Přejít na obsah

Můžu jet bez labda sondy?

Murder

Doporučené příspěvky

no ty krááááávo :palec: ty kabely bych za ty prachy každý večer sundal a uložil do peřiny, aby jim nebyla venku zima :) já kabely koupil za 500 Kč TESLA BLATNÁ v Autotechně u nás v Karviné

P.S.: a já pořád přemýšlím, jak vydělávat prachy bez velké námahy = otevřu si autoservis :)

Odkaz ke komentáři

no však jsem mu říkal jestli je bude mít za ty peníze pozlacený...

Jo jo kamaráde tak se vydělávají prachy!!! Beztak mu tam dali Teslácký za cca 450Kč a práce?..pche za 30 minut není co dělat a to si s tím musí člověk už hodně hrát-co hrát -skoro mazlit

A zase tak složitý to není-já měnil i víčko rozdělovače, takže jsem to vlastně dělal upe nový a nepřeházel jsem to-motor chytil na první ťuk

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
Mě ji čistili před tím půl rokem a platil jsem myslím něco kolem litru, ale bacha po tom čištění si musí "sednout" při odjezdu ze servisu to nedrželo volnoběh, asi 5km jsem jel se "zadušeným" autem přískokama, pak se začala chytat, že to vždy vyrazilo prudce vpřed a pak se zase zadusila, pak ještě asi 20 km, než se chytla a jela alespoň trochu normálně. No a dobře to začalo jet až tak po 100-150km, od té doby klid až do teď tý lambdy. lambdu jsem vyměnil, auto se srovnalo, ale stejně se občas přidusí, dělá to když zastavím se zahřátým motorem tak na půl hodky, pak nastartuju, rozjedu se 2-3x to škytne a pak už jede normálně, takže ještě podstoupím jednou to čištění klapky, ale pojedu do pardubic do Autocentra (nyní Barth), před půl rokem jsem to dělal v Přelouči a tady i když mají autorizaci Škody, mi to připadá jako u "garážníků" ve zlém smyslu slova.

Ježíš co to bylo za patlaly ?????? 1000kč kua a já to dělám za polovic no musím to nějak poopravit :palec: :P :D :pivo::smich:

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

zdravíčko.....

Přečetl jsem tu spoustu problémů ale ze všech se mi hlava točí. Tak zkusím popsat můj problém.

O víkendu sem jel na menší výlet. tam jsem dojel v poho až na menší "zkratku" navigace, která mě navedla do lesní cesty, kde jsem motor trošku potrápil.Po vyjetí z lesa se auto začlo nezvykle třást a spotřeba vylétla při rozjezdech na cca 30l/100km. Při volné jízdě to spadlo na normál cca 7l/100km. Při cestě do kopce to vůbec nejelo. Byl jsem rád, že jsem ho vždy vyjel :( . Jak sem zastavil, mrknul jsem na spodek auta.Tlumič měl díru docela velkou, tak sem myslel, že je to tím.Dnes výměna koncového dílu výfuku ale spotřeba pořád strašná, tah trošku lepší ale žádná sláva a s mechanikem sme se shodli, že to má zvuk, jako by to jelo na tři válce.. plk plk plk plk :) ... poradí někdo (vím, že to tu už nejdednou zaznělo) kde hledat prví chybu?? děkuji

Odkaz ke komentáři

ps: takisto si daj pomerat uhol naklapania skrtiacej klapky, ide o to,ci potenciometer klapky ukazuje spravne a dostava sa ti do systemu dost vzduchu a nedusi to, dalej takisto zmerat lambda sondu, obidve veci sa daju zistit cez diagnostiku, pri zohratom motore na prevadzkovu hodnotu,tak nech urobia kolecko s autom a v ten cas meraju hodnoty ,ci su ok. Mudrejsi budeme po diagnostike

Odkaz ke komentáři

tak diagnostika zamnou ale moudrej z ní moc nejsem. ještě než ji začal dělat tak do toho sedl a potvrdil mi, že to opravdu jede jen na tři válce.Díky tomu asi je ta extrémní spotřeba.Diagnostiku prý u tohoto ročníku (1997) ještě nedokáže udělat pořádně,tak se na to mrknul manuálně.Hodně špatny svíčky. To by nebylo zas až tak strašny. potom měřil tlaky ve válcích. První 175 bar, druhý 50 bar, třetí 75 bar, čtvrtý 125 bar. tady už je to horší.poslední doporučil překontrolovat vstřikovače s podezřením na ukapávání u jednoho.Sundat hlavu válců a pořádně na to mrknout.

Nemá někdo předsavu kolik cca může stát oprava tohoto problému? Rozvody dělat nechci novy.Jsou dělany u 97000 km a mam tam najeto teprve 125000km. Takže jen oprava toho, co jsem napsal. děkuji

Odkaz ke komentáři

Rozvody dělat nemusíš, když jsou hotový.

