Přejít na obsah

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 hlasů

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Já ho miluju 🙂 jedna z nejlepších investic, co se cyklistiky týká, fakt je to super. Zobrazuju to na navigaci, do hodinek ne

Já ráno vezl kolo na roční prohlídku, jezdit se teď nedá, všude led a sníh a je moc zima, tak jsem včera volal a dneska už vezl. A rovnou i starý kolo na předělání pro drahou polovičku. Je to vylitany, tak se to rovnou předělá z 2x11 na 1x12. Ne, že bych to chtěl, ale pro ni to bude lepší. A kratší představec a uvidíme. Ale to kolo je tak neuvěřitelně lehký

Odkaz ke komentáři

JJ, na to tom tachometru je to pecka, to je fakt velice dobrá a užitečná věc. Investoval jsem tedy do jiné značky, tak se uvidí jak se bude projevovat přes letošní sezonu. Uvidíme jak se to bude chovat, když to bude zaházené bahnem z lesa.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes se toho kopíruje spousta a je otázkou jaký je výsledek. S Garminem nešlápneš vedle o tom jsem i přesvědčen co se hodinek, cyklonavigace a hruďáku týče, jen prostě někdy je ta cena přepálená a je třeba otestovat i jiné značky. Recenze jsem si prošel a nejsou vůbec špatné. Uvidíme jak se to bude tvářit v reálu.

Odkaz ke komentáři
V 8. 1. 2026 at 20:21, Radas napsal:

Tak snad bude letošní sezonu více úspěšná. Zatím mám kolo na reklamaci, takže cvičím doma Kardio a nebo na manželce. 

Na kolo jsem si pořídil radar protože co jsem minulý rok jezdil, tak ta nejistota na silničních přejezdech byla někdy o držku a s radarem bych měl mít větší jistotu nebo alespoň předvídatelnost. Jardo, tobě to fachá jak s Garminem Varia ?

A co reklamuješ? 😮

Nad radarem jsem už taky uvažoval, hlavně na silničku, ale už teď mám na říditkách plno a mít tam nějaký další krám se mi nechce. Navíc, narozdíl od státu, si nemůžu dovolit schodkový rozpočet. 🙂 

Odkaz ke komentáři
V 9. 1. 2026 at 18:32, Radas napsal:

Tak dnes se toho kopíruje spousta a je otázkou jaký je výsledek. S Garminem nešlápneš vedle o tom jsem i přesvědčen co se hodinek, cyklonavigace a hruďáku týče, jen prostě někdy je ta cena přepálená a je třeba otestovat i jiné značky. Recenze jsem si prošel a nejsou vůbec špatné. Uvidíme jak se to bude tvářit v reálu.

Je to tak, garmin už trochu neví, co si za to říct. Je to kvalita, ale pokud to nechytis v nějaký akci, tak je to všechno palba. Ale občas se dá. A ty kopie dost často fungují podobné

Před hodinou, Lancelot napsal:

A co reklamuješ? 😮

Nad radarem jsem už taky uvažoval, hlavně na silničku, ale už teď mám na říditkách plno a mít tam nějaký další krám se mi nechce. Navíc, narozdíl od státu, si nemůžu dovolit schodkový rozpočet. 🙂 

Dají se i alternativy, třeba ten radar výše, a na řídítka může přijít cokoliv, co to podporuje. Je toho už relativně dost, v různých velikostech i cenách. Na silničku bych to osobně považoval za prioritu hned po prilbe 🙂

Je to fakt skvělá věc

Odkaz ke komentáři
před 2 hodinami, Lancelot napsal:

A co reklamuješ? 😮

Ráfek povolil ve spoji. Pri kontrole servisem byla zjištěna přepnuta špice.

Odkaz ke komentáři

Tak mám kolo po servisním zásahu doma.

Nakonec jsem se po konzultaci ze servisem dohodl, že mi budou na kole vyměněny oba ráfky za svařované. Bohužel Scott nebyl schopen dodat náhradní ráfek syncros, tak proto tato konzultace. Nyní mám na kole ráfky Javax svařované.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Na konci ledna jsem začal lehkou přípravu na kolo. Chodím v práci do posilky, aspoň na 30 min točit nohama na rotopedu. Jen lehkou zátěž. Zatím to dávám 1x týdně, zbytek týdne chodím 5-10km. Plus když to vyjde přes víkend nějaký delší výšlap.

