Přejít na obsah

vaše spotřeba

Doporučené příspěvky

S motorom AGU mam dlhodobu spotrebu 8,9l/100km pricom vacsinou jazdim po meste merane pri dotankovavani. Palubny pocitac ukazuje o 0,2l/100km menej ako je realita.

Najnizsiu spotrebu som mal 5,0l/100km pricom trasa bola po dialnici 180km dlha. Inak ked sa idu dlhsie cesty a dodrziavaju sa predpisy cucne si 6,5-7l ale ja bezne jazdim za tych 8litrov +

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

1.8T 4x4 AUX - Dlouhodoba 10,5, mesto do 11ti, dalnice 130kmh 9,5, dalnice 180kmh 12. Nechapu jak se muze nekdo dostat ve meste na 7 litru, nebo jet dalku za 6,5, bud je to tim, ze 4x4 mam vyssi a ctyrkolo, takze si to vezme vic, nebo s tim ty lidi jezdej jak s dyzlem a trapej ventily v 1300 otackach. Proste je to benzinovy turbo. Nedas, nedostanes.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

No jak byly letos ty slušný mrazy, tak jsem jel za 95 litrů s přimrzlou ručkou od baráku, takový číslo mi to v životě neukazovalo, těch 52l/100 při rozjezdu je normální, ale tohle byl masakr, jsem si musel promnout oči, jestli vidím dobře :lool: :lool: Jinak viz můj podpis spotřeba :) Ale tankoval jsem zatím jen párkrát a připadá mi, že to počítá nějak divně když tam nedám plnou, ale jen třeba pár litrů :) Jo a jinak jezdím jen po Praze a převážně 14km do práce a 14 z práce ;)

Upraveno uživatelem DanTe
Odkaz ke komentáři

1,8T RS 132 kw AUQ, okresky 8-8,5 litru, dálnice jsem zatím nejel, město teď v zimě 12-13 litru, nevím jestli to je normální, ale možná jo.

Mě by osobně zajímalo , jak mohou někteří jezdit po městě za 8 nebo 9 litru???To nechápu, jedině jako důchodce se záhřátým motorem a v létě, jinak si myslím že to není možný.

Já tedka jezdím jenom krátký trasy tj cca 5km tam a 5 km zpět, takže od toho se právě odvijí právě moje spotřeba po městě.

Pokud někdo najezdí 30 km po městě se zahřátým motorem a bez kolon, tak bych i věřil že se dostane na nižší spotřebu.

Budu velice rád když se někdo s nižší spotřebou vyjádří :palec:

Odkaz ke komentáři

Taky se vam deje, kdyz jedete z kopce a brzdite motorem, tak pod 1700 otacek PP ukazuje nejakou spotrebu? Treba 2,3l...

To dělá zapnutý tempomat. Neustále jede trochu pod plynem i z kopce až do doby kdy o hodně překročíš navolenou rychlost (nevím přesně o kolik, ale myslím že stačí o 10 Km/h) pak začne motor regulerně brzdit a spotřeba spadne uplně na nulu.

Odkaz ke komentáři

2 Dalas:

Tak ono je za prvé město a „město“. Někde prostě poskakuješ od semaforu k semaforu co 400m, jinde projedeš plynule třeba 7km 50-60km/h. Spotřebu ve městě jsem si nikdy extra neměřil, ale nemyslím, že by byla nějak extrémní (po nastartování mi okamžitý průměr začínal na 16,6l) a co si pamatuji, tak když jsem vyrazil dolů do „plynulého“ města bez semaforů a plného kruháčů, tak spotřeba se běžně dostala k 8,5 – 9,5.

Navíc ve městě, mnohem víc než mimo město, lze spotřebu ovlivnit stylem jízdy, protože pro pomalý pohyb ve městě je potřeba naprosté minimum výkonu bez vlivu na jízdní průměr. Tzn. využívání terénu, odřazování, brždění motorem, plynulost, předvídavost a při plynulé jízdě zařzená co nejvyšší rychlost, na kterou se ještě motor netrápí. Abslotní blbost je pouze rada rozjíždět se pomalu a opatrně, protože pak motor nepodává výkon (potřebnou práci) pro zrychlení a jen žere a to realtivně dlouhou obu. Naopak je nutné při rozjezdu nebo zrychlení dostat motor krátce do otáček, kde vzhledem k výkonu žere relativně málo (tzn. stejnou práci udělá s menší spotřebou).

