Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Cjoctaviane, z profilu to ještě vyfotím, teď jsem si na to vzpomněl až v neděli večer, tak jsem to vyfotil narychlo u baráku. A couvnout jsem si nemohl, měl jsem za sebou plot, a autem už se mi hýbat nechtělo.

Předtím jsem to neměřil, snadnější bylo natáhnout metr od země k lemu, tak si zkus změřit tuto hodnotu a uvidíš.

Chjetjove, díky, ale tak nízko jako tvoje to není. Ale do toho bych už nešel, já jsem teď spokojený s tímto snížením. Ještě je to praktické a už je to hezké.

Odkaz ke komentáři

Jak říkám, měl jsem to snížit už dávno, zbytečně jsem se bál. Jízdní vlastnosti super a vzhled ještě lepší. Myslím, že to ještě o trošku časem sedne, až se ty pružiny trochu usadí a unaví.

V neděli se pokusím přijet aspoň na chvilku. ;)

Jardo, měl jsem tě poslechnout už dávno. Stejně nakonec jedu ve tvých šlépějích a mé auto se už tvému hodně podobá (pružiny, 18", ploutev, atd.). Náhodu nové znaky ještě nemáte? Chci do středů kol, zadní znak a asi i na volant.

Odkaz ke komentáři

Předtím jsem to neměřil, snadnější bylo natáhnout metr od země k lemu, tak si zkus změřit tuto hodnotu a uvidíš.

Ja mam z tej mojej svetlej vysky zmatok - vpredu 68.3 a vzadu 70.1 cm, a to mam plnu nadrz (ale nemam rezervu). Pripada mi to ako keby som mal vpredu sportovy a vzadu seriovy..? Da sa to nejako overit podla tych kodov v kufri?

BTW: je to normalne, ze na strane spolujazdca je to priblizne 0,5 cm vyssie?

Odkaz ke komentáři

No já jsem to měl právě naopak a štvalo mě to, předek byl vysoko jako prase (69cm, takže výš než tvůj nesportovní). Měl jsem podezření opačné, že vzadu mám sportovní a vpředu ne, ale myslím, že to se ve škodovce snad stát nemůže. Možná by sis to mohl ověřit tak, že na těch pružínách jsou nějaká čísla a ta se určitě dají zjistit, co jsou zač. Já se na ty staré pružiny taky mrknu, jak to vlastně bylo. A ten rozdíl výšky u spolujezdce, tak to nevím proč to tak máš, ale zkusím poměřit u sebe.

Jinak rozdíl v hmotnosti pružin byl obrovský, řekl bych, že až dvojnásobný, těžší jsou ty nové. Staré měly jakoby stejné vzdálenosti vinutí po celé délce pružiny a ty nové mají půlku pružiny na husto (tu horní) a půlku řídce (tu spodní, což myslím dělá ten pocit, že jsou měkčí a zároveň i tvrdší).

Odkaz ke komentáři

tak napadlo mi, ze vacsinou jazdim v aute sam, tak preto je moja strana nizsia - ale zas tych mojich 75 kg nie je tak strasnych :o

Inac ta rozlicna hustota zavitov pruzin - to je to zname progresivne vinutie (u sériových sú obvykle s lineárnym vinutím, u pretekárskych špeciálov sa používajú tzv. progresívne vinuté pružiny. Tie dokážu spočiatku absorbovať jemné nerovnosti, ale pri prudkej akcelerácii či brzdení sila pružiny prudko narastá a tak znesú extrémne zaťaženie)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Kluci, uvažuju o výměně Swingu za Bolero. Vyměním si to sám nebo je to komplikovanější? Na Aukru jsou běžně nová Bolera za 4500,- od prodejce s kamennou prodejnou, tak asi žádná levota, tak mě to láká. Svůj Swing bych mohl za cca 2500 prodat, takže je to minimální investice. Někde jsem četl, že jsou potřeba piny na odkódování, aby to fungovalo v jiném autě, než se kterým to bylo koupeno. Poradíte mi? Mám FL RV 2009, ale MR 2010.

Odkaz ke komentáři

Tam spíš je to rozdělené na bolero superb (starší), octavia velikost swingu a streamu a normální bolero, a to se dělá i ted jako nové, to bolero o velikosti swingu, nějak v sobě totiž nemá světelnej senzor, prtože ho mají v sobě face budíky, prto se dáv pohodě použít do octavie po face, jdou i do pedface ale tam je problém s tím stmavováním a rozsvěcováním, takže asi k tomu. Pokud koupíš to o té normal velkosti, tak ti stačí vyměnit jen rámeček. V tvém případě je to samozřejmě fuk co koupíš, jestli to univerzal nebo Octavia, jen nesmíš na superba, to tam nepasuje. ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Čau Luky, rádio ještě nemám, od manželky mám podmínku, že mě to nesmí nic stát, takže nejdříve musím prodat staré pružiny a pak si můžu koupit Bolero, ale pak musím prodat Swinga. Pokud mi s tím chceš pomoct a koupíš Swinga, tak mi to ulehčíš. :) Swinga bych prodal tak za 2500,-. Pružiny třeba za 2000,-. Pokud má někdo zájem, ozvěte se mi.

Odkaz ke komentáři

Haha, přestože vydělávám jen já, manželka je na mateřské, tak většinu věcí spolu konzultujeme, respektive každý obhajuje to své, co chce koupit, ale hlavní důvod je ten, že jsme minulý rok postavili dům a ještě to dost peněz spolyká, takže i já mám rozum a ustupuju svému chtíči. Já bych chtěl věcí, ale musím se krotit!

Odkaz ke komentáři

Atanere, pokud člověk neví, co s penězi, tak musí rozlišovat priority, co je potřeba a co je "zbytečné". Myslím, že tady na fóru jsme na tom všichni stejně, možná tak na Ferrari fóru to už tak neřeší. :)

Vasekku, máš to moc hezky vymyšlené, bude to hezký barák! Ne nějak extra velký, ale o to praktičtější. Já mám malý dům (120m2+gar.) a jsem naprosto spokojený, teď ještě dodělám pár venkovních obkladů a pak už jen do měsíce udělají zahradníci zahradu a bude vše z 99% hotovo. Když je teplo, užíváme si terasy, to je asi nej věc na bydlení v baráku, prostě ten pobyt venku, to mě nabíjí.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...