujazdca nie je ako pri predchadzajucej generacii 🙂 Ja neviem mozno inflacia od roku 2020, ale u vlajkovej lodi Skody (mozno uz nie je), som tak nejako na pochybach… Celkovo auto fajn, pohodlne…ale poznate to su tam detaily, ktore otravuju.    
    • Díky za příspěvky. Byl jsem na geometrii - přední i náprava OK. Takže to přestávám sledovat, až mě pácne přes nos smrad od brzd, budu vědět.... obě nápravy Ok
  • Vytvořit...