Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...

Dnes bylo hezky a měl jsem volno, tak jsem konečně zapojil ty denní tak, aby mi nehlásil maxidot, že je tam chyba, když jsem startoval auto se zapnutými parkovačkami nebo potkávačkami.

Já nevím, jak přesně se to má kreslit, ale právě dnes jsem to konečně podle toho schématu zapojil a funguje to. Zapojil jsem nekonec dvě relátka, protože jedno relátko se dvěma kontakty neměli.

Když chci, tak si ty denní přes maxidot vypnu, když nastartuju motor, rozsvítí se denní, když rozsvítím normální světla, tak denní sníží intenzitu, když nastartuju se zapnutými světly, tak denní svítí se sníženou intenzitou, a hlavně mi maxidot nehlásí chybu. Navíc při tomto zapojení se nehřeje ten odpor.

Je tam ještě jeden malinký problém a to je ten, že v režimu parkovaček (jen při nastartovaném motoru) ty denní světla svítí správně slaběji, ale jakoby to světlo mihotalo. Už nevím kdo, ale někdo mi poradil, že tam mám přidat kondenzátor, že ten odstraní nějakou frekvenci (nějak to ustálí, nevím, ten správný název). Kondenzátor mi poradil 2200uF/16V. V prodejně součástek neměli 16V, tak jsem koupil 25V. Ale vůbec netuším, co ty hodnoty znamenají a jestli jde použít ten, který jsem koupil. Myslím, že se to má zapojit do série, ale nevím, který kontakt na plus a který na mínus (na kondezátoru je jeden kontakt označen bílým pruhem). Druhá možnost prý je dotáhnout tam + kablík přímo z baterky. Ale napojit to na + přímo na baterce se mi zdá nehezké řešení, asi by se to mělo zapojit někam jinam (na nějakou jednotku, na něco volného). Raději bych ale použil ten kondezátor, bylo by to snadnější. Jsem v elektrice laik, ale jinak jsem kutil, co si troufne na ledacos. :palec: Poradíte mi někdo, kdo se v tom orientujete?

post-507-1269714476_thumb.jpg

post-507-1269757161_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já se v těch jednotkách nevyznám, ale zdá se mi, že se tu psalo, že RSo má jinou jednotku a tu bych si musel koupit. Bohužel jsem tady na fóru přestavbu z FL na RS FL dělal jako první, tak jsem se neměl s kým poradit, nikdo to v praxi vyzkoušené neměl. Teď už tady jsou i přestavby z neFL na RS FL a taky jedna FL na RS FL, ale ten nezapojil denní i jako parkovačky. Zatím mi to tedy funguje takto jak to je, ale pokud někdo objeví jednodušší a čistší cestu, tak si to rád předělám.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

O víkendu jsem lehce upravil zadek. Odstranil jsem nápis Octavia a TSI, a ten jsem pak přelepil dolů doprava. Vyměnil jsem žárovky v blinkrech za Osram Diadem. Dále jsem zrušil rámeček SPZ a značku jsem nalepil oboustrankou Patex. Ještě chci koupit oválnou koncovku výfuku, aby se ten zadek aspoň trochu podobal Stormově černé krásce, i když vím, že na ni zatím nemám.

Ještě jsem o víkendu kutil masku, ale už podruhé mi někdo mou práci sabotoval. Prostě ráno přijdu do sklepa a maska leží na zemi a nejen, že je poškrábaná, ale taky zlomená na půl. Máme sklep klasickou panelákovou kóji s dřevěnýma dveřma, ale někdo musel protáhnout nějakou tyčku dovnitř a shodit to ze stolu na zem. Další možnost je, že to udělal nějaký potkan. Už se mi to stalo v lednu, ale to jsem svedl na toho potkana, ale teď se mi zdá pravděpodobnější, že se někomu nelíbilo, že ve sklepě smrdím sprejem (přestože je tam smrad ještě větší z jiných věcí), tak se mi rozhodl pomstít.

