Přejít na obsah

Vibrace při akceleraci

Doporučené příspěvky

Zdravím, asi před týdnem se mi objevil problém na mém mazlikovi. Nikde jsem podobné téma nenašel, tak zakládám nové:palec:. V originálním servise mi měnili škrtící klapku a od té doby při prudkém zrychlení (cca od 2200 ot.) se mi auto rozechvěje. Výfuk nekouří, ani jsem nespozoroval nějak významě nepravydelný chod motoru. Nevím, jestli to má souvislost s onou škrtící klapkou. Podvozek by měl být OK, ten mi dnes kontrolovali a vše prý jak má být. Kola jsem taky pro jistotu dohustil a nechal převážit. Pokud někdo řešil podobnou věc, budu rád za názor.

Odkaz ke komentáři

Asi jo. V servisu taky říkali, že mají podezření na spojku. Nechápu proč to rovnou nezkontrolovali, ale budiž. Pokud by to byl ten setrvák, tak se mění celá spojka nebo jde vyměnit samostatně setrvačník? Je pracné zjistit, jestli je problém v tom setrvačníku? Myslím tím, jestli se musí rozebírat neco v motoru?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj pánové, tak závada s vybrací motoru je odstraněna. Jede to jak dráha. Vybraci motoru zapříčinilo podfukování vstřiků.

oprava do 5000 korun, pokud budou v pořádku trysky. Já je měl vadné, tak mi je vyměnili, pak je to trochu dražší. Jsem moc spokojenej. Je to malá dílnička http://race.dieselpower.cz/ v Chomutově. Profesionální přístup a domácí atmosféra.

Připadal jsem si, že ty lidi znám už mnoho let. Práce odvedena precizně a poctivě. Doporučuji Ti tuto dílnu. Tuto závadu nedokázal nikdo odstranit. Ani páni ve Škoda Mladá Boleslav. Značkový servis to samé. Ještě jednou děkuji profesionálům z DIESELPOWERU. Láďa

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Díky za radu. Tothle mě nenapadlo. Dnes ráno mě mé BKD vypeklo. Bylo -16°C a po 15km jízdě mi zdechlo a odmítalo znovu naskočit. Takže následoval odtah domu a následně do servisu. Nevím, jestli to má nějakou souvyslost s vibracemi. Počkám na vyjádření servisu, každopádně začínám být poněkud rozladěný:(

Odkaz ke komentáři
Zdravím, asi před týdnem se mi objevil problém na mém mazlikovi. Nikde jsem podobné téma nenašel, tak zakládám nové:D. V originálním servise mi měnili škrtící klapku a od té doby při prudkém zrychlení (cca od 2200 ot.) se mi auto rozechvěje. Výfuk nekouří, ani jsem nespozoroval nějak významě nepravydelný chod motoru. Nevím, jestli to má souvislost s onou škrtící klapkou. Podvozek by měl být OK, ten mi dnes kontrolovali a vše prý jak má být. Kola jsem taky pro jistotu dohustil a nechal převážit. Pokud někdo řešil podobnou věc, budu rád za názor.

Zdrávím všechny! Mám téměř identický problém jako Kubajz na mém motoru 2.0 103kW. Motor i při mírném zátahu nesnesitělně duní a vibruje. Vše je závislé pouze na otáčkách motoru a projevuje se přesně při 2200ot. Ve vyšších otáčkách vibrace odezní, ikdyž sem tam motor jakoby cukne (vynechá). Při volnoběhu se nic z toho neprojevuje. Škrtící klapku jsem vyměnil ještě před závadou, která vznikla opravdu náhle. Auto jsem měl již ve třech servisech, dvou značkových. "Odborníci" kontrolovali olej, silentbloky apod., ale evidentně byli mimo. Už si nevím rady. Budu rád za jakoukoliv radu. Děkuji a přeji hodně spokojených kilometrů!