Velmi pomalu se dostávám pod 100kg. Během března bych chtěl aspoň na 97 kg, ať ten jarní rozjezd tak nebolí.

Co vy a zimní příprava?

Odkaz ke komentáři

Doma sem tam švihadlo a nějaké kardio, ale venku je venku. U nás teda je v celku zima a vesměs je něco mezi -5+3, takže na běh to není a na kolo taky ne. Letos bude těžký rozjezd, ale věřím že se dostaví výsledek. 

před 42 minutami, Lancelot napsal:

Na konci ledna jsem začal lehkou přípravu na kolo. Chodím v práci do posilky, aspoň na 30 min točit nohama na rotopedu. Jen lehkou zátěž. Zatím to dávám 1x týdně, zbytek týdne chodím 5-10km. Plus když to vyjde přes víkend nějaký delší výšlap.

Velmi pomalu se dostávám pod 100kg. Během března bych chtěl aspoň na 97 kg, ať ten jarní rozjezd tak nebolí.

Co vy a zimní příprava?

Když jsem byl s Tebou na kole, tak metrák nebyl ne ?, tam bylo tak 80 kg

Odkaz ke komentáři
před 12 hodinami, Volovec napsal:

od Nového roku asi 2x běh, asi 3x válce, ale skoro každý den na běžkách skate 🙂

Tak běžky jsou fajn, na ty se mi nedaří dostat. Naposled jsem byl snad 2023. 😕

před 12 hodinami, Radas napsal:

Doma sem tam švihadlo a nějaké kardio, ale venku je venku. U nás teda je v celku zima a vesměs je něco mezi -5+3, takže na běh to není a na kolo taky ne. Letos bude těžký rozjezd, ale věřím že se dostaví výsledek. 

Když jsem byl s Tebou na kole, tak metrák nebyl ne ?, tam bylo tak 80 kg

Hodně chodím, letos jsem zařadil právě rotoped, díky tomu, že mám v práci posilku. ale teda fest mě to nebaví.

Když jsme byli na kole, tak jsem měl myslím svých v podstatě standardních 97 kg, nejméně jsem měl za poslední dekádu v 2024, to jsem najel na kole rekordní km a měl jsem 94kg. Pod 90 jsem měl jen, když jsem byl nemocný před 9 lety.

Já se ne úplně dobře stravuji, takže tu váhu snižuji jen vyšší aktivitou v podstatě 🙃

před 11 hodinami, krysarr napsal:

Na moji zimní přípravu se ani neptejte 🤔 ale kolo už mám po servisu 🙂

Tak aspoň kolo je připraveno 😄

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Je to opruz, navíc ta naše posilka v práci to je slušná opičárna 😄

Takže doufám, že už se podaří aspoň jednou týdne se na to kolo dostat.

Bohužel zrovna tento víkend jsem pryč a bez kola, tak ty pěkné dny nevyužiju.

A větru si užiješ, protože foukat bude už pořád.🙈

Jinak jsem si všiml, že mám špatně napsaný Šternberk, vypadlo mi r.🙃

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
V 1. 3. 2026 at 19:40, RadimCep napsal:

To se rád přidám, pokud to bude v mých časových možnostech.

V 1. 3. 2026 at 19:51, Radas napsal:

Můžeme dát nějakou společnou vyjížďku. Jednou se řešilo snad Brno nebo Olomouc, tuším že měl i Jarda zájem.

Hádám, že asi spíš o víkendech, nebo? Já totiž jezdím často i přes týden. Můžu kdyžtak napsat, jak někam pojedu. Směr Radas se letos určitě chystám, protože chci jet Olomouc - Kozlov - Potštát - Odry.

V 11. 3. 2026 at 17:22, DVeselý napsal:

40 km na začátek sezóny je docela slušné. Po zimě je vždycky cítit, že si nohy musí zase zvyknout na zátěž.

V mírném tempu se to dá, borci okolo mě už jezdí 70 a kopce, ale oni všichni mají trenážery, takže sezóna pro ně nekončí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...