Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Život není lehký, někdy se člověk může snažit, jak chce, ale některé věci se ovlivnit nedají.. Trošku ta naše diskuze zajela do ponurých vod, tak to trochu odlehčím fotkami domečku, abyste viděli, že nezahálím. Na fotce je první nedělní oběd na terase. Terasu jsem si udělal sám, příští týden bych se měl vrhnout na další obrubníky kolem cestiček a parkoviště vepředu. Nejvíce práce mi ale dá obkládání domu těmi cihličkami. 1 m2 mi trvá cca 3-4 hodiny, dohromady jich mám ještě cca 50m2 před sebou :D :palec: Je to drbačka, ale výsledek bude stát za to.

post-507-1310380307_thumb.jpg

post-507-1310380358_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravim Libore,

auti i baracek moc pekny...

mel bych na Tebe dotaz:

psal jsi, ze jak Ti vibroval motor na 4. a 5. rychl stupen pri 2-2,5k otackach, tak Ti flashovali novej sw a nyni se Ti zobrazuje na Maxidotu prerazeni na optimalni stupen -> a to me prave zajima...

mam SII, MR2009 se stejnym motorem 1.8TSI a chtel bych to taky, ptal jsem se ve 3 servisech i jsem volal do MB a vsude mi rekli, ze to jen tak doprogramovat nejde a u Tebe ve vlakne ctu, ze po preflashovani sw se Ti to najednou objevilo...

muzes mi k tomu pls napsat neco blizzsiho, napr. jaky servis Ti to delal, ze bych zkusil zavolat jeste jim?

Diky moc za pomoc a preji, aby Ti novy prirustek do rodiny delal jen samou radost a hlavne byl zdravy!!!

Killer22

Odkaz ke komentáři

krocan, jj, jak to bylo možné, tak jsem začal makat na terase a přesně z toho důvodu, jako ty, prostě jsme chtěli mít venku místo k odpočinku. Původně jsme plánovali terasu 5x5m, ale nakonec jsem rád, že jsem se rozhodl pro terasu v celé šířce domu, tzn. 9m x 5m. Více místa není nikdy na škodu a když dáme křesla a stůl z terasy pryč, tak tam můžeme tančit. :palec: Slunečník jsme koupili v Polsku v Castoramě za 399 PLZ (cca 2500,- Kč). Hned mi padl do oka, má 3x4m, obdelník, takže přesně nad stůl. A je dřevěný a béžový, takže ladí ke všemu.

Hydraulik, jj, mě to taky baví. Někdy je to dřina, ale když pak vidím hotové dílo, tak vím, že to stojí za to a těším se na další projekt kamánjájejjupíjé :lol: Pomalu přestávám chápat, jak jsem vůbec mohl tak dlouho žít v paneláku, teď bych tam už žít nedokázal, chyběla by mi ta možnost být venku. Díky za pochvalu. Domeček je sice jednoduchý a účelný, ale nám to vyhovuje, mám rád praktické věci a jsem dost konzervativní. Vkus máme s manželkou podobný, takže jsme se při výběru všeho vybavení hezky doplňovali. V září nás čeká vybavování dětského pokojíčku, už se na to moc těšíme, tam si s tím vyhrajeme.

Bladik, jj, kámen jsem pro složitost nahradil dlažbou. Udělal jsem obrubníky, do prostoru terasy jsem nasypal hrubou strusku a pak jemný štěrk a několikrát jsem to udusal vibrační deskou (90kg). Pak jsem dal ještě tak 5mm vrstvu jemného štěrku a na to jsem pokládal ty dlaždice 40x40x4cm. Práce to nebyla nijak složitá, spíše únavná. Celou sobotu jsem dělal ten štěrk a strusku a celou neděli jsem pokládal dlažbu. Štěrk i dlažbu jsem měl před domem, takže jsem se hezky nachodil a nanosil (jen dlažby bylo 4,5t). Já mám plot ze všech stran (vlastnoručně dělaný), ale zatím nemám bránu, ta bude až tak za měsíc, tak doufám, že to nikdo neukradne, ale snad ne, vždycky jsou nějací sousedi doma, tak snad si to zloději nedovolí.