Proto jsem se rozhodl, že už v tom pokračovat nebudu, musel bych tu masku pracně slepovat, vyztužovat a kitovat a to už se mi znovu nechce. Díval jsem se na superskoda.com a jedna je tam pěkná, viz obrázky. Psal jsem jim mail a ptal jsem se, jestli chystají i nějaké jiné masky nejlépe s plástvemi ve stylu spodní mřížky z FL RS a byl jsem mile potěšen, že nad ní přemýšlí a možná koncem roku by mohla být na světě. Do toho bych určitě šel, když to bude povedené. Plus se můžete těšit na ne FL RS mřížku ala FL RS, ta bude už brzy.

post-507-1270565170_thumb.jpg

post-507-1270566266_thumb.jpg

post-507-1270566297_thumb.jpg

post-507-1270569727_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nechválím ti ji jenom já, tak na tom asi bude trochu pravdy, ne? Ono je vidět, že stačí změnit na autě s citem pár detailů a hned vypadá jinak. Nejvíce dělají kola a snížení, to ještě musím doladit a pak asi budu spokojený. Zálusk mám na 18" kola Neptune, která bych stříknul uvnitř na černo. Snížit o 2 cm by taky autu prospělo, hlavně vepředu je moc místa mezi kolem a blatníkem. Ale všechno teď odkládám na příští rok kvůli velkým výdajům na budoucí bydlení.

Maska mě fakt mrzí, když se to tak spočítá, tak to bylo aspoň 30 hodin zbytečné práce a vyhozených cca 1000,-. Možná si koupím tu masku s plástvemi od superskoda až ji udělají. Zatím možná stříknu (nebo polepím) chrom na černo a plástve dávat nebudu.

Odkaz ke komentáři

Mne sa viac paci Liborova Octavka ako Stormova. Asi budem jediny :smich: Fakt skoda, ja by som hresil cely den ako pohan, keby mi to niekto urobil... Ten napis si daval ako dole z kufru? a cim si to prilepil dole? Vyzera to super. A ta SPZ drzi dobre s tou Patex paskou? Rozmyslam, ze odstanim tie ramceky, lebo vkuse ich musim napravat a drbe ma to :blink:

Odkaz ke komentáři

Tak to díky, to potěší. Mě se moje líbí více zepředu, zadek má Storm lepší a boční profil kvůli snížení a větším kolům má Storm taky lepší. Ale budu se snažit ho dohnat. :blink:

No nadával jsem parádně, manželka se až divila, co mi to leze z pusy.

Nápis šel snadno. Vzal jsem si na to silon na ryby a podřízl jsem to s ním. Zůstala tam ta páska. Tu jsem vygumoval gumou. Zbytky lepidla jsem odstranil benzínem. Pak jsem to vypolišoval Sonaxem. TSI jsem znovu podlepil oboustrankou, použil jsem zase Pattex, ale asi to ještě odlepím, je tlustší než ta původní, tak je trochu zboku vidět.

Ta SPZ drží skvěle. Přední mám nalepenou už od října a ani se nehla. Pokud bych je chtěl odlepit, asi bych je pěkně pozohýbal. Důležité je odmastit oba povrchy a pak to drží jako ďas.

Mě na té přední značce štvalo, že moc vyčuhovala před auto a kdysi se mi s jiným autem stalo, že jsem při parkování zachytil rámečkem o jiné auto a rámeček jsem urval i se značkou.

Ta zadní značka mě zase štvala, že když jsem zavíral kufr, tak ten rámeček drnčel.

Odkaz ke komentáři

A ty si daval FL naraznik ze tam mas aj tie LED-ky? Mne sa spredu tiez viac paci tvoja Octa, hlavne to robia asi tie predne FL svetla a zmenena mriezka. Ta paska pod tym napisom octavia je jeden velky obdlznik? Lebo rozmyslam ze dam vzadu neFL napis Octavia, ten sa mi nepaci, a tam kde mas ty TSI (vzadu dole) tak dat FL napis TDI, neviem len kde ho kupim. Cize co s tym TSI potom planujes urobit? Ked je ta Pattex paska tlsta? Ta SPZ je nalepena na tu podlozku co tam je klasicky ne? Neni to priamo na naraznik dufam :blink: Odmastim to cim? To drncanie mi tiez vadi.

Odkaz ke komentáři
A ty si daval FL naraznik ze tam mas aj tie LED-ky? Mne sa spredu tiez viac paci tvoja Octa, hlavne to robia asi tie predne FL svetla a zmenena mriezka. Ta paska pod tym napisom octavia je jeden velky obdlznik? Lebo rozmyslam ze dam vzadu neFL napis Octavia, ten sa mi nepaci, a tam kde mas ty TSI (vzadu dole) tak dat FL napis TDI, neviem len kde ho kupim. Cize co s tym TSI potom planujes urobit? Ked je ta Pattex paska tlsta? Ta SPZ je nalepena na tu podlozku co tam je klasicky ne? Neni to priamo na naraznik dufam :blink: Odmastim to cim? To drncanie mi tiez vadi.

