Jump to content

Cyklistika, bike a vse okolo

Baurak

129 members have voted

1. 1. Tak tedy kolik tedy letos date nebo planujete ?

• 0-99km
      6
    • 100-499km
      2
    • 500-999km
      10
    • 1000-1499km
      12
    • 1500-1999km
      9
    • 2000-2499km
      5
    • 2500-3499km
      4
    • 3500km a více
      10

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Udělám si tady zase po čase zápis do cyklodeníčku.😁 Dneškem jsem natočil první letošních 1000km.

Včera jsem dal 101 km v rámci akci Bílý kámen na Libavé, kdy jsem byl poprvé a ta krajina je super.

Akorát tam bylo na můj vkus hodně lidí. Dnes jsem jen na 20 km protočil nohy.

Jinak minulý týden v sobotu jsem poprvé sedl na bike a natočil na něm do dneška 210km. Dnes jsem ho umyl a namazal a zítra ho zase pověsím na zeď a vracím se na silničku, kde mám zbytek z těch 800 km. V září pokud to klapne bych měl jet na kola na Mallorcu, tak makám už teď ať tam v těch kopcích moc netrpím. 😄

Co vy, jezdíte?

No moc pekny, pekne dupes 🙂 Ja mam na pulku kvetna takovy svuj standard, asi 400 km, vse na biku. Ale 200km z toho najeto v unoru, kdyz jsem potreboval naslapat na novym kole kvuli garancce. Ale ted na me neco leze, vsichni doma nejaka ryma, tak jsem se drzel a ted si asi dam od kola pauzu. 

• 4 weeks later...

Jo, počasí bylo v květnu slabší, proto za květen jen 400km. Ale provedl jsem upgrade silničky - nové brzdy, přehazovačku, řetěz a kazety, pláště, ráfky a náboje. Takže to posviští, ale aktuálně nesvištím, protože jsem nachlazený. 😕

Jinak slíbil jsem si, že pokud najedu letos 5000km, tak si koupím novou silničku. Zatím to teda ale nevypadá.

• 1 month later...

Kluci, Scott má 30% slevy na kola.

Díval jsem se a v mém okolí Olomouci, Ostrava jsou nějaké s 30% slevou. Zaměřil jsem se na řadu Spark Al s Rock Shox odpružením. Trošku mi vadí řada Sram, ale asi bych to přežil.

To byla rychlovka, jsem se tě ani nestihl zeptat, proč chceš měnit, když sis docela nedávno ladil to svoje 😄

A vzpomněl jsem si na tebe, protože jsem dnes šlapal na Ondřejník. Kdy dáme něco kolem Oder?

Dneškem jsem taky překonal 2000 najetých km, ale fyzičku mám letos zatím nic moc. Snad se mi podaří jí přes léto zlepšit.

Syn se vytáhnul a jeho kolo je mu male. Rozhodl jsem se mu přenechat to moje, protože vim, ze je na kolo spoleh a zdvihy jistě využije vice jak ja. Ja jsem sel do menších zdvihu a zatím v pohodě. Vyjížďku nevím kdy. 

• 1 month later...

Tak to je nejlepší, ověřenou techniku poslat dál. Sedí mu ten rám velikostně? A co nové kolo, spokojenost?

Já si tady jen odložím, že jsem dneškem překonal 3000 km a to výjezdem na Horní Boudu u Olomouce. Makačka, ale po dvou cestách Ova -Olomouc jsem docela rozjezdil, tento týden mi to fakt jde, ale Horní Bouda to je hrozný magnet.

Příští týden bych chtěl dát Lysou.

• 2 weeks later...

Kluk je s kolem spokojen. Rám je mu velikostně akorát. Jezdí převážně Bike park u nás v Tošovicích a tak jak kolo vypadá po jedné jízdě u syna, nevypadalo za mě po celý rok. Kluk je mladý a potřebuje se vyřádit, tak to chápu a respektuji. No kapku jsem upustil, no.

Spark je pro mě úplně něco jiného. Geometrie mi sedla ze všech kol co jsem měl nejvíce. Celkově hodnotím na jedničku. Co jsem hned ze startu řešil, byla výměna organických destiček za sintry a kotouče za lepší (tvrdší). Jinak ze zvědavosti budu pořizovat Sram GX- axs a nebo T- type. Rozhoduji se mezi těmito dvěma sadami. Na nynějším pohonu můžu instalovat  GX- AXS ihned u T- type bych musel sehnat komplet nový pohon, což je ranec.

