Sentinel Odesláno Červenec 27, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2009 (upraveno) Zdravím chtěl jsem se zeptat, zda tu má někdo chipnuto 1.6 75kw od Sportmotor.cz jestli jo tak jak dlouho a jaký změny pocítil a tak se o tom rozpovidat. U popisu píšou z 75kw na 82kw a z 148nm na 158nm -0,5L/100. U Cimbu se zase píše, že tento motor se upravit už nedá. Jen odstranit tu prodlevu na plynu což odstraní i ten od Sportmotoru. Tam zas tvrdí, že ostatní firmy neumí rozkodovat řídící jednotku. To byla odpověd na můj email. Jde mi o to, aby mi to nic neudělalo s autem špatnýho :) proto bych rád slyšel názory od obou stájí co to mají v autě :) Od Cimby i od Sportmotoru Díky Upraveno Červenec 27, 2009 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Červenec 27, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2009 Jeste kdyz jsem mel řj AEH tak jsem si nechal udelat cip od sportmotoru, kroutak na spodu byl o neco lepsi, byly prijemnejsi rozjezdy. Naopak vykon ve vysokych otackach mi prislo ze klesnul. Ale co bylo nejhorsi, stoupla mi dost znatelne spotreba, casem jsem se nedostal na dalku ani pod 9 litru. Po vymene za seriovou jednotku AKL dokazu jet celkem jednoduse pod 7. Jak to je ale u 75 nevim, nemam zkusenost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 27, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2009 Díky takže špatná zkušenost se sportmotorem. No píšou tam o půl litru menší. Ty rozjezdy mě taky docela trápěj. Jinak něco elektronicky jsi neměnil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Červenec 27, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2009 Měnil jsem jen řj za tu AKL, jinak nic, potom až dodatečně váhu vzduchu, ale ta neměla moc velkej vliv. S prodlevou plynu nemám problém, jelikož mám lanko. Ta spotřeba by mohla být taky možná tou starou řj, přecejen to byla nejstarší a ta údajně hodně žrala, takže se to mohlo čipem ještě zvýšit... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 28, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 28, 2009 A jak dlouho a kolik si najel na tu chiplou od Sportmotru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stihacka Odesláno Červenec 28, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2009 Jezdil jsem s tím asi rok. Předtím jsem na spotřebu nekoukal, ale potom mi přišlo divný, že pořád tankuju... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 29, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 A jinak nikdo nic s tim nedělal? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červenec 29, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2009 No každý seriózny úpravca ti odporučí aby si sa na to vykašlal, pretože úprava tohto motoru nemá nejaký znatelný výsledok :) . Na SH sme riešili už prípad kedy si zákazník s týmto motorom zaplatil za chip ale vrátili mu to tak ako to tam priniesol akože už to má načipované, dokonca to jednému členovi zachránilo peniaze, keďze si chcel dávať chip od tej istej firmy. Na druhú stranu našli sa aj ľudia ktorí si chip pochvaľujú, takže neviem! Asi by sa opatilo dohodnúť s niekým čo chip má a odskúšať si to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Červenec 30, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 30, 2009 Jo to máš pravdu ale zatim nikdo nepsal kdo to má od sportmotoru dlouho a dál to mít bude. Zatim Cimbu vede 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Srpen 24, 2009 Sdílet Odesláno Srpen 24, 2009 Viz vedle.... co se spotreby tyka, to jsem tam nepsal - sla fakt o cca pul litru dolu pri stejnym stylu jizdy. Kdyz tomu slapes HODNE na krk, je naopak vyssi tak o litranek. Muj kousek zral ale vzdycky rozumne, ted v lete mam pri soucasny konfiguraci prumer 7,1-7,4l/100km, mesto