Odkaz ke komentáři

Děkuji za informaci. Zní to logicky. V nejbližší době to nechám opravit a dám vedět jak jsem dopadl. Bohužel nejsem schopný nalézt v diskuzích více o tomto problému.. abych se dovzdělal. Nějak se v té záplavě příspěvků ztrácím :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Guest Ondrej23
Zdrávím všechny! Mám téměř identický problém jako Kubajz na mém motoru 2.0 103kW. Motor i při mírném zátahu nesnesitělně duní a vibruje. Vše je závislé pouze na otáčkách motoru a projevuje se přesně při 2200ot. Ve vyšších otáčkách vibrace odezní, ikdyž sem tam motor jakoby cukne (vynechá). Při volnoběhu se nic z toho neprojevuje. Škrtící klapku jsem vyměnil ještě před závadou, která vznikla opravdu náhle. Auto jsem měl již ve třech servisech, dvou značkových. "Odborníci" kontrolovali olej, silentbloky apod., ale evidentně byli mimo. Už si nevím rady. Budu rád za jakoukoliv radu. Děkuji a přeji hodně spokojených kilometrů!

Zdravím všechny z fóra, rád bych zde nastínil problém s Passatem 2.0TDI r.v.06 4x4 105tis km! Předem - problém byl úspěšně vyřešen v dieselpoweru v Chomutově! Chlapci provedli velice pečlivou diagnostiku. Dva vstřiky opravdu podfukovali. Ovšem nebylo to údajně nic závažného. Dále se pozornost obrátila k vyvažovacímu hřídeli. Kde byl objevem dosti vytahaný řetěz pohonu. Pohon náhradní soustavou ozub. kol byl zavržen (brutalni cena) a páni si pomohli velice šikovně soustruhem! Ovšem auto stále trochu dunělo viz. výše. Jako další byla komplet rozmontována haldex spojka k zadním kolům, kde byl objevem kovový brus. Pastorek byl dosti poškozen. Chlapci sehnali nový z vrakoviště. Velice nákladná komplet výměna se tedy nekonala. Samozřejmě byl rozebrán a zkontrolován setrvák. Nakonec jako třešnička na dortu byla provedena komplet geometrie (byla hnutá asi od výtluku zadní n.). Při nichž se zjitilo, že dva ráfky jsou mírně poškozeny - oprava, výměna. Nakonec chlapci doporučili výměnu silentbloků náhonu a motoru a vyladění napnutí rozvodů. Hlavním problémem byla spojka Haldex a hnutá náprava, stějně jako podfuk vstřiků - dle odborníků. Zbytek hrál vedlejší roli. Rezymé celého velmi náročného martýrija je, že auto jezdí jako nové! Tímto bych chtěl VŠEM opravdu vřele doporučit Dieselpower v Chomutově (Praze), protože s takovou péči a nasazením jsem se už opravdu dlouho nesetkal. Přístup k zákazníkům a odborná stránka je opravdu na té nejvyšší úrovni! Páni z rádoby značkových servisů jim nesahají ani po kotníky. A cena za to všechno úsilí byla velmi přiměřená! Celá oprava trvala 14dní.

Doufám, že jsem někomu pomohl a přeji spoustu spokojených km... všem!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit. Máme ve firmě Scouta a neustále se nám projevují vibrace celého auta v rozmezí otáček 2000 - 2500, pokud je auto v tahu. Nedělá to ani při plynulé jízdě ani při pomalé akceleraci. Nejvíc je to patrné na pátý a šestý převodový stupeň. Už jsme to měli v několika servisech a stále nic. Neví někdo, co to způsobuje? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

K ničemu, to bych ti neradil si koupit jinou značku než škodovku, to bys brečel trochu více :lool:. Nevím jak komu ale já to měnil při 220tis, ale vím že i někdo kolem 150tis, jde o léta, že to steří a pak to tak dobře netlumí, jinak je to uplně supr tata to má vFSI a je maximálně spokojen, jen by uvítal v tom tak 3,6 FSI :lool: Jinak supr, 4x4 perfektní a výbava max, takže je spokojen, horší to bude, až budu zhánět nastupce :lool:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

ja mám ten istý problém Scout 2,0 TDI sDPF pri 2300-2500ot na 5rýchl.aj na 6-tky hučí a vibruje ale mne sa to šíri od zadných sedadiel.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...

Zdravím, po dlouhé době zase problém u Scouta 2,0 103kW. Při 4 rychlostním stupni při 1500 ot. je při lehké jízdě slyšet vibrace, jakoby byl někde vadný silenblok. Ale při důkladné kontrole jsme nic nenašli. Bohužel se tento zvuk objevuje opravdu pouze při volné jízdě, při zátahu zmizí. Auto má najeto 210000 km.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...