Sterny Odesláno Duben 27, 2011 Sdílet Odesláno Duben 27, 2011 Kluci mám problém bliká mi žhavení, v servisu to píchli na diagnostiku a ten nahlásil chybný brzdový spínač(ten se teda vyměnil) ale pořád to bliká dál nevíte co by s tím mohlo být??? Jinak to začalo blikat když jsem předělal všechny brzdová světla do ledek tak mě napadlo jestli to s tím nemá nějakou souvislost???????????????? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vaša Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 ano, má to souvyslost malý odběr LED má za náskledek že si auto myslí že jsou brzdovky KO proto bliká žhavení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 pred ty svetla se dava odpor, ale jak veliky, to nevim, mozna to vypocitas pomoci ohmova zakona:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 http://autoomega.sk/index.php?query=search...r&variant=a mne sa zda ze te odpor sa tak vybera podla toho kolko Wattova ziarovka tam ma byt 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 to jsou mi fígle, bliká žhavení a ono to jsou brzdovy světla :D horší jak u doktora :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juraj Straka Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 to mas pravdu, mohli to trochu inak vymsliet napr nejake special kontrolka alebo nieco podobne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Duben 28, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 Chlapci díky za rady jsem rád že je to teda těma ledkama a né nikde v kebelech :D takže to zkusím pořešit těma rezistorama ale mohl/i bys te mi poradit kolik bych jich potřeboval???? já a matika si moc nerozumíme :D přeci jen tohle je pro chytřejší lidi než jsem já 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Duben 28, 2011 Sdílet Odesláno Duben 28, 2011 To neni matika to je elektrika... odpor pred a po instalaci led musi byt stejny... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 Taky mi teď začlo blikat, myslíte že odešel brzdový spínač? Jednou jsem ho už měnil. Může to být taky tím, že jsem se u jednoho světla tam vrtal měnil jsem žárovku tak jestli jsem tam omylem nějaký kabel nevytrh. I když jedna žárovka by to neměla dělat, protože jsem měl kolikrát prasklou a neblikalo to. A nezačlo to dělat hned. Ujel jsem asi 40km a pak to začlo blikat. edit: tak byla prasklá žárovka. :D Tak snad to bude dobré. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
breta Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 Pokud to indikuje i jednu vadnou žárovku, musí se vyhodnocovat velikost proudu. Pro 2ks žárovek 21W=42W je proud I=P/U=42/12=3,5A. Tomu odpovídá odpor obou paralelně spojených žárovek R=U/I=12/3,5=3,43 Ohm. Takovým odporem bychom museli nahradit obě žárovky, aby elektronika nic nepoznala. Pokud nahradíme žárovky LED diodami- jako příklad uvedu příkon obou LED světel 5W. Do 42W zbývá 37W. Přídavný paralelní odpor nyní bude (dle vzorce P=U*U/R) R=U*U/P=144/37=3.9Ohm. Tento odpor musí být dimenzovaný na výkon 37W - jinými slovy, bude moc a moc topit a pracně budeme takové množství tepla odvádět. Snad bych volil paralelní spojení odporů 8 Ohm, na každé straně světel jeden (výsledek bude 4 Ohm). Odpor např. tento http://www.gme.cz/cz/rr-w20-8r-p114-139.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.