je v tom tak ze 30%, v zime se to otoci a mam tak 70% mesto, ale zase se vetsinou neda jezdit tak zhurta. Kdyz mi rupne v kouli a jezdim po meste, ehm, rychleji, tak jsem lehce po deviti... premyslim, kdo ze zdejsich clenu s mym autem jel a muze potvrdit ty poznatky, ted me napada Davon, Kocht, ViktorMPI ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Listopad 22, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 ja sa chcem opytat uz ma niekto chip na tento motor??? a realne ma aj vysie vykon odmerane??? lebo vela ludi tvrdi ze ano uz ma +10% z 75KW a pritom ani sam nevie kolko to ma a kolko uz stratil kedze auto je uz ma 130000km :-( a zbytocne tvrdi ze uz to ide lepsie lebo to citim ............. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mato88 Odesláno Listopad 22, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 pri atmosfere zbytocne vyhodene peniaze,a tych 10% pochybujem,ak tu ma niekto meranie pred a po chipe,sem s nim :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Listopad 22, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 opravdu by me to docela zajimalo. brzda pred tim a po tom... ale myslim si, ze pokud by to slo o tech 7 - 8 kW nahoru, ze by to mohlo jit znat. jenomze ten vykon je zase uz ve strasne vysokych otackach. a vzhledem k tomu, ze to auto clovek vetsinou drzi cca pod 4 tis, tak nejaky narust 1 - 2 kW v techno nizsich otackach uz asi nema smysl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Listopad 22, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2010 Mam ho tam 70.000 km, a sel bych do nej znova... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Listopad 23, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2010 Mam ho tam 70.000 km, a sel bych do nej znova... a kolko ti namerali KW pred i po? dakujem vies hovorit to moze kazdy vsak u nas presova ze vraj z 74KW vedia urobit 83KW ale ked to neni na brzde tak to neverim :-) ja som informoval v mmracing a profiktuning tam povedali ze cca z 75KW vedia urobit 82KW max je + 10-15% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Listopad 23, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2010 U me Sportmotor pri 165.000km a pred tim jsem to bohuzel odbrzdit nenechal, ale pote tam tech 82kW vazne bylo, a snad i je 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Listopad 23, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2010 U me Sportmotor pri 165.000km a pred tim jsem to bohuzel odbrzdit nenechal, ale pote tam tech 82kW vazne bylo, a snad i je ze vraj + - 10ps to nebudem citit aspon mi tak povedali mozno to citis len pocit ze mam chip a ted to ide lip? ja neviem len sa pytam :-) ja mam nabehane len 50000km :-) a che to chipnut tady http://www.maxtuning.sk/ ked budem mat na graf 82kw tak budem spokojeny :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2010 Chtělo by to změřit, ale před protože jak se píše 75kw tak z výroby určitě nemá 75 má třeba 80-83...těch 75 je jen tabulková hodnota hlavně tam kde se odvíjí povin.ručení podle kilowat nebo jako u nás objemem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karlos MPI Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 - teď jsem četl test ve SM a tam odbrzdili 1.6 75kW EURO V v Octavii II Tour a vyšlo 77,5kW a 141Nm takže 75kW nejsou tak předimenzovane jak jine motorizace. (co si pamatuji tak 1.2HTP 47kW běžně naměřili 53kW, 1.2TSI 77kw naměřili 97kW a 1.4TSI 90kW naměřili 118kW) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 (upraveno) Jo věřim já to myslel spíš jako že to neni čistokrevná 75 ;) myslel jsem tim že třeba aby ta chipovací firma nevadávala skutečný hodnoty za svoje po úpravě :D Upraveno Listopad 24, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 