Svíčky počítej cca 100Kč za kus - ty určitě udělej

Ty tlaky už jsou horší...to nejspíš jen svíčky nespraví...no asi k motorářovi a pravděpodobně nový kroužky... že by to bylo ventilama to je dost nepravděpodobný o tom jsem u AEE ještě neslyšel.

Tak jako tak ten motor nemá s takovými tlaky 125 000Km ani náhodou...leda v tom jezdilo prase co tomu dávalo permanentní čočku za studena :angry:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se rozhodl udělat menší generálku motoru. Počítám cca 10000 - 15000kč :( jen mě ještě trošku postrašili, že kdyby to bylo vstřikama, že by to bylo o dost dražší. Jaká pravděpodobnost je u tohoto motoru, že se zeserou vstřikovače?? Stává se to?? Jinak mi spoustu lidí říká, že to budou nejspíš ty kroužky. Tak snad.

Hold musí dostat tlak do všech válců :D

Odkaz ke komentáři

Hele vstřikovače bych viděl jako poslední problém. Osobně si myslím, že v nich problém nebude. Můžeš samozřejmě sehnat nějaký přípravek na čištění palivových systémů...tím tomu rozhodně neublížíš.

Jádro pudla je v kompresi :palec: To už je opravdu velký extrém ty rozdíly. Nejhůř je na tom druhý válec a hned za ním třetí. Ber to tak že při stlačování ti podstatná část tlaku uteče ještě před zapálením směsi a tak je úbytek výkonu fakt znát.

Pokud si auto chceš nechat nějakou dobu, tak bych šel do té malé generálky-pístní kroužky a gufera na ventilech.

PS: máš ty najeté Km opravdu zaručené?

Odkaz ke komentáři

Zaručené to nemám. Jak sem s tím jezdil po prvních opravách když jsem to koupil, tak to viděli dva mechanici.Oba říkali, že to není možny ale jak to prohlídli (jen kam dohlídli) :) tak říkali, že je docela možny, že to ty km opravdu ma.Tak nevím. Než sem to koupil, tak to jezdilo v horách, tak jestli tomu v zimě davali, tak to může byt tím .

Auto si asi nechám a tu generálku udělám. Stejně to nikdo za rozumnou kačku teď nekoupí a než kupovat jiný a začínat zase od začátku, tak to radši ještě zkusím s tady tím :)

hlavu, kroužky, ventily to říkal, že na to mrkne (opraví) + samozřejmě svíčky, gufera, těsnění

dík za info :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak už jezdím :D ale dalo to práci. Rozhodl sem se pro výměnu motoru. Bohužel sem si nevšiml na tomto foru sekce " může se motor z felicie dát na octavii" a po ujištění od mechaniků že jo sem ho přivez..... a ejhle :D .. naštěstí ho vzali zpátky a já sehnal motor na octavku.. je to ale hodne pracny sehnat tento motor... auto je zivejsi a zmizel i problem s klimou, kdy mi litaly otacky pri vyrazeni a male rychlosti.... snad bude nový motor poslouchat.... ma najeto pry 155000 km a vypada ze je po rozvodech. Díky všem za info a rady. Přeji spoustu šťastných km :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím vespolek chci se orientačně zeptat kolik by "koštovala" práce na výměně spojky u Octavia 1 1.8T 110kw 2001 díly bych měl komplet a pouze Praha bydlím v Nedvězí u Říčan díky moc za nabídky jsem sice vyučen ale nemám na to prostory a venku na ulici je to na prd...  spěchá!!!
    • Tak si po delší době odpovím sám. Třeba se někomu bude hodit. Po uvolnění zadní části plastového podběhu (3-5 samořezů, jako když se třeba čistí bordel který se za ním hromadí od prahu nahoru podél sloupku který se tam dostává odtokem z prostoru pod předním sklem) jsem zjistil, že dráty od bočního blinkru vedou prachsprostě odtokovou dírou do prostoru pod předním sklem (tam jak se pod mřížkou hromadí listí, jehličí apod.) a tam se napojují do silného svazku. Bohužel jsou jak pro levý tak pro pravý blinkr přerušené pár centimetrů od svazku. Až se dokopu tak na to napojím nové dráty k paticím blinkrů. Bohužel levá strana mřížky jde sundat jen po sundání stěrače a ten už několikrát odolal (odnesly to i stahováky). Na pravé straně mřížka jde lehce sundat, ale zase tam překáží box kabinového filtru (když ho odmontuju tak se musím připravit na problémy se starým těsněním...snad vyřeším silikonem?). Jo a to přerušení vypadá na hlodavce...mrchy. Takže to bude poměrně jebačka, ale snad to nějak časem dám. 🙂 
    • Hlasenie po 10 rokoch. Starstop vobec nefunguj, resp. za tych 10 rokov ani nefungoval, ziadne chybove hlasenia ale uz pri starte nemavam, vyriesilo sa to same. Spozornel som ale pri tejto sprave https://techsvet.cz/technologie/auto-s-vypnutym-start-stop-systemem-uz-neprojde-technickou-kontrolou/adammagy/
  • Vytvořit...