Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Zakladný model ano, lenže tu sa jedná o model podobnej výbavy/resp. vyššej/, vyššej triedy

Tady se jedná o to, že Superb Active Drive Plus je a) stejná třída jako Hojandé I40 B) výbava je až na pár prvků totožná. Superb je včetně metalízy o 30 000Kč levnější. Hojandé má navíc el. sedadlo řidiče, nemá xenony (pouze v paketu za 76 900Kč).

Odkaz ke komentáři

Tak ona je bezpečnostní výbava a bezpečností výbava, základem jsou bagy, esp a bytelná kastle, to snad mají všechny modely,

pak jsou fičurinky jako asistent jízdy v pruhu, adaptivní tempomat, únava řidiče - tohle už nepovažuju za něco extra, protože to jsou napůl hovadiny a pokud nejsi soudný a chrápeš za volantem, tak ti nic nepomůže. Sám mám svoje zkušenosti a vím, že usnutí v autě není náhoda,

není to teď a najednou, předchází tomu dost dlouhá doba, kdy to cítíš a můžeš s tím něco dělat .....

Spíš by mě osobně zajímaly nárazové testy podle jiných metodik, než tady v EU, dost se koukám na různá rozbitá auta a obrázky vraků,

pořád mi vychází, že jsou na tom německé značky lépe, než zbytek, mám známou, která dělá pro škodovku výzkum dopravních nehod,

jezdí k bouračkám a dokumentuje stav poškození aut (jak škodovek a vw, tak i zúčastněných ostatních značek), vyhodnocuje se zranění a to jak se bouralo, je to pro škodovku jako zpětná vazba pro konstrukci aut.

Odkaz ke komentáři

Facelift Superb bude muset být o něco výše než Octa,jsem zvědv,co nabídne.Už jsem se o tom bavil s klukama ze Škodovky,no uvidíme.

Trošku souhlasím s Jardou.Různé ty asistenty atd-je to dobrá věc,super věc,ale pokud za volantem bude sedět magor,který si myslí,že může dělat co chce a auto jej podrží,v tu chvíli je to v hajzlu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se k tomu konečně dostal; bohužel jsem časově tak na hraně, že je to fakt jen rychlý překlad. Je tak možné, že v tom jsou chyby (např. čárky atp.).

AutoBild O3xPassatB7.pdf

EDIT: za poděkování se zlobit nebudu :wub:

Určitě děkujeme :palec:

Nicméně toto srovnání bude v zítřejším čísle AutoTipu - autotip

Stejně jako bylo i v předchozím čísle to srovnání OIII s GolfemVII.

Odkaz ke komentáři

Niki: Keď uvažovať o i40, tak význam má len combi. Sedan je katastrofa s nulovými predajmi, ani pes po ňom neštekne. Aj i40 Combi sa nepredáva nijak extra, počiatočné nadšenie zo strany operatívnych leasingoviek veľmi rýchlo upadlo a predajcovia sa nevedia zbaviť povinne nanútených skladových áut.

Accent na úroveň Fabie I by som určite nestaval, ja ho mám naopak zafixovaný s palubovkami zohnutými ako bumerang od slnka a boli aj kusy, ktoré mali vplyvom tepla palubovku úplne popraskanú.

Tomcat: Určite to bola OIII? Pretože viacero ľudí si ju už pomýlilo s Rapidom. Náhodou EČV si nepamätáš presnejšie?

Odkaz ke komentáři

Niki: Keď uvažovať o i40, tak význam má len combi. Sedan je katastrofa s nulovými predajmi, ani pes po ňom neštekne. Aj i40 Combi sa nepredáva nijak extra, počiatočné nadšenie zo strany operatívnych leasingoviek veľmi rýchlo upadlo a predajcovia sa nevedia zbaviť povinne nanútených skladových áut.

Accent na úroveň Fabie I by som určite nestaval, ja ho mám naopak zafixovaný s palubovkami zohnutými ako bumerang od slnka a boli aj kusy, ktoré mali vplyvom tepla palubovku úplne popraskanú.

Tomcat: Určite to bola OIII? Pretože viacero ľudí si ju už pomýlilo s Rapidom. Náhodou EČV si nepamätáš presnejšie?

Najprv som si tiež myslel, že je to Rapid ked som ju zazrel v späťaku. Ale ked uz bola blizsie a vedla mna a nakoniec vpredu hehe tak to bola OIII. Jednoznacne svetla LED kufor, vacsie auto. SPZ neviem ale bola to BL. Isiel som na otcovom Kia Rio 1,2 tak som ju ani nemohol dobehnut. Rodina co sa viezla s nami tak uvazuju o OIII tak sa im strasne pacila, lebo zhodou nahod ujo akurat cital o nej clanok v automagazine pocas jazdy.

Odkaz ke komentáři

cena je dokonce v porovnání s prodejní cenou při zavedení OII na trhu nižší ;)

Áno, ale vtedy bola úplne iná doba.

Nemala by byt lacnejsia, potom sa samozrejme zacina setrit - a niektori tu uz tvrdia, ze O3 je sklamanim v porovnani s O2...