Killer22, dík. Ano přehrávali mi sw, dělali mi to buď v Auto Dubina nebo ACA autocentrále v Třebovicích, už si nevzpomínám přesně, ale spíše v ACA. Já jsem chtěl hlavně vyřešit ty vibrace, ten stupeň byl bonus navíc, o kterém jsem ani netušil. Díky za přání.

Odkaz ke komentáři

jj, určitě souhlas, čím víc místa, tím líp! jednou bude velká oslava (třebas narození potomka:-))) ) a bude potřeba velká terasa!

jestli můžu, tak sem přiložím mou práci, ale trvalo mi to daleko dýl než tobě - cca 14 dní. padlo tam myslím cca 2500šroubků, je to nějakých 36m2, slunečník jsme vyřešili markýzama, ale i ten slunečník máme - skoro stejný jako vy,ale kulatý a zelený:-)

post-3084-1310465218_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

super, mě ta terasa trvala taky déle, ještě jsem týden po částech betonoval obrubníky. O dřevěné terase jsem uvažoval, má ji soused a je to super, ale nakonec jsem se rozhodl pro bezúdržbový provoz dlážděné podlahy na úkor útulnosti dřevěné. Jinak se koukám, že už jsi dále než my, už máš moc hezky upravené okolí domečku. Pořádně sadit trávu budu až příští rok na jaře, ještě musím rozházet dvě Tatrovky hlíny kolem obrubníku nejen terasy, ale až budou chodníčky a parkoviště, tak i tam. Na jaře si půjčím velký kultivátor a všechno rozemelu a zasadím trávu. Do té doby si snad ujasním i kompozici celé zahrady. Oslava potomka na terase asi nebude, pravděpodobně bude už dost zima, termín máme 26.11., ale nějaká jiná příležitost se do té doby určitě najde.

Jo a jak jsem se dnes podíval na datum, tak je to přesně rok od prvního výkopu, to není špatné, co?

Odkaz ke komentáři

mnoooo tak my jsme kopli do země v listopadu 2007, první rok jsme udělali relativně všechno a ted už se to moc nemění, něco musíme pošetřit a chtěl bych udělat ploty,bránu a stání, jenže to je zase tak půl mega:-((((

až budu doma z procesu tak hodím kdyžtak do "bydlení" pár fotos........ máme dřevostavbu od RD Rýmařov a baráček jako takový byl za 10 dní hotovej:-)

nám se dřevěná líbila,ale pes jí dává docela zabrat:-( jednou ročně jí natřeme, je to práce na celej den,ale vyplatí se to, na sluníčku nepálí, když zaprší tak hezky voní........ a hlavně bychom jednou chtěli zimní zahradu, takže "demontáž" bude jednoduchá

líbí se mi tvoje vlákno, je to takové "rodinné" - auto, baráček, přítelka:-))))))

Odkaz ke komentáři

3 tydny jsem tu nebyl a nestacim koukat... Gratuluji k tehotenstvi a preji klidny prubeh a hlavne zdraveho potomka.. moje dcerka ma za 11 dni 2 roky.. tak mam tehotenstvi jeste v zive pameti... je to neco uzasnyho.. ani se mi nechce verit, ze jsem si pred 2 roky malou skoro porodil.. to byl pro me ten nejintenzivnejsi zazitek v zivote.. Jak jsi sam psal, tak i my mame v okoli nekolik paru ve veku kolem 30 a maji problemy s otehotnenim.. Jedna kamaradka uz byla zrala na psychiatrii a vim, ze to neni na psychiku lehky. Rozvedla se, ma noveho partnera a problemy s otehotnenim pretrvavaji.. Uz je zoufala a nejradeji by to vzdala. Tak klobouk dolu, ze jste to nevzdali a ze se zadarilo. mimochodem opet krasna fotka!!

