Haski Odesláno Únor 23, 2011 Sdílet Odesláno Únor 23, 2011 to reálné srovnání je zajímavy.výrobce uvádí rozjezd z 0-100 km/h a dle papírových hodnot je na tom 1.6 trošičku lépe. při těch např. 140 to vypadá že je to jiné. Osobně jsme kdysi cimbu oslovil ohledně chipu na 1.6 a tak nějak mi bylo vysvětleno pouze zlepšení přechodových stavů. Navýšení výkou u tohohle motoru v podstatě technicky není možné. nakonec si ale přiznejme, že 1.6 jsme si nekupovali s tím, že od toho budeme čekat sportovní jízdu. pohodový spolehlivý motor na běžný provoz. No ted jsem koukal na ty papírové údaje a nevidím, že 1,6 je trochu lepší. Zrychlení 0-100kmh OI 1.9TDi 74kW - 11,6s OII 1.9TDi 77kW - 11,8s OII 1.6MPi 75kW - 12,3s OI 1.6MPi 74kW - 11,8s Nicméně těmhle údajům moc nevěřím a nevím, kde škodovka tyhle údaje neustále bere. Např. OII 1.6MPi 75kW má psanou papírovou maximálku 190kmh. Maximální výkon je 75kW při 5600ot. = cca. 185kmh (a tuhle správnou hodnotu uvádí Audi u A3 1.6MPi 75kW) Dále nová Octavia Tour II s tímto motorem má o papírovou spotřebu ve všech případech nižší než má psanou moje z roku 2006. ???? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Březen 3, 2011 Sdílet Odesláno Březen 3, 2011 od dnes som cimbu :) ,takze dnes som si dal upravit od pan janda-cimbu + vycistit skrtici klapka. vysledky: predtim mi auto tahal od cca 3000/otm(ze bolo citit) a teraz je to od cca 1800/otm na spotrebu som nezistil ze by mi klesol,ale auto ma urcite lepsie taha je to citit jako by mal viac Nm,a hned to taha takze som spokojeny. Sentinel daj si aj ty od cimbu a ser na chip. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 3, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 3, 2011 Jojo mám to v plánu letos ;) neřikal ti např jestli se to nevynuluje když třeba odpojíš baterku? pokud je to kabelem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Jojo mám to v plánu letos neřikal ti např jestli se to nevynuluje když třeba odpojíš baterku? pokud je to kabelem. pri diagnostika a opravu chyb sa to nevymaze,tak isto ked odpojim baterku sa tomu nic nestane lebo je to nahrate v RJ,len sa nemoze fleshovat RJ-software!!!a vtedy sa to cele vymaze ak niekto do RJ nahra new soft/chip. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Jen pro info: Teď jsem koukal na akční slevy Sportmotoru a 1.6MPi 74-75kW na 82kW za 3990,-, coz je velice lákavá nabídka. Tato akce trvá od 1.3-7.3.2011. Co to tak sleduju, akce většinou prodlužují. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 akce je akce no business pak se prodloží :D O2 to nedělá jinak z ake do akce a UHOS se může jít vyčůrat :D stále otázka jestli to u atmosféry něco přinese, rád bych někde zkusil káru s 82kw :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 od dnes som cimbu :D ,takze dnes som si dal upravit od pan janda-cimbu + vycistit skrtici klapka.vysledky: predtim mi auto tahal od cca 3000/otm(ze bolo citit) a teraz je to od cca 1800/otm na spotrebu som nezistil ze by mi klesol,ale auto ma urcite lepsie taha je to citit jako by mal viac Nm,a hned to taha takze som spokojeny. Sentinel daj si aj ty od cimbu :D a ser na chip. jsi nechal dělat "přechodové stavy" za 2000 kč ? http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&...=42&lng=cze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 Prinese, cip od Sportmotoru byla jedna z nejlepsich investic, co jsem do auta nacpal, jestli ne nejlepsi.