Přejít na obsah

Olej : Long-life

DuDe

Doporučené příspěvky

Olej LongLife používá určitě spousta lidí.. Skoro každý kdo má nové či zánovní koncernové auto.. Skoro všechyn už jsou nastaveny na proměnlivé servisní intervaly.. Tedy cca 30 000km. Dříve byly některé vozy nastaveny i na 50 000km. Od čeho se však upustilo.. To už někdo přehnal.. Kdo nemá velký nájezd km tak si to dost lidí předělává na pevné servisní intervaly. Tedy 15 000km nebo 1 rok. Ale na olej LongLife jezdí dnes mnoho aut, které jsou na to tedy určené..

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Něco málo ze stránek Cimbo:

Již v minulosti jsme upozorňovali na nevhodnost používání prodloužených intervalů výměny motorového oleje. Krátce jen zopakujme: vlivem přísad síry v našich palivech dochází k rychlé degradaci motorového oleje, paradoxně čím kvalitnějšího, tím rychlejší. Po ujetí cca 7 500 km u benzinových a 17 600 km u dieselových motorů dochází k naprostému vyčerpání přísad v plně syntetických olejích. Dolévání oleje následkem jeho zvýšené spotřeby k jeho revitalizaci nestačí. Ty potom zcela pozbývají své funkce, jmenujme alespoň ty nejdůležitější, jako je rozpouštění karbonu, antikorozní vlastnosti, odolnost v tlaku a střihu, viskozita, schopnost malého odpařování atd. U dieselových motorů navíc dochází k zvyšování obsahu sazí jako produktu hoření nafty, které se profukem do oleje dostanou kolem pístních kroužků, podobně jako křemík ze vzdušného prachu. V oleji nám tak v motoru proudí dva nejtvrdší prvky na zemi, uhlík a křemík, výsledná emulze má skvělé abrazivní vlastnosti.

--------------------------------------------------------------------------------

Protože v mnohých servisech občas přeceňují schopnosti a možnosti sériové diagnostiky, oslovují naši firmu s žádostí o konzultaci mnohdy až po zbytečné výměně řídící jednotky. Máme zde další důkaz našich doporučení, proč měnit olej v benzinovém motoru po max 10 000 km a 15 000 ujetých km v dieselovém motoru. Je jím zcela zničené zdvihátko výfukového ventilu motoru 1,9 TDI PD 74 kW po ujetí 116 000 km a výměnami oleje po 20 000 km – viz foto. Na horní ploše zdvihátka je zcela patrné abrazivní opotřebení od vačkového hřídele, které mělo za následek takové zeslabení stěny zdvihátka, že došlo k jejímu prolomení, v otvoru je vidět přepouštěcí ventilek zdvihátka. K tak intenzivnímu otěru dochází vedle přítomnosti výše zmíněných prvků v oleji i vlivem zvětšení ovládacích sil na celou ventilovou skupinu jako důsledku většího tření dříku ventilu ve vodítku (karbon, snížené mazací schopnosti oleje), dále větší viskozitou oleje, který navíc protéká kanálky zdvihátka zanesenými karbonem. Setkali jsme se dokonce s motorem, kde došlo ke kontaktu všech čtyřech výfukových ventilů s písty, právě následkem zadření dříků a zakarbonování zdvihátek již po 64 000 ujetých km na prodloužený interval, čili po dvou výměnách oleje.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Hmm, zajímavý, já mám v autě Long-life šestým rokem - najeto přes 150000, dosud jsem neměl nejmenší problém. (doufám, že jsem to nezakřikl !!)

Každopádně vyhovuje výměna po dvou letech (poslední tři roky najíždíme tak 10000 za rok), jelikož mi běží čas nějak rychle nebo co....

To pirate tdi: Cena 30EUR za litr ?? Co je to za fantazírování ??? :kupř u vás

Odkaz ke komentáři
Hmm, zajímavý, já mám v autě Long-life šestým rokem - najeto přes 150000, dosud jsem neměl nejmenší problém. (doufám, že jsem to nezakřikl !!)

Každopádně vyhovuje výměna po dvou letech (poslední tři roky najíždíme tak 10000 za rok), jelikož mi běží čas nějak rychle nebo co....

To pirate tdi: Cena 30EUR za litr ?? Co je to za fantazírování ??? :kupř u vás

za prve:

mal by si si nastudovat co je castrol edge a co je slx longlife III a preco sa tieto oleje tak oznauju aj ked splnaju tie iste normy SAE

za druhe:

keby si robil v autorizovanom servise ako ja tak by si pochopil ze to neni fantazia ale kruta realita a tolko to stoji ...dokonca ked sa mi bude chciet tak ti ten cennik prefotim. Bohuzial ceny u autorizovanych dealerov su trosku strelene na hlavu, ale mozem ti zarucit ze urcite diely isli uz razantne cenov dole a neoplati sa ich zhanat neoriginalne ale to je na dlhsiu debatu

Odkaz ke komentáři
za prve:

mal by si si nastudovat co je castrol edge a co je slx longlife III

Sice si původně nespecifikoval, že to musí být nutně Longlife III, ale budiž, tak ať nežeru, no:longlife III

za druhé ?

