Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Tak jsem měl včera možnost se projet v 1,6 TDI ambition. Motor který jsem měl možnost poprvé otestovat se mi moc líbil spotřebou, nejspíš především kvůli StartStop funkci která se mě osobně líbí :palec: Co se týče nástupu výkonu ten mi u 1,9 TDI přijde výraznější. Zadní náprava mi nevadila, cestující vzadu však tak spokojení už nebyli. Taky je oproti OII hodně cítit nárůst rozměrů auta. S OII si zatáčku říznu a krásně vede stopu u OIII je to víc superbovské možná škoda... Jsem zvědav jak to překoná RS :pivo:

Celkově se mi to auto líbí až na některý kravinky na který si člověk asi zvykne, ale mrzí mě že v OII byly a teď nejsou jako například super přihrádka v rohu sedačky.

Odkaz ke komentáři

Jardo: dobrá slohová práce :palec:

Niki: ono je to zas tak jedno není jestli je kryt z plastu a nebo textilu, protože ten textilní na baterii vůbec nesedí a tým pádem se tam bude dostávat voda a nečistoty. Hlavně při mytí motoru a bude to tam oxidovat, ale hlavně to vypadá otřesně (vzhledem k hodnotě auta např. 800tis.). Jinak neznám ani jednu OI která by tam měla textil . Vždy tam byl poctivej plast a to mi jich prošlo rukama pár desítek kousků v různých MR ....

Jinak to, že předváděčky na salonech nejsou vybaveny tolik opěvovanýma a zdůrazňovanýma el. asistentama je zřejmě proto, aby zákazníci nezjistili, že jsou k ničemu viz. vysvětlení Jardy B)

Odkaz ke komentáři

1.8T :pivo: :pivo: :pivo: ! Sorry ja som musel :D

Hele kluci nestretavate sa s odparkovanymi OIII na sidliskach a tak? Ja som vcera vecer videl jednu OIII odparkovanu tak aby ju kazdy videl. Samozrejme polepy OIII a prospekty vnutri. Bola by to zaujimava strategia :D, aj ked ja osobne by som sa bal o to auto

To víš, nikdo to nechce a protože to mají pojištěné, tak to nabízejí i zlodějům :D :smich:

Ne vážně, asi nová marketingová strategie :ph34r:

Upraveno uživatelem pentadius
Odkaz ke komentáři

Tak jsem vyzkoušel OIII elegance 1.6TDI najeto 2000km

moje postřehy:

posez v autě dobrý, vyhovuje, nikde mě nic vysloveně nevadí, kromě zrcátek, OIIFL sloní uši jsou stejně nej, ale jinak jsem interiér moc nezkoumal, během řízení nebyl prostor (dálnice, okresky)

motor 1.6tdi můžu srovnat se svoji služební OIIFL a řekl bych, bud je to jinak zpřevodované, nebo ta moje služební jede daleko lépe při stejných km, OIII byla poznatelně tupější....

kouknul jsem i na zadní lampičku jak zde zmiňujete, no jen jsem se usmál, design fakt otřesný

podvozek: kapitola kde jsem byl nejvíce zklamán, hlučný neskutečně a to bylo obuto na continentalech (co to bude dělat na pneu typu nexen či kumho ani nedomyslet), příčná nerovnost či prasklina v cestě znamená divné zadrnčení od přední nápravy jako když jsou kuláky po 200tkm, zadní náprava se hned ozvala při utažené pravotočivé zatáčce, ano, nahnal jsem tam testovanou OIII tak, aby bylo poznat co udělá zadek a vrátil jsem se dobově přesně na léta kdy jsem drandil O1.

Auto jsem vracel s pocitem, že mě OIII jako tak nemine, ale žádný to "WOW" se nekonalo, jako při přesednutí z OI do OIIpředfl, takže v klidu duše ještě se svým TSi pojezdíme, než mě dočista omrzí.

Jinak co se pohybuju po servisech tak už jsem viděl 3ks rozstřelené a neopravují se, důvod, nejsou na to ještě náhradní díly :D

A to že nevidíte v ulicích nové OIII od štastných majitelů je jednoduché, žádné volné prodejní kusy nejsou, tedy není co prodávát, vše na objednávku.

20130301_154249.jpg

Odkaz ke komentáři

spotřebu nedokážu objektivně posoudit, ale celkově z 1.6TDi mám dobrý pocit, bohužel je to však pouze 5kvalt.

OIIFL 1.6TDi mám ted 0-14.000km s dlouhodobou kombinovanou 6,0 litrů, ale jsou v tom zejména dálnice 150km/h tempomat Praha / Ostrava. Deklarovaná kombinovaná dle výrobce 5,2litrů, tam se nedostanu, pouze na okreskách ( tam jsem na 4,8litrů).

OIII 1.6TDI jsem jezdil 7,2 litrů, ale to vůbec neber v potaz, auto jsem testoval, né se kochal. V otáčkách okolo 2000 mě přišel motor, že nejde tak ochotně do otáček, spíše mě ta křivka oproti OIIFL přišla více lineární, jelo to plynule, bez žádného turbo efektu (OIIFL pocituji 1800-2600,že "citelněji" zatáhne). Každopádně auto 2000km najeto a 300řidičů za volantem...ono si to "sedne" ještě :)

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem se dozvědl, že nějaká chytrá hlava ve Škodovce zjistila, že se hodně berou bílé a červené Octavie, proto bude tato barva v nejbližší době za přípaltek 4 000 Kč !!

Opravdu chytrej postup, zdarma zůstane jen modrá pacifik. Buď mají moc modré na skladu, nebo záhy se brzo ve Škodovce zjistí, že po tomto přehmatu jde hodně na odbyt zase modrá. Čím to asi bude ... :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

myslim ze OIII bude mit fakt problem

keď tam bude OI náprava tak rozdiel v tých autách (G a OIII) asi veľmi nebude :huh:

Dnes jsem se dozvědl, že nějaká chytrá hlava ve Škodovce zjistila, že se hodně berou bílé a červené Octavie, proto bude tato barva v nejbližší době za přípaltek 4 000 Kč !!

to písal Igor že sa ich chystajú spoplatniť - takže nechali tú modrú aby EU nehučala :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...