Vzhľadom na to, čo O3 ponúka, nemôže byť drahšia (ale bohužiaľ bude, aspoň na SK trhu). Ja som jeden z tých, čo hovorí o sklamaní z O3. Väčšina z vás to auto pozná jedine z fotiek z webu, technické info "zpod pokrievky" má málokto, takisto ako málokto mal možnosť vŕtať sa v dokumentácii a príručkách. Ja som tú možnosť mal a preto vravím, že som sklamaný. Už som to spomínal pár strán dozadu, voči O2 je technický pokrok zanedbateľný, naopak technologický pokrok je skôr krok späť. Škoda vyrobila pre niekoho pekné auto, ktoré pre niekoho pekne vyzerá, ale to auto je lacné, s množstvom lacných technologických riešení a lacných pracovných postupov. Že to na prvý pohľad nie je vidno, je dané šikovnosťou inžinierov pri návrhu. To, že niečo nie je na prvý pohľad vidno ale ešte neznamená, že to tam nie je! Proste typický kórejský prístup, ich autá tiež vyzerajú na prvý pohľad skvele a až keď sa v nich človek začne vŕtať, tak zisťuje, že kde ušetrili. A toto je aj prípad O3 :blink:

Skvele to zhodnotil jeden známy, ktorý je v automobilovej oblasti doma a v Škode strávil polovicu svojho produktívneho života - najlepšie obdobie Škody bolo v rokoch 1999-2005, s nástupom Fabie I a Octavie II. Potom to postupne začalo ísť pozvoľna dole z kopca... A teraz, ako farebné logo Škoda skončilo a nahradilo ho jednoduché čierne logo, vybledlo aj slovo a pojem Škoda. Na jednej strane za to môžme za "ďakovať" VW, na druhej strane ďakujme za to, že sa v Boleslavi nevyrábajú komponenty pre Renault, čo bola tiež jedna z možností pri privatizácii AZNP... A pod tieto jeho slová sa podpisujem :pivo:

Suma sumárum, netvrdím, že OIII je a priori zlé auto, ale čakal som viac - a nie som sám. Počkajte, keď vyprchá to prvotné nadšenie z nového :( Situácia, ktorá tu bola pri príchode novinky OII k vtedy aktuálnej OI, sa teraz v prípade OIII rozhodne nezopakuje. A to, že je kríza a automobilky znižujú výrobu, s tým nič nemá.

Odkaz ke komentáři

Áno, ale vtedy bola úplne iná doba.

Vzhľadom na to, čo O3 ponúka, nemôže byť drahšia (ale bohužiaľ bude, aspoň na SK trhu). Ja som jeden z tých, čo hovorí o sklamaní z O3. Väčšina z vás to auto pozná jedine z fotiek z webu, technické info "zpod pokrievky" má málokto, takisto ako málokto mal možnosť vŕtať sa v dokumentácii a príručkách. Ja som tú možnosť mal a preto vravím, že som sklamaný. Už som to spomínal pár strán dozadu, voči O2 je technický pokrok zanedbateľný, naopak technologický pokrok je skôr krok späť. Škoda vyrobila pre niekoho pekné auto, ktoré pre niekoho pekne vyzerá, ale to auto je lacné, s množstvom lacných technologických riešení a lacných pracovných postupov. Že to na prvý pohľad nie je vidno, je dané šikovnosťou inžinierov pri návrhu. To, že niečo nie je na prvý pohľad vidno ale ešte neznamená, že to tam nie je! Proste typický kórejský prístup, ich autá tiež vyzerajú na prvý pohľad skvele a až keď sa v nich človek začne vŕtať, tak zisťuje, že kde ušetrili. A toto je aj prípad O3 :blink:

Skvele to zhodnotil jeden známy, ktorý je v automobilovej oblasti doma a v Škode strávil polovicu svojho produktívneho života - najlepšie obdobie Škody bolo v rokoch 1999-2005, s nástupom Fabie I a Octavie II. Potom to postupne začalo ísť pozvoľna dole z kopca... A teraz, ako farebné logo Škoda skončilo a nahradilo ho jednoduché čierne logo, vybledlo aj slovo a pojem Škoda. Na jednej strane za to môžme za "ďakovať" VW, na druhej strane ďakujme za to, že sa v Boleslavi nevyrábajú komponenty pre Renault, čo bola tiež jedna z možností pri privatizácii AZNP... A pod tieto jeho slová sa podpisujem :pivo:

Suma sumárum, netvrdím, že OIII je a priori zlé auto, ale čakal som viac - a nie som sám. Počkajte, keď vyprchá to prvotné nadšenie z nového :( Situácia, ktorá tu bola pri príchode novinky OII k vtedy aktuálnej OI, sa teraz v prípade OIII rozhodne nezopakuje. A to, že je kríza a automobilky znižujú výrobu, s tým nič nemá.

Muzes nam dat nejake blizsi info proc myslis, ze je sizena, proc je to technologicky spis krok zpet apod ? Docela by me to zajimalo. Jinak co si vzpominam, tak po prichodu OII taky spousta lidi nadavalo a nakonec se zalibila vicemene vsem. Mne ne, pro me byla top O1 RS :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...