Přejít na obsah

CHIP 1,8T AGU

Doporučené příspěvky

Ahoj zajímalo by vše okolo chipu tohoto motoru je to AGU, nová spojka, najeto poctívích 216tis.km+-. Jaký máte zkušenosti, všude píšou že motoru to nijak neuškodí a že nezáleží na najetých kilometrech? Je tu někdo z okolí Brna kdo se tím zabívá, nebo na kterou firmu se můžu obrátit? Žádny téma kde bych se něco víc dozvěděl sem nenašel.

Odkaz ke komentáři

Je to vse o turbu. Tebe omezuje starsi typ AGU - slabsi turbo nez novejsi modely.

Kamos si nechal delat svoji 1.8T u sportmotor.cz

Je spokojenej. Kontrolni mereni delal pres vag a kpower. Zhruba to vychazelo stejne.

Videl jsem jeho log z vagu a turbo tlacilo ve spicce neco pres 2 bary.

Jaka je zivotnost motoru a turba po tehle uprave, to ti nikdo presne nerekne.

Ja osobne mam nachipovano presne na vykon RS a staci me to. Hlavne mam zaruku,

ze mapy vychazeji z tovarniho nastaveni RSa a tudiz i pri vetsi zatezi motor a turbo vydrzi.

Ale pokud bych se rozhodl jit do chipu od firmy, tak du taky do sportmotor.

Odkaz ke komentáři

Loni jsem po 7 letech a k maximální spokojenosti najetých cca. 90tKm s chipem prodal svoje AGU, které dodnes jezdí u kámoše. Upraveno u Motordesign (Mníšek pod Brdy), původně na 136kW/270Nm, o 2 roky později, když měli nový soft na 148kW/295Nm. Rozdíl byl vždy jednoznačný a ve finální úpravě jelo auto v přímém srovnání líp než RS.

Za sebe doporučuji. Vynikající zátah v celém spektru otáček vhodný jak pro každodenní ježdění, tak i vyblbnutí se. Naprosto suprovní spotřeba, za celou dobu jsem měl kombi 7,76. Ale když započítám jen poslední 4 roky, kdy jsem z najetých kilometrů najel 70% denně do práce (okresky, město), tak dokonce pouhých 7,21 při normální svižné, někdy sportovní jízdě. Dovolená v zimě v Rakousku (cca. 1800km, 85% dálnice, tempomat 140-150) pod 7,5. Vše dle tankování.

Jediný problém byla spojka, která někdy okolo 170tKm odešla, ale zase byla původní, ty máš funglovku. Výkonu motoru pak také nestíhá podvozek (řešil jsem sportovními tlumiči) a i na brzdy si člověk musí dát pozor.

Za mne doporučuji úpravu u jakéhokoliv renomovaného úpravce, jedná se dnes již o historicky ověřený typ motoru, který toho snese při slušném zacházení dost.

V příloze nějaké údaje, které jsem si před lety stáhl, kde je krásně vidět především zlepšení pružnosti.

post-257-1299334078_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám tento motor chiplý cca 2 týdny a možu říct, že je to lahůdka. Mám to děláno u Sportmotoru v Praze. Jako za sebe můžu říct, di do toho. Ten rozdíl je fakt značný. Sám jsem nevěřil, že to až tak ožije. Rozhodně litovat nebudeš. Akorát sériové kola 195/65 R15 na 1 stupeň vůbec nestíhají a na 2 je to na hraně, jak je na cestě trochu prachu, nebo vlhko, tak to hrabe, na kostkách je to úplně hotovo. Každopádně zátah na 2 od 2500 ot/min, když začne tlačit turbo do plných je mazez :) . Co se týče sériového podvozku, tak jak psal "tesna", ve vyšších rychlostech je to taková "neřízená střela", člověk to musí pořád korigovat.

Odkaz ke komentáři
Ahoj, mám tento motor chiplý cca 2 týdny a možu říct, že je to lahůdka. Mám to děláno u Sportmotoru v Praze. Jako za sebe můžu říct, di do toho. Ten rozdíl je fakt značný. Sám jsem nevěřil, že to až tak ožije. Rozhodně litovat nebudeš. Akorát sériové kola 195/65 R15 na 1 stupeň vůbec nestíhají a na 2 je to na hraně, jak je na cestě trochu prachu, nebo vlhko, tak to hrabe, na kostkách je to úplně hotovo. Každopádně zátah na 2 od 2500 ot/min, když začne tlačit turbo do plných je mazez :palec: . Co se týče sériového podvozku, tak jak psal "tesna", ve vyšších rychlostech je to taková "neřízená střela", člověk to musí pořád korigovat.

