Mamuf Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 Zajímala by mě příčina hodně tuhého řazení, kdy ani dráhy řazení nejsou zcela poznatelné. Lanovody jsou promazány a zkontrolovány. Jinak to řadí v naprostém pořádku, rychlosti nevypadávají, nic nehučí, nedrnčí... Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 1.6 už to tak mají z výroby, že jde řazení ztuha... Je to asi způsobeno tím, že místo lanek má táhla a ty potřebují prostě asi víc síly 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 Já teda nevím stopro, ale 1,6 jsem vždy viděl s táhly a ne lanovody. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Květen 1, 2011 Sdílet Odesláno Květen 1, 2011 taky zde přidám jednu zkušenost, nevrací se mi fofrklacek doprostřed, zůstane třeba mezi 1 a 2 a musím ji vracet sám na doprostřed, když chci třeba trojku.... naoctaviaforu jsem se mrkl na návod, dal ho mechanikovi ať si s tím pohraje a vše pěkně rozpohybuje a vyčostí a dostaa se mi odpověď, že je to prý zatuhlý v oprřevodovce, že musí dolů a v tom něco rozpohybovat. Moc se mi to nezdá, co na to říkáte, nesetkal jste se s tím někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Mechanik ma pravdu, ale zkusil bych nejdriv promazat mechanismus co je za prevodovkou, olej v prevodovce si menil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mamuf Odesláno Květen 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Mechanik ma pravdu, ale zkusil bych nejdriv promazat mechanismus co je za prevodovkou, olej v prevodovce si menil? Dva dny s tím teď sám jezdím. Za dva dny jsem najezdil skoro 1000km a trochu to povolilo. V servisu říkali, že auto předtím asi dlouho stálo, táhla nebo co tam je, promazali a je to lepší. Subjektivně to porovnávám se svým autem, který je mnohem mladší a cenově trochu někde jinde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 Jestli to auto dlouho stálo tak je možný že to přirezlo a třeba se to časem rozhýbe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Květen 7, 2011 Sdílet Odesláno Květen 7, 2011 moje auto jezdi denno denne. kulisu promazaval a je to lepsi.. stejne to v teple ale nefakci... takze to dam na opravu, cena do dvou tis, snad je to cena normalni 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Květen 7, 2011 Sdílet Odesláno Květen 7, 2011 mrkni sem,snad ti to pomůže http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=72&a...C5%99azen%C3%AD 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 hm, stejny problem, jak ogara na vw-clubu, cim je teplejsi, tim to razeni jde tuzsi... pise o promazani konzele tahla razeni, jen nechapu tu spojitost s tim teplem, preci cim je teplejsi, tak by to melo jit lehci, nez v zime. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 nepomuze to. mam stejny problem a toto mi uz mechanik oopravoval. rikal ze po oprave to litalo jak novy a jak to dal do prevodovky tak zas ovsem zlepseni tu je. jsem objednany na rozkuch prevodovky, potom povim vic. Takovy laborovani z vestecke koule je o nicem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 takze to promazani konzole nepomohlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 tak na slovenském fóru se řešila spojitost s tím teplem,ale teď to nemohu najít........,prostě se tam psalo,že jak začne být venku tepleji,tak ta silonová pouzdra co jsou na konzole řazení se roztáhnou a tím pádem jde ztuha řadit!! řešení?? vzít pilník a nepatrně zvětšit průměr díry........ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 kdyz me to nedelalo 9 let, tak nevim, proc bych mel ted neco brousit. ja mam rad opravy, ne upravy :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 ja nevim, me to zacalo asi delat, co ´jsem vymenil prevodovy olej...protoze me slo spatne razeni...a bylo to tim, ze nebyl ucpany EGR ventil, tak se to s otackama hadalo, proste to delalo pri rozjezdech neplechu a razeni z jednicky do dvojky. Ucpal jsem EGR ventil a uplne to radi jinak, akorad je ten problem, ze kdyz jsem to zahreje, tak to jde tuzssi, to je ten problem. mozna jeste zkusim vymenit olej a dat jinaci...neverim, ze by to byla ta konzola, preci tam neni takovy teplo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 co jste tam dávali za př. olej??? já jem tam vrazil origo a v zimě paráda,ale v létě při delší jízdě,děs a hrůza ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 tak v zime taky parada, a co ti to dela v lete? tuhe razeni? ja uz nevim, co jsem tam daval, nepamatuji si, ale hledal jsem stejnou specifikaci, jaka je v originále. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Květen 10, 2011 Sdílet Odesláno Květen 10, 2011 tak v hlavne ted v lete,kdyz se auto zahreje,tak mi jde razeni ztuha a ke vsemu razeni mirne zadrhava..,ale jak rikam,deje se to pouze pri zahratem aute. Kdyz je auto studene,tak parada 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 1, 2011 Sdílet Odesláno Červen 1, 2011 tak v hlavne ted v lete,kdyz se auto zahreje,tak mi jde razeni ztuha a ke vsemu razeni mirne zadrhava..,ale jak rikam,deje se to pouze pri zahratem aute. Kdyz je auto studene,tak parada přesně toto mi auto dělá, od pondělka ho mám v servisu a ve 3 hdiny dnes si pro něj jedu. Řeknu částku a příčinu, kterou mi mechanik sdělí, vy pak můžete laborovat dál, já doufám, že tyto problémy mít už nebudu. Jiank mám naježděno necelým 155tis. km. Jen připomínám, že rozhození a promazání (vyčištění) kulisy nepomohlo, prý řazení krásně chodí, než se dá do převodovky proto od pondělka vyhodil převodovku a pustil se do ní. Závadu popíšu k večeru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 1, 2011 Sdílet Odesláno Červen 1, 2011 takže pánové, vyzvedl jsem si auto.. zlepšení jsem čekal, ale až tak zásadně? to jsem tedy netušil. Převodovka kompletně vyčištěna, když se rychlost vycvrnkne, páka vyletí takovým fofrem, že stačí kopnout do ruky. Opravdu jako nová převodovka! v převodovce byl zatuhlej mechanismus od řadící páky do převodovky (součástí převodovky) kam se volně dostává sůl, prach apod.., takže si jistě dovedete představit ten sajrajt. Vše mi promazal a vyčistil ložiska apod. Cenovka víc než nádherná - 3100,- určitě doporučuju, investice stojí za to bez diskuze lepší, než upilovávat nějaké silikonové pouzdro a podobné nesmysly 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červen 1, 2011 Sdílet Odesláno Červen 1, 2011 a ten sajrajt zacne "pusobit", az kdyz se zahreje a pak to jde tezko radit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 2, 2011 Sdílet Odesláno Červen 2, 2011 jo pane, tak sem nevim jakou to ma spojitost. Kazdopadne rano se s tim dalo jezdit chvili ale odpoledne ve vedrech hruza... kazdopadne vyzkouseno vcera odpoledne a naprosto bez jakyhokoliv problemu. vsak v Baldovci muzete vyzkouset 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vinca Odesláno Červen 2, 2011 Sdílet Odesláno Červen 2, 2011 muzes jeste napsat, co ti tam delal za ukony na te prevodvce? konretneji? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Červen 2, 2011 Sdílet Odesláno Červen 2, 2011 pry to vytahl ven, cely rozebral, vycistil a pohyblive casti promazal vazelinou:) vic jsem nejak nezjistoval 0 Citovat Odkaz ke komentáři
eReSek Odesláno Říjen 9, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2012 Takže přispěju do této diskuze i já s mýma poznatkama ohledně tuhého řazení... Diagnostikovali mi vadný spínač couvaček, výměna za nový. Další den jsem vyrazil na výlet s rodinkou, bylo nádherně a při zpáteční cestě jsem začal mít problémy s vyřazováním rychlostí, šlo to čím dál hůř, až mi zůstala zařazená pětka a mě čekalo ještě cca 30 km cesty. Chudák spojka - musel jsem se na pětku párkrát rozjíždět. Vymontovali jsme nový spínač, dali tam starý a problémy s řazením zmizely!!! Dali jsme tam opět nový, před tím jsme tam kápli pár kapek oleje a opět to jezdí. Až po nějaké době se mi opět projevuje problém s vyřazováním rychlostí, jde to ztuha,hlavně teda když je teplo, ale jde. Že by teda ten spínač couvaček nebo opravdu rozebrat a vyčistit převodovku? Mám auto r.v. 1998, ale najeto jen 80TKM. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Říjen 29, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2013 ahoj všichni ;) chci se jen zeptat,jak Vám jde řazení? ptám se jen,že dnes jsem jel tdi-čkem a naprostá paráda....přesné,lehké....prostě radost řadit jenže mé řazení je naprostá katastrofa zdrhává se,nepřesné atd. kloubky jsem dneska pořádně promazal grafitkou,ale pořád to není ono.....mám koupit nové? pomůže to? http://www.cc-autodily.cz/konzola-na-tahlo-raz?brand=SKODA&model=OCTAVIA díky za každou radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pohodycka Odesláno Březen 21, 2014 Sdílet Odesláno Březen 21, 2014 zdravím, mohl by jste mi nekdo poradit jak zjistím množství oleje v převodovce. mam octu 1,6 mpi 75kw motor BFQ , převodovka je celkem od uniku oleje zaspinená a tak bych se chtel podívat zda-li je jeste neco uvnitř, dik za jakýkoliv komentář 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Březen 21, 2014 Sdílet Odesláno Březen 21, 2014 Když sundáš levé přední kolo, tak je z boku převodovky kontrolní a zároveň i plnící šroub (většinou tuším 19 imbus) :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Březen 21, 2014 Sdílet Odesláno Březen 21, 2014 zdravím, mohl by jste mi nekdo poradit jak zjistím množství oleje v převodovce. mam octu 1,6 mpi 75kw motor BFQ , převodovka je celkem od uniku oleje zaspinená a tak bych se chtel podívat zda-li je jeste neco uvnitř, dik za jakýkoliv komentář Nabuduce napis aj kolko mas najazdenych KM Najlepsie je ten olej - VYMENIT. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.