To snad nemá cenu pitvat.... že si tzv. autorizované servisy snaží nakrást jak mohou, je věc kterou všichni ví a nesouvisí se skutečnou cenou produktu !!

Jo a za třetí, dosud jsem nedolíval ani kapičku....- asi mám divnej motor...

Odkaz ke komentáři

pozri sa hovorim o skusenosti z praxe ten problem s papkanim oleja maju hlavne passaty.

Nemusim specifikovat longlife III pretoze kazdy vie ze od vyroby sa tam dava tento olej.No a stym hrabanim mas nejaku tu pravdu urcite.

Ja som nepisal ze to v meste zozenies za tolko ale vzdy ked pisem ceny alebo chalanom tu pomahatm zistovat historiu tak sa bavim o autorizovanom servise a cenach doporucenych v koncerne. AJ ja si viem ten olej kupit inde za par supiek nie som debil to kupovat vo vlastnej robote, ked viem tie ceny.

ps a cena oleja je super to hej ale dobre vies ze aj ked s autom nejazdis tak by si mal olej vymenit po nejakej dobe, takze zaujimala by ma expiracia toho oleja v danom e-shope kolko je to rocna sarza.

Vies aj pneumatiky si objednas tam a tam za par supiek ale ked sa vyznas tak si pozres DOT cislo ktore je na gume a hovori kedy bola pneu. vyrobena a velakrat nizka cena znamena 4 rocnu lezanku na sklade ktorej sa niekto potrebuje zbavit.

Neobhajujem urcite nase ceny ale ani za kazdu cenu najlacnejsie a ked uz tak sa treba aj vyznat a skontrolovat si urcite veci.

bodka na zaver je ta ze v koncerne sa olej longlife III pouziva od roku 2005 az 2006, predlzeny interval 30000km od roku 2003 ale tam bol longlife II, ktory sa od 2007 nevyraba ale koli motorom R5 v touaregoch a T5 si ho VW plati u castrolu aby im ho robil pod flasami VW ako original olej VW group tak nechapem ako na III mozes uz jazdit 5 rokov?

Takze jake fantazirovani.

a k tomu motoru. skor sa on staras ako mas a jazdis s nim ako mas preto ti sluzi na jednotku a mozno je to tym ze najazdis 10 000km za rok.

Pekny vikend

Odkaz ke komentáři

zaujimala by ma expiracia toho oleja v danom e-shope kolko je to rocna sarza.

Vies aj pneumatiky si objednas tam a tam za par supiek ale ked sa vyznas tak si pozres DOT cislo ktore je na gume a hovori kedy bola pneu. vyrobena a velakrat nizka cena znamena 4 rocnu lezanku na sklade ktorej sa niekto potrebuje zbavit.

Já se raděj napřed informuju u dodavatele. Olej jsem kupoval cca tři měsíce starej a pneu tejdě za litr/kus levnější než v pneuservisu - staré málo přes měsíc. O ležáky zájem nemám.

bodka na zaver je ta ze v koncerne sa olej longlife III pouziva od roku 2005 az 2006, predlzeny interval 30000km od roku 2003 ale tam bol longlife II, ktory sa od 2007 nevyraba ale koli motorom R5 v touaregoch a T5 si ho VW plati u castrolu aby im ho robil pod flasami VW ako original olej VW group tak nechapem ako na III mozes uz jazdit 5 rokov?Takze jake fantazirovani.

Nikde nepíšu, že na Longlife III jezdím pět let, ten jsem ti uvedl jako příklad na tvůj přísný požadavek totožného produktu.

a k tomu motoru. skor sa on staras ako mas a jazdis s nim ako mas preto ti sluzi na jednotku a mozno je to tym ze najazdis 10 000km za rok.

Jak už jsem výše popsal, mám najeto přes 150000, 10000 ročně jezdím až v posledních třech letech (předtím to vychází na cca 40000/rok)...

Všechno to píšu rovněž ze své praxe, jako odpověď na prvotní otázku, obsaženou též v názvu topicu - aby nedocházelo k mylným představám, že musí být skutečnost pouze černobílá.

Taky přeju pěkný víkend ! :)

Odkaz ke komentáři

Chci se zeptat, kamoš kupoval do oktávky olej do tdi a známej co dělá do olejů říkal, že je lepší dávat do oktávky polosyntetiku, když jezdíte kratší vzdálenosti - denně cca 40km a méně, že syntetika je na delší,když najedete denně nad 100km a víc. Co je na tom pravdy? nemá někdo nějakou zkušenost nebo tak?

Odkaz ke komentáři

Vůbec bych neujížděl na termíny "syntetika, polosyntetika, minerál". Tohle dávno již neplatí. Patrně tím myslel přeneseně, viskozitní klasifikace - zjednodušeně, řidší olej do optimálně provozovaného motoru, hustší do namáhaného a dříve degradovaného.

Skutečnost je ještě o poznání složitější (vlastně jednodušší) než "zavedené pravdy".

Doporučuji se trochu poinformovat, třeba tady:minerál vs syntetika nebo tady:viskozita

A v dalších užitečných statích na stránkách...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Je tu jeste nekdo ze stary party?
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
  • Vytvořit...