jajiN Odesláno Březen 26, 2011 Sdílet Odesláno Březen 26, 2011 jojo, presne tohle jsem myslel ;) Do te RRSky by se clovek i zamiloval ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Březen 26, 2011 Sdílet Odesláno Březen 26, 2011 Ahoj Michale koukám luxusní fotky naleštěné okty!!!! super.....já v týdnu laleštil zelenou a parkrát s ní jel do práce to víš jinak zahálela těším se až na ni dám letní OZ 19 a na RSII Neptunky 18 :-))))) M. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Březen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 27, 2011 Díky i Tobě Martine, to víš já musím postupně, od 16" by to byl moc velký skok, takže 17" poté 18"..............kdo ví :-)))))). Čekám na ten typový list, protože u nás nějak často "pomáhají a chrání". JajiN - já jsem věrný té své ;), v případě RRS bych udělal i vyjímku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Duben 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 15, 2011 Tak vše ohledně kol dotaženo zdárně do konce, nyní jen zbývá kontrola o montáži na STK a poté zápis do TP. Takže AEZ Icon 6 8x17 ET32 spolu s Continental SportContact 3 215/45/17. Tady je výsledek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 16, 2011 Sdílet Odesláno Duben 16, 2011 Mooc pěkný kolečka, dobře jsi vybral 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Duben 16, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2011 Díky :( , taky to dalo práci, už se nevyrábí. Trochu jsem to dnes protáhl, sedí to pěkně, až na ty silnice. Dnes úsměvná příhoda na STK - fronta jako blázen, naštěstí všichni začínali emisema a já rovnou TK. Slyšel jsem z hloučku 3 kluků - hele, jak ho "vylejou" za ty kola. Tak mě technik otevřel vrata, já zajel, zkontroloval a otevřel mě zadní vrata, abych nemusel čekat na předchozí auto co bylo na brzdách. Kloučkové se chlámali jako že mě vyhodil z STK. Stáhl jsem okýnko, ukázal typový list a úsměvy zmrzly. Nakonec za mnou jeden běžel, abych ho obeznámil, jak se to dělá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 16, 2011 Sdílet Odesláno Duben 16, 2011 To máš pravdu, že ty silnice jsou v hrozným stavu!!! Jinak jsi ty kluky dobře setřel :( , se ale divím, že neví jak to v tomto případě chodí...?? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Duben 16, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 16, 2011 S novýma kolama ještě více rentgenuji silnici před sebou, abych se o díře dozvěděl dřív než bude pozdě :( STK - mě už to napadlo, když mě pouštěl zadem stejnými dveřmi, co jsem přijel. Ale ten kluk byl potom na pohodu, co jsem mu řekl, jak to jde udělat. A hlavně při koupi nových kol už předem trvat na vystavení typového listu a né až časem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Dnes jsem našel chvíli času na zápis ALU do TP. Vše na jedničku za 50 Kč. :( Už mě dvakrát stavěli kvůli kolům, měl jsem naštěstí okopírovaný typový list, takže vyřešeno jen domluvou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Ty kola ji moc pekne slusi :( Mas ji snizenou, pruziny? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Jak staveli kvuli kolum? :( A jak vyreseno domluvou? Bych se s nima vubec nebavil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 (upraveno) Právě, že jsem kola neměl zapsaný v TP a zastavili mě. Ani u jednoho případu neprudili jen se zeptali, zda mám kola zapsaný v TP. Ukázal jsem okopírovaný typový list a pohoda. Doporučil mě, abych tak co nejdříve udělal. Se slovy "to víte na Octávkách může být jedině 16", když to není RS nebo typový list atd." Vladan - díky za pochvalu.Ne snížená není, vše origo. Plánuji možná RS pružiny, ty mají nějakých 20 mm mínus. Upraveno Květen 2, 2011 uživatelem madcore 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zeke Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Jak staveli kvuli kolum? :) A jak vyreseno domluvou? Bych se s nima vubec nebavil. :lool: taky jsem se s nima nebavil kdyz mě zastavili a měl jsem 18" a podruhe hned za dva dny ti samý a bylo to za 2000 Kč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Zeke: Ale oni na silnici nevi, jestli je mas zapsany a nebo ne. :lool: Ja bych rekl, ze je zapsany mam a nazdar. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Podle mého mohou kouknout do evidence z auta, když je problém - někteří. Nebo se pletu? Já šel cestou nejmenšího zla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Květen 2, 2011 Sdílet Odesláno Květen 2, 2011 Tak ja mam kola taky v technicaku, jen jsem to jeste neslysel, ze by to oni mohli nekde dohledat na miste. Tim ale nerikam, ze to neni mozny. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Nemají to jak zjistit. Oni si nedokážou vytáhnout nějaký sken TP nebo něco takového. Maximálně ti dají předvolání aby jsi se dostavil s TP a autem a oni to mohli zkontrolovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 OK, díky za vysvětlení, toto jsem netušil. Celý život se člověk učí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MartinRS Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Koukám kolesa zapsané tak to je dobře pane!!! :-))))aspon je klid a pohoda mě ještě na 19 nestavěli ale raději budu vozit okopírovaný TP pro ty joudy :-)))))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 policisté se při kontrole mohou podívat do databáze vozidel a tam by měla být změna v TP uvedena takže si to dokáží na místě dohledat jestli tam kola zapsaný jsou nebo ne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Něco podobného, co píšeš jsem měl na mysli, akorát jsem nevěděl na 100 procent, zda je to možné. MartinRS - nemalou zásluhu máš na tom také Ty. Díky za rady a zkušenosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 A mě tvrdili policajti něco jiného 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LukášV Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 policisté se při kontrole mohou podívat do databáze vozidel a tam by měla být změna v TP uvedena takže si to dokáží na místě dohledat jestli tam kola zapsaný jsou nebo ne Naprostý souhlas , bohužel tohle jak píšeš mohou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Květen 27, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 Jedna aktualizace - aspoň mobilem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Červenec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 18, 2011 Asi před 14 dny se mě splnil velký motoristický sen. Svezení v Octavii WRC. Jak už jsem dříve psal, je to běh na dlouhou trať. V tomto případě to byla jedna velká náhoda. Navíc těchto skvostů, zvláště pak, když je to Škoda a ještě lépe Octavia, je už pomálu. Udržovat tuto bestii v pojízdném stavu není jednoduché a hlavně je to obrovsky finančně náročné. Už v dobách třetí evoluce Octavie WRC se proslýchalo, že náklady na jeden den ostrého závodu vycházely přes 1 milion korun. Dnes půjčení takového speciálu s celým servisem vychází od pátku do neděle ( 1 den závody) na několik set tisíc. Vozy těchto specifikací se postupem času začínají potýkat s nedostatkem náhradních originálních dílů,přichází tak na řadu "druhovýroba" a již to není, co se spolehlivosti týká, ono. V každém sportu i koníčku je to čím dál více o penězích. Ze stejné dílny pochází i Fabia WRC, se kterou Pavel Valoušek objíždí jednodenní sprinty a u které mu první 2 soutěže za sebou odešlo turbo. A právě vytěsnění těchto vozů z velkého mistráku naši rally znamená pomalý začátek konce "wrců" u nás. I když jsem nadšenec do Škodovek, děkuji za každé wéercéčko, co se na trati objeví, i když to někdy na oko nevypadá hezky. Jezdec či majitel s ním jede právě tak, aby dojel a měl co možná nejmenší vedlejší výdaje. Sraz byl v Sosnové ve 14 hodin. Já jsem tam byl radši