Odkaz ke komentáři

Jj, ty exterier upravy jsou opravdu dosti narocne jak na penizky tak i na fyzicku, ja jsem letos rozrotavatoroval, rozhazel a rozvozil 4 tatry hliny...byla to docela fuska to zvladnout za jeden vikend, ted uz jen sekam travicku :) Plot a branu ted prave take resim, mam hotove betonove bloky a ted resim nejake vyplne(asi zarove zinkovani), ale je to take silene drahe.

No a pak to uz bude hotove vsechno a jen cekat na toho potomka, ze :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

V pátek jsem 4 hodiny leštil auto na sobotní svatbu. Novomanželé měli štěstí, že v pátek odpoledne přestalo pršet a celou sobotu taky nepršelo, i když bylo pořád pod mrakem. Dneska už je zase špinávé od ježdění v dešti, ale v tu sobotu jsem s ním sbíral úspěch. Lesklo se jako nové, kdybych měl více času, leštil bych ho každý víkend a né jednou za čtvrt roku.

Kvůli miminka (oficiální důvod sdělený manželce :D) jsem si koupil nový foťák EOS 7D, tak jsem měl první příležitost si ho trochu otestovat. Fotí výborně, přesně podle očekávání. Navíc se těším, že s ním budu i filmovat, umí Full HD a i díky možnosti používání kvalitních objektivů je video neskutečně kvalitní (lze si hrát s hloubkou ostrosti, to mě na tom bude bavit nejvíc, video bude vypadat profi). Pár fotek ze svatby přikládám.

post-507-1312183570_thumb.jpg

post-507-1312183602_thumb.jpg

post-507-1312183619_thumb.jpg

post-507-1312183635_thumb.jpg

post-507-1312184436_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jj, překlep, 7Dm neexistuje, už jsem to nahoře opravil

zvažoval jsem jestli 60D nebo 7D, rozdíl je 10000,- Kč, ale přesvědčil mě známý, co ji taky má, že bych litoval, že 7D je fakt lepší (asi je, ale asi bych ten rozdíl stejně nepoznal), minulý foťák mi vydržel přes 5 let, ale doba pokročila a ty nové jsou mnohem lepší a fotit miminko méně kvalitním foťákem by se mi nechtělo, navíc to video mě hodně lákalo, proto jsem se odhodlal ke koupi nového foťáku, i když 33000 za tělo je velká suma a dovedu si za ni představit i větší věci, jako třeba elektrickou bránu k domu :)

Odkaz ke komentáři
ajo, zapomněl jsem ji vyretušovat, ale už jsem to teď opravil, dík

vypadají mladě, ale je jim už 24 a 30, což sice není nějaké extra stáří, ale už myslím, že to mají v hlavě srovnané a myslím, že jim to vydrží

Nemáš zač.

Jj, zvlášť novomanželka vypadá mladě, ale jen o věku to není. A fotky opravdu opět pěkné :)

Odkaz ke komentáři

Já měl před tím 50D, po tom co se mi do ruky dostala 60D jsem byl trochu zklamajnej, byl to takovej pocitově levnější stroj. 7D aspoň něco vydrží a ostřící body taky super. Je pravda, že ta cena je dost ale na druhou stranu to jde vždy pěkně prodat a jen se po tom zapráší. Jaký na to máš skla?

Odkaz ke komentáři

Zatím mám 17-40/4 L a 50/1.8. Plánuju ještě 70-200, asi F4, ale chtěl bych 2.8, tak se uvidí podle rozpočtu na příští rok. Ale ta pevná 50ka je suprová, tou fotím nejraději, stála jen 2500 a kvalita fotek je bezvadná, krásně maže pozadí, takže je super na portréty.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...