Přejít na obsah

Lehce táhne doprava

Doubeq

Doporučené příspěvky

Když pustím na rovince volant, tak mi asi na 100 m auto táhne doprava asi o 0,5 m +/-, když volant držím tak je to opravdu jen malinko a při brzdění jede rovně. Kola byla nasazená podle popisku jako v loni (auto jsem koupil asi před měsícem a půl) . Mechanik mi říkal, že to může být i jedna destička, která se se úplně nevrátí a nepatrně přibrzďuje kolo, ale to by snad bylo znát více, ne? :-) Kola se neklepou ani při 30 km/h ani při 130 km/h, tak je považuju za vyvážená... a třeba jsem jen přecitlivělý :-D

Díky za názory

Odkaz ke komentáři

Nahuštění jsem kontroloval jako první, už mě to na předchozích autech dostalo,zítra nechám udělat geo a vyvážit kola, určitě to nebude zbytečné z našich silnic a na zimu, navíc cestou do práce mám slušně vykašených pár km a tam se to klidně mohlo hnout (úsek Hochův Týnec - Kočí kdo zná nebo je z Chrudimska a okolí) . Díky a pište další zkušenosti...

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Dnes jsem ráno po cestě do práce (rozespalej, jedu na jedno voko), vlit do sražený srny. Bylo to za zatáčkou, mršina uprostřed cesty. Musela tam ležet chvilinku, protože ještě nebyla vůbec rozježděná. Vzal jsem jí pěkně napřímo levejma kolama, nestačil jsem ani ťuknout na brzdy, bum bum a byl jsem pryč, akorát se zkurvenou náladou jestli jsem autu něco neproved. Teď proč to píšu, chci se zeptat jestli si myslim správně věci ohledně geometrie- na oktávě se odklon kol nenastavuje, ten je pevně danej, seřituje se jenom sbíhavost, mám pravdu? Váhám jestli s tim mám na tu geometrii jet, když mi řízení nikam natáhne, zdá se to být stejhný jako před tim incidentem, ale na druhou stranu srna neni zajíc nebo kočka. Co vaše názory? Nechat přejít nebo je to zbytečný?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Zdravím, mám takový jeden rébus. Po zimě auto táhlo při rovném volantu mírně doleva, po přezutí na letní + vyvážení + geometrie táhne naopak mírně doprava. Myslel jsem že to v pneuservisu udělali špatně, ale nechal jsem si to zkontrolovat a geometrie je v pořádku. Podvozek také zkontrolován a poloosy, silentbloky, čepy, ramena, tlumiče atd jsou v pořádku, takže vůbec netuším čím by to mohlo být!!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o rok později...

Zdravím,

znovu otvírám toto téma s podobným problémem.

Po vyměně spodního pravého čepu a kostí stabilizátoru auto začalo tahat do stran.

Záleží, jak je silnice skloněná. Pokud jedu po rovné silnici, tak auto jede rovně. Pokud je silnice skloněná doprava, tak to táhne doprava. Pokud je skloněná doleva, tak auto táhne doleva.

Bohužel většina silnic je skloněna doprava, kvůli odtoku vody.

Geometrie by měla být OK.

Zjistil jsem, že když více nafouknu kola, tak se to zlepší.

Do výměny to nedělalo.

Máte někdo tušení, čím by to bylo být.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...