Přejít na obsah

Zadní boční malé okýnko šelest nad 80 km/h


kitrab

Doporučené příspěvky

zdravím,

levé zadní malé okýnko na dveřích při vyšší rychlosti nad 80 km/h. vydává šelestivý zvuk.

Když sundák okénko a pěstí poklepu těsnění (směrem dozadu) zvuk přestane, ale po pár dnech (týdnu) je zpět.

Nemáte někdo radu nebo tip jak to vyřešit na trvalo ?

díky za každé info.

Odkaz ke komentáři

Minulej rok jsem s tím byl v servise a o svolávačce mi nic neříkali (auto už bylo po záruce). Bylo mě řečeno, že je to častej problém a musí se přetěsnit zadní sklo. A to znamená auto pár dní v servise.

Tak jsem se do toho pustil sám. Vzal jsem si lepící pásku a po cca 5 cm kouskách jsem vždy přelepil kosek toho tešnění na okýnku a jel to projet. Toto jsem opakoval tak dlouho až jsem našel místo kde to těsnění nedosedá. Potom jsem vzal silikon a v tom mistě jsem ho nanesl pod těsnění. A problém byl vyřešen. (bylo to v horním rohu u přepážky mezi sklama)

Odkaz ke komentáři

neni to svolavacka ale jen dilensk akce i s popisem. V letnich mesicich to dokazkou zvladnou za den. V zimnich to chce nechat ten jejich tmel nebo co to je za sajrat schnout. Me to pretesnili v ramci vetsi zakazky a chteli za to 800. Odmitl jsem zaplatit ze je to vada z vyroby a bylo vyreseno.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

mám stejný problém,

byl jsem se zeptat ve Škodovce v Havexu Nová Paka a když jsem jim to říkal tak na mě koukali jak na blázna, že prý o ničem takovém nikdy neslyšeli.

tak jsem se zeptal na těsnění, že se prý vyměnit celé těsnění okna se sklem cca 1800,- plus práce.

 

takže jsem poděkoval a šel jsem :palec:

Odkaz ke komentáři

Taky mám podobný problém se zadním okýnkem. Jenže můj názor na pobočky Škody je snad jen negativní... ať jsem vlezl kam jsem vlezl, tak ty lidi prostě ochotný nejsou. Čuměj jak puci, když člověk potřebuje poradit. Nic z nich nedostanu a ještě si připadám, jak když je otravuju. Prostě úroveň někde hodně dole... Takovou práci by měli dělat lidi, jako jsme my. Co mají rádi auta... a ne takoví, jací tam jsou.... S tím mým zadním okýnkem do servisu ani radši nepůjdu...

Odkaz ke komentáři

Taky mě to dělalo. Domluvil jsem se přímo s mechošem co dělá ve škodovce, za 15min mě to zasilikonoval dal jsem mu 100kč a jel jsem domů. Od tý doby to už nikdy neudělalo "klep, klep" :-) Jak píše Tiesto, lepší nikam nechodit, ale neviděl sem kam přesně ten silikon patří - a co je to za sajrajt co tam lepí...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...

Tak aj ja uz mam za sebou opravu praveho zadneho okienka. Fukalo pri rychlosti 90km/h. Rozobral som cele dvere, ale okienko sa mi nedalo vytiahnut z dveri tak som ho len naspät zatlacil. Opacnym sposobom som zlozil dvere a nakoniec som este natlacil lepidlo BODY 920 pasta 100g zvnutra za tesnenie okolo maleho trojuholnikoveho okienka. To tesnenie sa da odkryt prstom a netreba rozoberat dvere. Hned po tom som siel auto prevetrat a nebolo pocut ziadne fucanie dnu, odvtedy lepidlo uz zaschlo a stale nic nepocut takze uspech. B)

Odkaz ke komentáři

tento problem ma trapil tiez, chystal som sa na opravu dost dlho, lebo som si nevedel najst cas. ked som si ho konecne nasiel a dal som dole tapacir, tesnenia, odstranil som skrutku zadneho okna, tak som zistil, ze to zadne trojuholnikove okno nevytiahnem, kym neodstranim zadne okno. Takze som zo zufalstva natlacil silikon pod to tesnenie.... cuduj sa svete, pomohlo to, aj ked mi to fyzikalne nedava zmysel. nechapem, ako sa tam ten vzduch predtym dostal. ale teraz uz tichucko a je to parada...

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Jak tady pisete ze se musi sundat tapec tak to jde fakt bez toho,delalo mi to zas tak jsem koupil silikon otevrel dvere a odhrnul tesneni kolem trojuhelnikoveho okna a nastrikal to tam po celem obvodu!Nechal jsem to tak pootevrene dvere do dalsiho dne,dneska rano jsem dvere zavrel a jel do prace a uplne ticho!!Takze je to snadna oprava a investice cele tuby 99kc! ;-) Muzete s tim pretesnit cele auto :-D

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Není nic jednoduššího, než stáhnout úplně okno na dveřích kde vám to šustí a na to malé okýnko zatlačit větší silou směrem ke kufru. Práce na 10 vteřin a je po šustění. Dělám to tak 1x za měsíc. Lepší než rozebírat celé dveře. Na fotce máte místo, kde je potřeba zatlačit ( samozdřejmě po poté, co si stáhnete okno :rolleyes: )

post-317-0-09086200-1364889787_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ano zevnitr!A dvere jsem nechal aby to dobre vyschlo a nebyl v aute smrad ze silikonu!

Nez bych mel 1x za mesic zatlacovat male okenko tak to tam dam silikon a mam temer na porad klid ted mi to udelalo na druhe strane na te prvni to drzi 4rokem!Blbost to okenko zatlacovat kazdy mesic vychodi se a bude cim dal volnejsi a vic a vic tam bude fucet! ;-)

 

jinak jsem dvere nerozebiral!!Prace odhrnou tesneni a dat tam tubu a mackat pistol asi na max 1min ;-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...