Jo věřim já to myslel spíš jako že to neni čistokrevná 75 myslel jsem tim že třeba aby ta chipovací firma nevadávala skutečný hodnoty za svoje po úpravě :) no jo predtim mi to zle odmeraju ze mam 75kw alebo nenameraju a "akoze" po uprave uz mam 82KW :-/ apritom stale som mal 82KW :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 ze vraj + - 10ps to nebudem citit aspon mi tak povedali mozno to citis len pocit ze mam chip a ted to ide lip? ja neviem len sa pytam :-) ja mam nabehane len 50000km :-) a che to chipnut tady http://www.maxtuning.sk/ ked budem mat na graf 82kw tak budem spokojeny :-) To mi ver, ze to citit budes Dnes kdyz sednu ze sluzebni 75kW do soukromy 74kW po cipu, tak mi to prijde jako lina mrcha, co netahne :) Samozrejme obrazne, neni to rozdil jak u mnohem silnejsiho motoru, ale znat to rozhodne je! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 (upraveno) krysarr : Já si taky myslim že to poznáš přece jenom je to tvoje auto a znáš ho tak si všimneš jakýkoliv změny na výkonu nojo přece jenom nemáme ty šnekovitý garety :) proto vždycky miluju ty řeči já mám 1.9TDI a 1.6 mám za sebou :).....kamarád ji má a zkusili jsme to spolu na dálnici a drželi jsme se na 50metrů :) serie 81kw ale musim přiznat že přišel kopec a ujížděl :) ale jinak jsou výkonově dost podobně..... mít 1.6T tak se za náma taky práší :) mysterx888: no právě toho se bojim Upraveno Listopad 24, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 KLUCI BUĎME RÁDI ŽE MÁME 1.6-KY, ASPOŇ NEMUSÍME UTÁPĚT PRACHY VE ZVYŠOVÁNÍ VÝKONU U MOTORU S TURBEM TO PAK FUNGUJE JAKO DROGA.......JEDNOU ČIPNEŠ A PAK CHCEŠ POŘÁD VÍC A VÍC A TO PAK STOJÍ BALÍK :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 (upraveno) Jojo já jsem spokojenej jezdim většinou sám nebo ve 2 a to jede dobře v zimě chytne taky na první cvrnknutí a topí po 500metrech jen mi vrže strop a to mě štve :) Upraveno Listopad 24, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 Jojo já jsem spokojenej jezdim většinou sám nebo ve 2 a to jede dobře v zimě chytne taky na první cvrnknutí a topí po 500metrech :) jen mi vrže strop a to mě štve :) TAK SUNDEJ STROPNICI A NACPI POD TY STŘEŠNÍ VÝSTUHY PROUŽKY MIRELONU, TO JE TA IZOLACE CO SE POUŽÍVÁ POD PLOVOUCÍ PODLAHY A BUDEŠ MÍT V AUTĚ KLID 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 (upraveno) Jsem stavař vim co to je :) to mám už i ve dveřích taková levnější varianty odtlumení :) ono to dělá ale jen v létě asi jak je vedro :) Jen by mě zajímalo tušim že to byl motorexel na něj mě odkázal Cimbu dělá sportovní úpravy na tenhle motor, že by to fakt ale nikdo neměl? Upraveno Listopad 24, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 JEDNOU JSEM SE BAVIL SE ZDEŇKEM.....TDI FUN.....MOŽNÁ TI TO JMÉNO NĚCO ŘÍKÁ, ČIPUJE MOTORY JAK NAFTOVÉ, TAK BENZÍNOVÉ A JE V TOM FAKT DOST DOBRÝ ŘÍKAL ABYCH SE STAVIL A ŽE TO PRUBNEME HODIT NA BRZDU A UVIDÍME CO TAM JE A PAK BY TO POLADIL V ŘÍDÍCÍ JEDNOTCE A ZNOVU NA BRZDU, PRÝ OD TOHO NEMÁM OČEKÁVAT NĚJAKÝ ŠÍLENÝ NÁRUST KOBYLEK :) ALE NĚCO S TÍM URČITĚ DOKÁŽE UDĚLAT :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Listopad 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 (upraveno) Tak kdyby jsi do toho šel tak tu pak poreferuj jen mi je divný že Cimbu mi psal že to nejde a odkázal mě na ten motorexel a tam je psáno že to jde to si trochu protiřečí :) A ptal jsi se na orientační cenu? Upraveno Listopad 24, 2010 uživatelem Sentinel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
RAZTY Odesláno Listopad 24, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2010 CHTĚL JSEM TO Z NĚHO VYPÁČIT KOLIK ZA TO BUDE CHTÍT , ALE NEŘEKL MI TO :) PRÝ SE DOMLUVÍME NA CENĚ AŽ PŘIJEDU 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.