Jo chcu do toho jít jen nevim jesi je to dobrej napad bez asr a esp, možná otázka času se s tím naučit jezdit, jinak kola mam 16" 205/55. Taky máš motor agu? A jaky máš teď hodnoty, KW a NM?

Já se koukal tady, http://www.esotuning.cz/upravyrj/skoda/ , 110 KW 140 KW 210 NM 270 NM 4 941 Kč.

Odkaz ke komentáři

Ahoj! Chip mám od Mr. Cimbu (www.cimbu.cz), 132 kW, 250 N.m. jako RS. mám to pouhé tři měsíce, ca 5000 km. Spokojenost, spotřeba stejná, snad o trochu i nižší, parádní zátah, postupná "gradace" výkonu při 3000 ot. a při 5000 ot. Je to jiné auto najednou. Jinak mám najeto poctivých 178000 km, auto mámm téměř 2 roky, za tu dobu dlouhodobá průměrná spotřeba 7,12 l/100 km - dle poctivého tankování vždy až po okraj )od prvního vypnutí pistole natankuju ještě tak 10 - 12 litrů).

Odkaz ke komentáři
Jo chcu do toho jít jen nevim jesi je to dobrej napad bez asr a esp, možná otázka času se s tím naučit jezdit, jinak kola mam 16" 205/55. Taky máš motor agu? A jaky máš teď hodnoty, KW a NM?

Já se koukal tady, http://www.esotuning.cz/upravyrj/skoda/ , 110 KW 140 KW 210 NM 270 NM 4 941 Kč.

ASR a ESP na to nemají vliv, jen to v reálu otravuje (beru podle současného auta, Okta měla jen ABS). Když se chcu v zimě svézt, tak to vypínám.

A s Oktou ani při tom razantně zvedlém krouťáku nebyl problém se v zimě za normálních podmínek rozjet na sněhu do kopce, chce to jen cit. Ani s hrabáním na asfaltu, pokud auto netrápíš na I.-ku, nebyl problém, teda pokud auto sedělo, na nerovnostech je to jasné.

Jinak tebou vybrané firmě bych se obloukem vyhnul, za renomovanou firmu já beru někoho, kdo se specializuje na jednu nebo více značek. Ale někdo, kdo je schopen upravit prakticky cokoliv včetně motorů, které ani načipovat s nějakým prokazatelným přínosem nejdou, je pro mne těžce nedůvěryhodný.

Odkaz ke komentáři
ASR a ESP na to nemají vliv, jen to v reálu otravuje (beru podle současného auta, Okta měla jen ABS). Když se chcu v zimě svézt, tak to vypínám.

A s Oktou ani při tom razantně zvedlém krouťáku nebyl problém se v zimě za normálních podmínek rozjet na sněhu do kopce, chce to jen cit. Ani s hrabáním na asfaltu, pokud auto netrápíš na I.-ku, nebyl problém, teda pokud auto sedělo, na nerovnostech je to jasné.

Jinak tebou vybrané firmě bych se obloukem vyhnul, za renomovanou firmu já beru někoho, kdo se specializuje na jednu nebo více značek. Ale někdo, kdo je schopen upravit prakticky cokoliv včetně motorů, které ani načipovat s nějakým prokazatelným přínosem nejdou, je pro mne těžce nedůvěryhodný.

Dík za tvůj názor, zkusím hledat dál. Zatím vůbec nevím na koho se tady v Brně obrátit. Někdo zdejší tady z fora není, kdo by mi to chipnul, nebo přímo odkazal na nějakou firmu se kterou má dobrou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Praha je fakt z ruky, snad nejezdíte všeci tam... to neni něco blííž??? Copak není nic spolehlivýho tady v Brně??

Já jsem před lety na základě dobré osobní reference jel 400 km a po své vlastní zkušenosti pak na "přečip" bez váhání totéž znova.

Samozřejmě, určitě i v Brně a okolí najdeš firmy, které ti nabídnou úpravu softu za čtyřku, ale já osobně i teď jezdím tam, kde to je kámoši prověřené a kde mám pocit, že auto bude dál jezdit stejně spolehlivě jako doposud. Ano, jsou to firmy, které si za to řeknou víc, ale za 10 let neám ani na jednu z nich žádnou výtku.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Ja mam dva týdny chip od http://www.sgs-servis.cz/chiptuning-skoda/ na 158kw na (O1 RS) a teď hledám chyby proč to nejede jak má. Kamarád si ve stejnou chvíli nechal udělat ten samý AUQ jen v GIV GTI a jede mu to pekelně, podstatně lépe než mě takže řeším co je špatně. Pan Šíma má velice dobrý přístup a radil co mám zkusit vyměnit atd. dokonce mi volal jestli už to jezdí jak má atd...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...