už ve 13. Tento zážitek se jen tak nepoštěstí a tak radši dříve než později. Na místě jsem zjistil, že jsem nakonec udělal dobře, jelikož byla otevřená trať a tak jsem si po domluvě projel asfaltovou část okruhu. Schytal jsem "pár" slov od ženy, že jsem jí mohl vysadit a že ona netouží jezdit po okruhu ;) Tak jsem se trochu závodně naladil. Se slovy, že 2 kola teda stačí, jsem začal uklidňovat manželku, chladil turbo a rovnal věci v kufru. Za půl hoďky se objevila dodávka s podvalem a na ní nádherná Octavie v bílé testovací barvě. Ještě více jsem se závodně naladil, popad foťák a začal kolem wrca kroužit. Zanedlouho se dostavil i řidič se spolujezdcem, co mají testování objednané. Menší seznamovačka proběhla a začala se upravovat sedačka pro jezdce. Pořídil jsem pár fotek a napadla mě fotka i s mojí Octulí. Po chvíli přijel Petr Brynda, který Octavii WRC moc pěkně vodil na Pražském rallysprintu 2009, aby jezdci vysvětlil, co a jak. Ukázal pak nádhernou jízdu. Pak to přišlo. Vyměnili se řidiči, já se usadil na místo spolujezdce, natlačil do sedačky, zakurtoval jsem se šestibodovým pásem a užíval si. Stisknutí pár tlačítek probudilo 300 koní. Rozhádáný volnoběh a vůně závodního benzínu mě utvrdila, že sedím v tom pravém autě. Zabouchnutí dveří, kovový zvuk při zařazení jedničky a dáváme se do pohybu. Spojka je strašně citlivá. Na jedničku jsme dojeli na okruh a projeli i první zatáčku. Peklo se otevřelo - 2, 3, 4, 5, ostře na brzdy,ručka - táhlá levá projetá celá bokem. Zátah neskutečný, krouťák něco přes 600 Nm je opravdu znát. Auto se pořád dere dopředu. Co mě překvapilo jsou brzdné body a vůbec brzdy jako takové. Udržet v klidu hlavu a hlavně odhadnout, kdy to přijde, nejde. Ne po dvou kolech. S tak velkým autem je radost si hrát, ani není potřeba ruční brzdy. Stačí auto rozhodit volantem, následně přidat plyn a už se frčí dveřma napřed. Obava, že vše rychle uteče se naplnila. Dvě kola utekla jako voda a už vjíždíme do servisu, kde čeká několik dalších lidí na tento ojedinělý zážitek. S velkým díky se loučím s řidičem a soukám se z auta. Dělám pár fotek a celej šťasnej sleduji další jízdy už jako divák. Až nyní začínám vstřebávat dojmy z této jízdy a uvědomovat si, že jsem měl tu čest svézt se v Octavii WRC. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Červenec 18, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2011 Ty vole to muselo být boží :D placák kámo ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červenec 18, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 18, 2011 tiše závidím, muselo to být super ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matejkral Odesláno Červenec 19, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 19, 2011 Jak se tady řešily ty kola a typový list kvůli jejich zapsání do techničáku... Chtěl bych si koupit použitý 18" z Cupry R. K tomu ale určitě žádnej list nedostanu. Zapíšou mi je taky, nebo ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Červenec 19, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 19, 2011 Díky za kladné ohlasy, byl to opravdu neskutečný zážitek. Je to podobná situace jako zapsat legálně 17" Spidery z Octavie RS. Jediný kompromis - sehnat typový list ke kolům, který bude mít stejné parametry jako zmiňované 18" z Cupry-šířka, rozměr atd... Ale jak jsem psal je to alternativa, když se nedejbože něco stane, může pojišťovna šťourat. Může, nemusí. Já jsem radši déle hledal kola i s typovým listem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
madcore Odesláno Červenec 31, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 31, 2011 První moje STK a E jsou za mnou, takže na 2 roky pokoj. Vše v pořádku, jediné co jsme zjistili, že je natržený "puk" na rameni u nápravnice Technik poznamenal - to jsou ty německé dálnice, no :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.