Přejít na obsah

Vypinanie motora

Doporučené příspěvky

Moja 1.8T 20V AGU mi zacala vypinat motor za jazdy. zacalo to potrhavanim, vypinanim motora a doslo to az k tomu ze mi nesiel 4.valec. tak som zistil ze neide iskra na sviecku. sviecky mam samozrejme nove a vymenil som uz aj vstrek pre istotu. robi to zase tak som vybral rj zapalovania a precistil kontakty. na chvilu ok ale zase to iste. samozrejme vag nic. nema niekto s tym skusenost?

Odkaz ke komentáři

Pokud ti nejde jiskra na svíčku, tak je asi vadná zapalovací cívka. Je zajímavé že VAG ti nic nenapsal, v případě vadné civky mi to psalo něco o řadě válců a v případě potrhávání motoru / kolísání otáček se vyskytovala chyba 17705 - pokles tlaku mezi turbem a škrtící klapkou. Mám sice AUM, ale tyto "nemoci" jsou u 1,8T stejné .

Odkaz ke komentáři

skrtiacu klapku som vycistil a nastavil (mam poloelektricku tak je otvorena lebo tiahlo plynu nepusti ked mam zosliapnuty pedal), palivovy filter je meneny cca pred rokom a vaha podla vag asi ok. neviem si taky jav s nicim spojit ked zdochne motor a drzim plyn tak pochvili trhne a nabehne. pochopil by som to ked by vypadol nejaky valec a siel na tri valce ale toto proste trhne a off. pamet zavad je prazdna

Odkaz ke komentáři
co palivový fitr?tlak paliv.čerpadla?regulátor tlaku paliv čerpadla.

a kdesi se psalo, že to může dělat relé napájení rj motoru.....kontrola zda není připečené nebo zaoxidované...

filter bol meneny pred rokom ale ho teda este raz vymenim a vymenim teda aj to rele ako ho najdem. Tlak v pal. sustave nemam ako zmerat ale daco vymyslim. Diky za napady

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Po niekolkych dnoch testovania som prisiel nato ze mi vypina motor iba vtedy ak mam malo benzinu to znamena priblizne ak mi zasvieti rezerva. Vtedy mi to vypina motor. Ak hned natankujem trebarz za 10€ tak uz to nerobi. Viem ze na hranicu rezervy by sa nemalo jazdit ale aj tak by to nemalo takto robit. Zatial to riesim tankovanim :-) ale aj tak riesit vymenu palivoveho filtra a podobne? Moze byt aj chytnute cerpadlo?

Odkaz ke komentáři
  • o 12 let později...

mne zhasinal motor po vyradeni rychlosti za jazdy aj na mojej 1,8t aum a aj na otcovej 1.6 ale na vagu vyhadzovalo v oboch pripadoch snimac polohy klukoveho hriadela, po vymene vsetko ok. potom neskorsie som si vsimol ze po vyradeni do neutralu ako keby velmi padli otacky, ze to niekedy aj zakapalo. pomohlo vymenit napinak a retiazku co su v hlave medzi vackami.

Odkaz ke komentáři

Keď som mal Octavia 1 na benzín 1,6 74kw AKL, tak mi to urobila 2x, najčastejšie ale pri spomaľovaní (do križovatky). Pátral som, hľadal v motore, čo by to mohlo byť. (Napríklad rozhryznuté káble k motoru, lebo som parkoval pri paneláku - potkany pri kontajneroch.) Nič takého nebolo nájdené. Až pri pohýbaní rúročky priemeru asi 8až10 mm (vrúbkovaná z plastu) vedúcej k boxu s aktívnym uhlím (pri PP blatníku) som jej konček videl rozpraskaný, ostala mi v ruke - trefa, zastrihol a nasadil som ju späť, opravené. Inokedy podobné bolo od podtlakového posilňovača bŕzd. 

Tie plastové rúročky síce majú výhodu nestlačiteľnosti kvôli podtlaku. Ale časom zvetrajú končeky pripojenia a vtedy nedrží podtlak, na vzduchovom potrubí to rozkolíše hodnoty váhy vzduchu a škrtiacej klapky. Preto RJ nevie vyhodnotiť stav a pravdepodobne žiaden kód poruchy nezapíše.

Ak má niekto benzínové Octavie, snáď im to pomôže pri riešení problémov so zhasínaním motora. Vždy treba začať s  jednoduchšími možnosťami riešenia poruchy, postupne prejsť k zložitejším. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...