Při dodržení těchto jednoduchých zásad se bez vlivu na dosahované rychlostní průměry dá spotřeba obecně výrazně srazit. Moje zkušenost s auty, které teď máme doma. Těžce vyladěný Focus včetně jízd pro zábavu dlouhodobý průměr 8% pod normovaný. Volvo, které charakterem jízd je velmi blízko mixu 1/3, dokonce 15% pod normovaný průměr.

Odkaz ke komentáři

RiderPaul

Ahoj, tak ta spotřeba sedí:)No já když se rozjedu, tak mě naskočí průměrná spotřeba na aktuální cestu(mod 1) 25 litrů :lol: Ale je pravda že zase dost rychle klesá.Momentálně jsem dneska najel po městě cca 10 km a dosal jsem se na průměrnou spotřebu 9.8 litru, což si myslím že je pěkný na zimu a ještě při crcačkách.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Octaviu 1.8T 110kw AUM mam vyše roka, na tych 50 km som mal bežne spotrebu okolo 6 litrov 5,5-6,5 vačšinu cesty som mal zapnuty tempomat na 100 km/h , 4 dediny + mesto. Rekord som mal 5,2 :D odfotene mam 5,3 :) Pri svižnej jazde do tych 190 km/h 7,5 max 8 litrov. Pri premavke len v meste je to tych 10-11 litrov. So spotrebou aj s autom som spokojny :D

Musim dodať že spotreba 5,2-5,5 sa mi podarila s benzinom shell V power fuel save :)

post-25504-0-43701100-1362478090_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Dnes jízda taková spíše pohodová ujete cca 60 km se spotřebou 6,5 litru, jizda byla 50/90 km hod, více dolů to nešlo, to bych muse jet jako šnek :D Přímo ve městě to bylo cca 13 litru při couračkách, teďka že se oteplilo tak se to zlepšilo na cca 10 litrů.

I když co si budem povídat spotřeba po okreskách co udává palubní počítač, viz třeba ta moje 6,5 litru, se mě zdá blbost, aby octavia rs jela se skoro stejnou spotřebou jako diesel.Palubák si myslím že kecá.

Co si o tom myslíte?

Odkaz ke komentáři

To dělá zapnutý tempomat. Neustále jede trochu pod plynem i z kopce až do doby kdy o hodně překročíš navolenou rychlost (nevím přesně o kolik, ale myslím že stačí o 10 Km/h) pak začne motor regulerně brzdit a spotřeba spadne uplně na nulu.

Jak pisu, brzdim motorem, ne ze bych mel zapnuty tempomat. Treba dojizdim k semaforu, dam za 3, brzdim motorem a dobrzduju brzdama - nad 1700 ot ukazuje 0 pod 1700 ot ukazuje spotrebu treba 3litry.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Já sem taky klidný jezdec a navíc mám lpg a ted se s vámi podělím o me zážitky ,ale asi budete nasraní :D ...

Podle mě jezdím cca 4 litry / 100km ... když to přepočítám

U nás plyn 15,40kč .... natankuju plnou 40L a ujedu cca 470km ... cena plné nádrže cca 670kč ..Rozjezdy rychle ale poté už jízda plynulá.. Snažím se motor netočit přes 5000 otáček a jezdím v rozemezí 2000-3000 ..

Ted sem byl v Italii a 900km sem najel za méne než 1400kč takže nádhera s tím plynem ... můj odhad 1,4kč / km. Dalnice pouze Rakousko.. U nás a v Italii okrsky... Po dalnici sem nejel nad 3500otáček ... takže cca 140km/h tachomtr ,real asi 125km/h

Odkaz ke komentáři

Tak já mám taky plyn a každý týden jedu Praha a zpět. Jezdím po okreskách a závěr po dálnici. Pak se courám hodně po městě. Eviduju si tankování takže vím že dlouhodobá spotřeba je 10.01 l LPG. když to přepočítám poměrem ceny benzínu a lpg tak jsem na 4,5 l :)

jo a to mam ještě 4x4 které si bere o trochu víc

rozjezdy zas mívám většisnou 30 až 40 l/100

Tak já se bez problému dokážu rozjed tak že se číslo nevejde na palubní počítač a ukazuje to 99.9 :)

Odkaz ke komentáři

Koukl jsem do svých záznamů a zjistil jsem že jsem natankoval benzín někdy v květnu 12L a pak jsem po 3600 km dotankoval 8.3L v červenci.

jinak btw když už jsem to zmínil ty své záznamy tak na telefony s Androidem je moc pěkná aplikace MyCars. Je zadarmo a muzete si v ni evidovat veskere vydaje kolem auta. Doporučuju :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...