Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Krom toho prodeje Rapidu stouply řádově v desítkách procent (samozřejmě kvůli lepší cenové politice)

únorová statistika tomuto tvrzení odporuje. Necelých 400 prodaných kusů ...

opět .... třeba Touareg nemá manuál se spojkou, přesně jak píše Cosby, je to na hovno a každé auto by mělo mít možnost tuhle jeho chujovinu vypnout - natrvalo

toho, že šlo o DSG, jsem si nevšiml, moje chyba. Já bych automat nechtěl :)

Odkaz ke komentáři

Jar_da: nekdy me muze vadit v tom ze pokud jedu v kolone,nechci aby se motor porad vypinal a zapinal. Ale je to to same jako mi ve meste snizi spotrebu a jindy mi muze vadit. Asi tak jako jednou mi muze bezpecnostni pas zachranit zivot a jednou me ublizit. Co tu pisete ze vam auto neco nuti- take si vypinate esp,pipani pasu protoze vam to auto nuti? Nerikam ze je start stop nejuzasnejsi prvek co kdo vymyslel ale da se s nim zit a realne spotrebu dokaze snizit a nejspise i emise.

Stani na spojce- pokud na ni budu budu stat 10 sekund urcite se ji nic enstane. Myslim ze bezny uzivatel skodi autu bezne vice nez stanim na spojce,to je to nejmensi zlo. Tudiz tu neidealizuj to ze stani pedalu na spojce vadi,kdyz ksou lide kteri auto toci studene,neumi radit, podtaci motor,nevyhybaji se diram,nemeni spravne olej aj.

Odkaz ke komentáři

dochlazení turba je potřeba, je-li jeho teplota vysoká. Protože má auto čidlo teploty oleje, mělo by být dost chytré na to, aby dochlazovalo nevypnutím motoru, je-li to potřeba (při jízdě po dálnici 140 km/h a následným zastavením na benzince to třeba opravdu není, pokud jedeš 180, tak asi ano - jak jels?)

Fičel jsem tak pul hodky 120-160km/h a pak vjel do mesta kde jsem po chvili zastavil na semaforu a motor se vypnul ...

Odkaz ke komentáři

já to psal obecně , protože stát na spojce mi přijde přinejmenším hloupé a navíc u automatu tahle varianta odpadá, jinak dnes má Touareg jen automat

stát na spojce je hloupé, pokud to není na pár sekund, kdy víš, že se budeš vzápětí rozjíždět. Například v koloně ... jinak by ses uřadil. No a Touarega si teda škrtám :D

Fičel jsem tak pul hodky 120-160km/h a pak vjel do mesta kde jsem po chvili zastavil na semaforu a motor se vypnul ...

tak to by mělo být OK, protože na dochlazení turba na rozumnou teplotu stačí jet cca 30s na volnoběh nebo nižší otáčky. V zásadě stačí před benzinkou poslední 2km jet dle limitů, ono stejně asi člověk bude dobržďovat motorem posledních 500m ...

Odkaz ke komentáři

Reklo mi to uz vice lidi, nezavisle na sobe, ze nedokazi poznat novou oktavku od rapida. Byly to jak laikove, tak lidi co se vyznaji. Tohle je proste fakt, ze predek je hodne podobny. A za jizdy se oznaceni na zadni casti poznava hure, ikdyz zad je vice rozeznatelnejsi.

Já jako majitel Rapida poznám rozdíl hned ,stačí se zaměřit na plast mezi světlama a maskou. Octávka ho má o hodně širší a hlavně v laku.

Koncem března budu mít Octávku na dva dny a tak se těším na srovnání.

Upraveno uživatelem bburago
Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem nerekl, ze to poznat nejde :)

Ale jak rika Niki, to co popisujes, to uz jsou detaily. Na prvni pohled poznat jednoduse nejde. Audi jsou si podobne, ale zepredu je rozeznas vsechny na prvni pohled. To uz jen proto, ze jsou velikostne od sebe dosti odlisne ;). Ja chapu, ze kazda automobilka ma svuj design, který chce sjednotit, a tim mit nejakou tvar, podle ceho auta poznat, ale podle me rapid a o3 jsou si az moc podobne.

http://www.auto.cz/audi-a4-a6-a8-trojboj-53251

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...