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 akce je akce no business pak se prodloží :D O2 to nedělá jinak z ake do akce a UHOS se může jít vyčůrat :D stále otázka jestli to u atmosféry něco přinese, rád bych někde zkusil káru s 82kw :D Akce jsou akce a nechal bych je pro to, pro co jsou určeny...tedy slevy :-) Otázka, jestli má význam pro atmosferu chip za 3990,- je jako jestli má význam dělat přechody u Cimbu za 2150,- bez chipu. Celkově chip do atmosfery není ani tak o výkonu (2-5kW v průběhu a 7kW ve špičce je opravdu málo), ale o lepší reakci motoru a lepším kroutícím momentu. Proto bych výkon v tuto chvíli nějak nekomentoval. Podle mě u OII výkon poznat moc nejde a jestli ano, musíte auto hodně dobře znát. Rekce plynu je už od výroby celkem ok, takže já třeba poznal krouťák 2500-3500ot. OI je přeci jen lehčí a problémy se špatnou odezvou plynu by s chipem mohl přinést lepší výsledek...nehledě na to, chip Vám tam nahrajou a pokud nebudete spokojeni, můžete do 14dnů požádat o vrácení do původního stavu. Je to na Vás. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 jsi nechal dělat "přechodové stavy" za 2000 kč ?http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&...=42&lng=cze ano som spokojeny a citit to najlepsie by bol ked to porovname cimbu Vs. sportmotor takze ja som zo slovenska ak ma niekto z SR chpnutu 1.6 75KW mozme dat stretavku a vyskusame v pripade vy tam v CZ skuste a napiste to sem :) a na vzdy ukoncime temou, lebo takto nema vyznam ked kazdy tvrdi svoje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Březen 4, 2011 Sdílet Odesláno Březen 4, 2011 2000kč za přechody u Cimbu je velmi dobrá investice.Tah v nížších otáčkách je fakt znát.Jezdím s jejich softem už 1,5roku(asi 30tis.) a nebyl žádný problém.Za ty prachy dost muziky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Březen 5, 2011 Sdílet Odesláno Březen 5, 2011 se dívám do techničáku, tak můj motor cimbu nemá na seznamu :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Březen 6, 2011 Sdílet Odesláno Březen 6, 2011 taky mám přechody od Cimbu,jenže žádnej rozdíl jsem nepoznal,škoda peněz.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Březen 7, 2011 Sdílet Odesláno Březen 7, 2011 se dívám do techničáku, tak můj motor cimbu nemá na seznamu Cimbu OII neumí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Březen 15, 2011 Sdílet Odesláno Březen 15, 2011 A ještě jedno srovnání sprintu na letišti cca z 0-140kmh. Auta:OI 1,9TDi 74kw (15"kola) / OII 1,9TDi 77kW (16"kola) / OII 1,6MPi 82kW (17"kola) OI TDi ujelo skoro o 2 délky auta nad OII TDi. A OII TDi ujelo o 1/2 auta nad OII 1,6MPi. Nepřesností byly rozdílné velikosti kol, ale až se trochu oteplý, chystáme se to provést znova se všemi 15" koly. Vím, že to nemá s OI asi nic společného, ale slíbil jsem odvetu se stejnými pneu a doteď to nikoho neurazilo. SPRINTY TDI proti MPI Specifikace aut: Papírové údaje jsou z návodu k obsluze (techničák): OI TDI 74kW/240Nm / rv.2007 / 120000km / 1270kg (1320kg) OII TDI 77kW/250Nm / rv.2009 / 60000km / 1310kg (1380kg) OII MPI 75@82kW/148@158Nm / rv.2006 / 80000km / 1255kg (1300-1330kg) * TDI (OI i OII) jsou známé tím, že prý mají už od výroby vyšší výkon, než papírová hodnota a to jest +- 80-85kW a cca.280Nm. * MPI nebo benzínový atmosféráci jsou naopak známé zase tím, že nemájí výkon ani papírové hodnoty. Je tedy otázkou, zda tomu tak je i v našem případě. Srovnání sprintu na letišti 2010 říjen - cca z 0-130kmh. Auta:OI 1,9TDi 74kw (15"kola) / OII 1,9TDi 77kW (16"kola) / OII 1,6MPi 