Přejít na obsah

Kontrolka ASR + kontrolka elektroniky

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Tak ja mám podobný problém ,radšej to tu rozpíšem : Octavia 1.6 75kw r.v 2002

Asi pred 3 mesiacmi mi začala svietiť žltá kontrolka elektroniky ,cca po týždni zhasla no o par dní zasa svietila,tak sa to opakovalo až to začalo svietit stále. Neriešil som to lebo som si myslel že je to kontrolka oleja a asi je zle čidlo ,keďže oleja bolo dosť.ale nebola to kontrolka oleja ako som včera zistil podla dokumentácie k autu.

Lenže problém začal iný, ráno idem do práce kúrenie nezapínam, štartujem,kontrolka elektroniky svieti ,prejdem 3km motor má zatial teplotu 70st. v tom momente zasvieti kontrolka ASR (oranžový vykřičíík v trojuholníku a to celé v kruhu zo šípkou) teplota motora klesne na 60st a následne sa horko tažko dostávam na 90st. ak mrzne -5 tak ani 90st tam nedostanem keď stojím na mieste, skôr sa to ochladzovalo a teplota klesala ,neskôr som zistil že ak mi rozsvietilo ten trojuholník tak sa automaticky zapli oba ventilátory na chladiči a preto vlastne nemôžem motor dostať na 90st. a keď vypnem motor ventilátory sa točia vždy ďalej pokial nedám znova klúč do zapalovania a do polohy 1 a potom vypnú.toto všetko sa deje ak svietia obe kontrolky.

Stáva sa aj to že tá kontrolka ASR nezasvieti, svieti len tá kontrolka elektroniky v tedy motor krásne zohrejem na 90st cca po 5km . Pri dlhšej jazde si motor drží 90st kúrenie v aute je OK

stalo sa aj to že mi pri 70st. klesla teplota akoby na nulu teda 50st a potom odrazu vyskočila na 80st.

Stalo sa aj to že mal motor 90st. a ručička teplomeru klesla na nulu a po chvíli zas vyskočila na 90st.

Ako som sa tu dočítal buď bude zlé to teplotné čidlo alebo to môže byť aj ten termostat? či oboje ? .Cez víkend to idem hodiť kamarátovi na diagnostiku prečo to vlastne svieti,nechápem totiž čo má s čidlom teploty vody alebo s termostatom spoločne s ARS kontrolka

skúste poradiť ak mal niekto podobný problém

Ďakujem za info.

Odkaz ke komentáři

Co má ASR společnýho s teplotou motoru to netuším, ale dej nové čidlo chladící kapaliny a uvidíš jestli se to spraví. Jinak to čidlo se dá vyměnit i když je voda v okruhu... Postup je takový:

1) otevřít víčko expanzky (aby unikl tlak z okruhu) a pak ho zpět zašroubovat

2) ze starého čidla oddělat konektor, oddělat pojistku (závlačku) a přitom ho držet, do druhé ruky si nachystat nové čidlo

3) rychle vyměnit nové čidlo místo starého (během výměny ti vyteče trochu vody, záleží jak rychle ho dokážeš vyměnit, ale víc jak 1s by to nemělo trvat)

4) nasadit závlačku, konektor a vyzkoušet

Pokud výměna čidla nepomůže, tak potom zbývá termostat, ale sám uvidíš co ti ještě napíše diagnostika :palec:

Odkaz ke komentáři

Dá se měnit normálně, když je voda v motoru.. Ale jak jsem psal, pokud už chceš dělat termostat - tam prostě vody upustit musíš, tak rovnou vyměň i čidlo.. stojí necelý 200 a když ž to budeš mít rozebraný

otázka času, než ti odejde taky

Odkaz ke komentáři

tak bolo to na diagnostike ,prvá chyba bola ukázaná chybné čidlo teploty motora,dalšia bola spínacie rele benz. čerpadla ale myslím že to s tým nič nemá kedže mám v aute alarm .a dalšia chyba bola vyhodená že snímač polohy klukoveho hriadela či tak nejak že zlí kontakt. takže som sa rozhodol najprv vymeniť len to čidlo teploty a potom sa uvidí.

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Mám podobný problém.ASR se po nějaké chvíli rozsvítí a pak zhasne až po nastartování po různé době(naprosto nahodilé intervaly).Jednou se mi k tomu rozsvítila i kontrola motoru-výfukových plynů a na VAGu se ukázalo něco s váhou vzduchu(mám O1-1,6-75kw),smáznul chyby a po dvou dnech se rozsvítilo zase ASR,ale po cca hodinovém stání a nastartování,zhaslo).Ani ten kluk s tím VAGem neví co by to mohlo znamenat a jestli by to mohlo souviset.Jinak váha vzduchu se mi měnit nechce,protože prý stojí okolo 6000,- a ty levnější jsou údajně na nic.

Jinak teplotní čidlo mám taky vadné.Ručička na ukazateli teploty mi pořád leží pak se najednou zvedne na 90,pak zase spadne.Když s ním zahýbám,tak se teplota srovná,ale po čase zase blbne.Zkusím ho vyměnit a uvidíme.

Pokud někdo k tomuto máte co říct,tak díky.Každá rada dobrá.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...