Edited by Radas
  • 2 months later...

Tak doufám, že již jsem na konečné s MTB kolami. Pomalinku jsem se prokousával pro mě k tomu nejvíce vyhovujícímu bajku. Jediný Spark je sériově dodávané kolo. Authory i Canyon jsou mé osobní stavby.

image.png.78427e8a4d99aaa965c4a781bd95312d.png

Edited by Radas
  • 4 weeks later...

Pěkný 💪🏻 já nakonec lehce pod 1500km jen na mtb, ale poslední dva měsíce než začalo mrznout jsem dělal fasádu a kolo moc nestíhal. Plán byl 1650km, ale 2024 jsem najel málo, jen 900km, takže dobrý

Je třeba si dávat realistické cíle. Ale každý km dobrý, v tom roce 2024 jsem měl fyzičku fakt top, loni už to bylo horší ale i tak z toho hodně těžím. Letos se budu snažit najet minimálně 3000, ideálně těch 5000.

Plánů je hodně, s časem to bude horší. V tom roce 2024 jsem měl právě i hodně času. Uvidíme jak to letos půjde a hlavně jak bude tělo sloužit, už mám těch sezón za sebou dost 😕

Jj, byly i roky, kdy jsem najel treba 300. A kdysi holt 700-1000k mesicne 🙂 Ale letos zustavam u cile 1.650km, ale zalezi na tom, kde bude v lete dovolena, jaky bude duben s pocasim a co bude potreba delat na baraku. Ale plany na baraku jsou letos minimalni, nejsou prachy 🙂 No a zdravi samozrejme, to je zaklad, nikdo nemladneme 🙂 

Drzim palce, at se povede! Ja mam vzdycky horsi jaro a tocit pedalama v obyvaku pred TV odmitam. A ted u nas v podstate od pulky listopadu krome zacatku prosince neustale lezi snih, takze jsem vcera zacal resit naopak garancku a predelani staryho scotta pro mladou pani

To je rozumný. Počasí dělá hodně, i když nejsem schopný z vlastní paměti porovnot rok 2024 a 2025 co do počasí. Vím jen, že pořád fouká 😄

Jinak od roku 2017 jsem s ročním nájezdem neklesl pod 2000 tis. km. To mám v hlavě jako úplne minimum.

Letos chci vyjet co nejdříve, aspoň točit nohama a najíždět km. Hadry na to nějaké už mám, abych neumrzl. Akorát potřebuji ještě návleky na tretry.

A ježdění na trenažerů nebo ergometru mě taky nebaví. Přes zimu chodím hory a posiluji, abych se aspoň trochu udržel.

Tak to jste hoši pěkný padavký 🙂 (smekám před vašimi výkony, nejsem už od 18ti let cyklista), kolem baráku mi o víkendu, kdy pořád sněžilo a na silnici vrstva kaše pár cyklistů projelo. Vrcholem bylo dnešní ráno, kdy si to v -14°C na kruháči kroužil postarší pán na mopedu ... .

@Lancelot to je moc pekny, stabilni najezdy kazdy rok. Ja uz jsem i trochu zvazoval, jestli nepridat silnicku, ale kdyz u nas kolem Prahy a v CR celkove je to o zivot a vlastne me to ani nebavi. Ja mam osobne hadru dost, ale spis je problem ten snih (respektive led pod nim) a cas. Ale taky se snazim trochu tahat cinky (i kdyz by to chtelo vic) a sem tam nekam vyjit se psama

@HONZAV1 jj, taky jsem o vikendu par jednotlivcu videl, i kdyz spis v Praze, kde snih v podstate slezl. Kamos jezdi do prace a taky v pondeli jel kolmo. V kratasech asi v -8C, ale on je trochu silenec 🙂 

Tak snad bude letošní sezonu více úspěšná. Zatím mám kolo na reklamaci, takže cvičím doma Kardio a nebo na manželce. 

Na kolo jsem si pořídil radar protože co jsem minulý rok jezdil, tak ta nejistota na silničních přejezdech byla někdy o držku a s radarem bych měl mít větší jistotu nebo alespoň předvídatelnost. Jardo, tobě to fachá jak s Garminem Varia ?