Přejít na obsah

Hladina oleje

Guest karel99

Doporučené příspěvky

Dobrý den, prosím o názor nebo radu. Po servisní prohlídce 60 tkm v autorizovaném servisu a ujetí cca 1200 km mě napadlo zkontrolovat hladinu oleje. Po vyjmutí měrky jsem se vyděsil, stav ukazoval cca 2 cm nad maximum. Ihned jsem kontaktoval onen autorizovaný servis jejichž vedoucí servisu mě ujistil, že se nic neděje ( moc tomu nedůvěřuji ), mám se zastavit pro sjednání nápravy. Máte prosím někdo zkušenosti co všechno se mohlo poškodit u 2,0 TDI. Za názory děkuji. Vyhlídka.

Odkaz ke komentáři

tohle je v dnešní době v servisech naprosto normální oni totiž vysajou olej přes měrku tudíž ne všechen tak jako tomu bylo když se dole vyšrouboval šroub a nechalo se to pěkně vytéct. Potom tam nalejou obsah oleje tak jak udává brožůra ke každému typu motoru a pak už je jim to ouplně u pr..le. :angry: Já jsem to měl také tak a hned jsem ho odsál takže doporučuji to i tobě :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Dobrý den, prosím o názor nebo radu. Po servisní prohlídce 60 tkm v autorizovaném servisu a ujetí cca 1200 km mě napadlo zkontrolovat hladinu oleje. Po vyjmutí měrky jsem se vyděsil, stav ukazoval cca 2 cm nad maximum. Ihned jsem kontaktoval onen autorizovaný servis jejichž vedoucí servisu mě ujistil, že se nic neděje ( moc tomu nedůvěřuji ), mám se zastavit pro sjednání nápravy. Máte prosím někdo zkušenosti co všechno se mohlo poškodit u 2,0 TDI. Za názory děkuji. Vyhlídka.

Dobrý den, omlouvám se za časovou prodlevu. Pokračování bylo následující, opět jsem navštívil autorizovaný servis kde na rovné podlaze mi technik vysvětlil, že to měřím blbě, tzn. když on vytáhl čistil dokonce odmastil znovu zasunul a vytáhl měrku na zadní straně se vytvořilo jakési přerušení hladiny které prý je rozhodující. To, že na kontrolní straně je o cca 10 mm překročena maximální hranice není rozhodující. Když jsem celou akci opakoval já byla hladina jednoznačně vysoká. Technik mi vysvětlil, že mám měrku zbytečně dlouho zasunutou v motoru tedy vše je v naprostém pořádku. Jeho slova mi nakonec dodala sílu - cituji „ O co Vám jde auto je v záruce!“ a ukončil jsem s Autorizovaným servisem Škoda Jarov jakoukoliv další spolupráci. Jen na okraj, servisní prohlídka po 60 tis. stála zcela lidových 13 tis. Kč. Navíc měnili jen zadní brzdové destičky. Opravdu nevím kde dát příště auto na prohlídku. S pozdravem Vyhlídka. P.S. Olej jsem doma odsál.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...