82kW (17"kola) OI TDi ujelo skoro o 2 délky auta nad OII TDi. OII TDi ujelo o 1/2 auta nad OII 1,6MPi. Nepřesností: byly rozdílné velikosti kol, ale až se trochu oteplý, chystáme se to provést znova se všemi 15" koly. Testování podruhé 2011 únor sprint na letišti, sucho, +8st OI 1,9TDi 74kw (15"kola) / OII 1,9TDi 77kW (15"kola) / OII 1,6MPi 75@82kW (15"kola) Takže jsme vyzkoušeli sprint aut se stejnými velikostmi pneumatik. Start z 0-130kmh (testováno 3x) OI TDI opět vyhrálo na plné čáře - o necelé 2 délky auta nad OII TDI. Reakce turba jsou téměř okamžité a už přeřazení na 2.rychlost mělo náskok délky skoro jednoho auta. OII TDI Prohrálo nad OI vinou pomalého nastupu turba při přeřazení a trochu větší váze vozu. Nicméně na 3.rychlost tyhle auta už si vzájemně moc neujížděli. OII MPI nepomohly ani menší 15" kola. Nicméně prohrává o víc jak délku auta OII. Nevím ani, jestli mu pomáha Chip od Sportmotoru. Nicméně auto již samotným startem nad TDI ztrácí, pravděpodobně velice lehkým předkem a protočením kol (otáčky motoru 3500-4000ot), což má za následek ihned ztrátu délky kapoty OII TDI. MPI se pak docela drží, ale nepatrně ztrácí a při 3.rychlosti ztrácí bohužel ještě znatelněji. Nepomáhá ani otevřený filtr (vrchní kryt filtru) ač bych i řekl, že nepatrné zlepšení zde je (výsledek možná o 1metr?). Letmí start z 30-130kmh (testováno 3x) OI TDI vyhrává o délku auta nad OII TDI a to i přesto, že se rozjíždí na 2.rychlost. OII TDI nepomáhá ani 1. rychlost ani 2.rychlost. Nástup turba je pomalý a tím ztrácí i nad MPI. OII MPI (otevřený filtr) lehce ujíždí startem OII TDI. 2.rychlost udržuje naskok půl auta nad OII TDI, ale TDI dojíždí na 3.rychlost., kde vyhrává o půl auta. OI TDI omylem zaplá klimatizace - výsledek je výhra o kapotu nad OII TDI Závěr a hodnocení obou jízd: OI TDI nezklamalo a potvrdilo dynamiku motoru a reakci turba. OII TDI jen nepatrně pomohly zimní pneu a lehce se dotáhlo na OI TDI, mizerný nástup i reakce turba. OII MPI zimní pneu pravděpodobně moc nepomohly. Tehdejší letní 17" pneu pravděpodobne při startu lépe zabíraly a tolik se neztracelo při samotném startu, což potvrzuje letmí start. Nicméně si dovolím tvrdit, že na atmosféráka se těch TDI docela držel wink.gif Info o TDI: Oba motory na diagnostice nevykazovaly žádné závady, readiness kod v pořádku. Info o OII 1.6 MPI: Motor na diagnostice nevykazoval žádné závady, readiness kod v pořádku, orig. svíčky NGK BKUR6ET-10 V-line (první sprint - Brisk Platin), vzduchový filtr MANN má 8000km, olej 5W40 má 3000km (měněno po 15000km), kompresní tlaky válců všechny 12bar. Zvláštnosti OII 1.6 MPI: *Brisk Platin a orig NGK BKUR6ET-10 V-Line nemají na výkon pravděpodobně vliv a jestli ano, pak jednobodové Brisk platin jsou lepší :-) neb v létě 2010 ve sprintech podle mě uhánělo auto lépe). Na NGK je studený start zatím lepší. *Mé zjištění a nikdo mi to nevyvrátil, ani nepotvrdil (ani škodovka-pry je nutná diagnostika vozu) je rychlost 35kmh, kde dochází ke změně citlivosti plynového pedálu, pravděpodobně jen u OII (cca. 40% sešlápnutého pedálu se mění na cca.60% - měřeno přes VAG) Tj. vzniká nevědomá akcelerace (přibližné hodnoty otáček motoru při změně citlivosti (35kmh) - 1.rychlost-4500ot, 2.rychlost-2500ot, 3.rychlost-1700ot, 4. rychlost-1300ot, 5.rychlost-1000ot.) *Otevřený kryt filtru OII - je možné jej používat, zkracuje se tím ale výrazně živostnost filtru (častější výměna a kontrola), motor je v nizkých otáčkách ochotnější, filtr ale více duní. Je také poznat změna proměnného sání při 4200-4300ot, kdy se otevírají klapky pro krátké sací kanály. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sentinel Odesláno Březen 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2011 Haski : Ses do toho pěkně obul ;) pěkně si to udělal :D já ze svoji 1.6 mám smíšený pocity ;) jednou je to drak a podruhý táhnu zase vlek jak sem psal dřív jel sem i s 81 a svezení to bylo pěkný ale bližší mi je asi benzín no to si vzpomínám na jednom foru když sem koupil octu jak tam každej druhej psal že se s 81 za městem rozjede a ty 1.6 nestíhaj a vidí je daleko za sebou ;) blbost :P navíc si ten co to psal asi neuvědomil že má turbo :D ale pěknej test :D mě sou taky příjemnější sprinty z pohybu ne ze stání... chtělo by to víc octavek stejný motorizace :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Haski Odesláno Březen 15, 2011 Sdílet Odesláno Březen 15, 2011 Ano, za sebou nás 1,6 benzíny urcite vidi, zvláště, když se atmosferovej benzin rozjiždí z neideálních otáček (třeba ze 2000ot). Pokud benzín akceleruje v ideálních točkách, rozdíl podle mě není tak hroznej, kde výsledek bude třeba 3 delky auta pozadu. Byla by hloupost tvrdit, že 1,6 MPI 75kW a 148Nm bude velice stejný s 1,9 TDI 74kW a 240Nm. Samotný průběh momentu a výkonu je ale bohužel velice odlišný. Viz tabulka v příloze, kterou jsem si kdysi vytvořil ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Březen 15, 2011 Sdílet Odesláno Březen 15, 2011 moc pěkné a celkem i podrobné popsání srovnání. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mysterx888 Odesláno Červen 1, 2011 Sdílet Odesláno Červen 1, 2011 no tak podme este ide mi o to ze cimbu a sportmotor kadzy pisu inac takze http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&...=42&lng=cze Vs. http://www.sportmotor.cz/motor/b1675.htm cimubu pise ze chip sa nedal dat na ten motor ani sport.filter-ze motor ma uz max pri 75KW a zas filter by kazilo motor ale sportmotor zas pise chip a k tomu este filter . teraz kto ma pravdu??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Říjen 31, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2011 ahoj, taky zvažuuju co s mou 1.6 MPi 75kW OII , kdyby tento motor uměl Cimbu tak ho jednoznačně vyzkouším...ale bohužel...:-( narazil jsem na firmu http://esotuning.cz/ slyšel někdo o nich něco? Psal jsem jim, tak uvidíme co odpoví ... EDIT: tak uz mi odepsali, pry za 5000Kč + 15ps a 30Nm ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vlasta123 Odesláno Prosinec 11, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2011 taky mám přechody od Cimbu,jenže žádnej rozdíl jsem nepoznal,škoda peněz.... Souhlasím s Tebou. Nechal jsem si od Cimbu rovněž udělat přechody na 1.6, 75 kw a nezjistil jsem nějakou změnu v chování auta. Je možné, že firmware, který jsem měl v řídící jednotce byl již optimálně naladěn. Tudiž bych doporučil řešit jen když se vyskytují problémy s akcelerací. Jé mám stále menší zacukání při akceleraci na 3 st. kolem 3000 ot. v rozsahu cca 100 otáček, a to mi firmware od Cimbu bohužel nevyřešil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kingdave Odesláno Prosinec 14, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 14, 2011 Vlasta123-nevím,ale na ty přechody od cimbu jsou vesměs pozitivní reakce,proto mě docela překvapilo,že se auto chovalo úplně stejně jako před "chipem"... drastys-tak jak to vypadá?? už máš auto nadopované ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.