SPZ je nalepená na plast nárazníku, nemáš tam žiaden držiak, to isté vzadu je plech o plech myslím nie? Lebo z výroby tam nie je nič :smich: TDI nápis, skús si pozrieť aukro, tam toho nájdeš. odmastníš tech. benzínom

Odkaz ke komentáři

Neviem no, lepit to priamo na naraznik... To by som velmi nechcelLen by ma zaujimalo ako dam dole tu pasku... Akou gumou. A tie oznacenia co pridal Olaf, tak kazde pismenko ma zospodu obojstrannu pasku? Potom musim tie pismenka nalepit vedla seba sam, rovno nie?

Este k tomu zadku auta, na Stormovom mi vadi, ze tam nie je Skoda znak (on to kvoli tomu prerabal, to mi je jasne :smich: ) Mne to tam bez znaku posobi divne :blink:

Odkaz ke komentáři

Dával jsem místo standardního FL nárazníku nárazník RS FL, ten je origo s LED denními.

Páska pod nápisy je ve tvaru písmenek. Abys je měl při následném lepení rovně, tak si je neodlepuj celé z toho podkladového papíru, ale odlep je jen z půlky a nalep to na místo a pak už musíš jen odlepit ten zbytek papíru. Dále se to dělá tak, že vezmeš nejlépe průhlednou samolepící folii a nalepíš ji na ty písmenka z té pohledové strany a pak odlepíš celý podkladový papír a písmenka nalepíš a nakonec odlepíš tu průhlednou folii. Další možnost je udělat si linku třeba s pomocí lepící pásky a nad to to nalepit, ale nejlepší je to s tou průhlednou folií.

Ten znak TSI ještě dořeším tak, že koupím nějakou tenší oboustranku.

Na značku je ten Pattex akorát. Je to přilepené rovnou na lak, žádná podložka tam není. Tu gumovou podložku vzadu jsem musel taky odlepit. Zase s pomocí školní gumy na gumování a pak s technickým benzínem. Ale pozor, můj technický benzín byl nějaký mastný, takže jsem vše na závěr ještě odmastil okenou.

Odkaz ke komentáři

Diky, najprv musim dat dole ten staromodny neFL napis "Octavia" a potom uvidime. Este by ma zaujimala ta predna mriezka masky, chcem ju nalakovat do farby, cize na tmavomodro, a tak by ma zaujimalo, ze ty si si to striekal sam sprejom nie? Lepsie by bolo asi nechat to niekomu nalakovat. Demontaz a montaz toho si si robil sam prepokladam... Nejaky navod ako to demontovat a nasledne to tam vratit nalakovane? Diky moc. Na ten chrom sa uz nemozem pozerat :blink:

Odkaz ke komentáři

Mřížku mám stále původní, tedy s chromem. Ty obrázky s mřížkou s plástvemi mám stažené ze superskoda.com. Já jsem se o mřížku pokoušel, ale po dvou sabotážích (buď potkan nebo člověk) jsem ztratil chuť dodělat si to sám. Maska se dá lehce odmontovat od kapoty a pak se musí rozebrat. Je ze dvou plastů secvaknutých do sebe, musíš si s tím pohrát, lehce to praská. Nalakovat jsem to zkoušel sám, ale po těch zkušenostech bych to raději nechal nalakovat jinde, kde to umí a kde jim to nikdo nezničí. Lakovat to přímo na chrom je dost problém, moc na něm nedrží barva, tak je lepší ten chrom odloupat, to jde docela snadno.

Odkaz ke komentáři

Zvedneš kapotu, zezadu je maska přišroubovaná několika šrouby, ty odšroubuješ. Pak ke ještě přicvaknutá takovými plastovými držáčky, které se dají odjistit tak, že na ně nasadíš šroubovák na bity ale bez bitu. Masku sundáš. Pak je rámeček přidělaný k mřížkám nacvaknutím na sebe, to prostě musíš od sebe vycvaknout, to se těžko popisuje. Jak odmotovat masku najdeš třeba v obrázkovém návodu od Milotecu, který mají na eshopu u masek.

Chrom jsem odloupal tak, že jsem ho narušil na jednom místě (nejlépe na místě pod znakem, abys nepoškodil plast na viditelném místě) a pak jsem ho s pomocí rybičky odloupal. Loupe se to po velkých kusech, ale pozor, jsou ostré, tak bacha na prsty.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak po nějaké době přijde zase nějaká úpravička. Tentokrát jsem od souseda dostal nabídku koupit tato světla. Má je odněkud ze Škodovky, má to být prototyp, výrobce Visteon, atestováno. Za chvíli je půjdu nasadit na auto. Co na ně říkáte? Pokud se někomu líbí, ještě jich pár můžu sehnat.

post-507-1273810934_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...