maajkee Odesláno Prosinec 21, 2009 Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2009 uprimne - nechipoval bych to, jak jsem rikal tri roky jsem ji mel a nedelal bych to, jezdil jsem s chiplou i nechiplou a nevyplati se ti to s timhle motorem to neudela tolik jako s jinejma bohuzel :D a vis ceno bych se byt tebou nebal?17tek s gumou 205 :D na spotrebe a rychlosti nepoznas nic a udela to velkou paradu i posilovac rizeni to vydrz. vse vyzkouseno ;) No ono tady nejde ani o nějaký zvýšení výkonu, předpokládám, že se tady bavíme o úpravě ŘJ od cimbu, tam je hlavní, že se zlepší trochu průběh, měla by zmizet díra mezi sešlápnutím pedálu a zrychlením, to je z továrny trochu blbě odladěný, no a motor by měl jít malinko víc vytočit, neměl by umřít nad 4 tisíce otáček ale až tak nad 4500 :D Za 3 litry (teď je akce) bych do toho šel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 25, 2009 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 25, 2009 Tak díru mezi sešlápnutím pedálu a zrychlením osobně nepozoruju ani teď. Stejně tak tah motoru ve vyšších otáčkách. Se starými svíčkami motor umřel někde na hranici 4100ot. a dál lezl jen neochotně a začal vynechávat a pocukávat. Teď s novými origo BOSCHkami jde až k 5000ot. bez problémů. Nicméně zatím čipovat nebudu...se mi nelíbí, že to řeší výměnou celé ŘJ za jinou - upravenou. Svoji ŘJ nikomu nedám 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Zdravím, taky mi AEE říká pane, ta tvá je krásná a hlavně ten novší interiér trošku závidím :-) ale v dobrém, nicméně k tomu chipu, já budu chipovat v létě už s jistotou a mám to domluvené ve Zlíně , kde mají i brzdu a změří ti výkon před chipem a po chipu, ale hlavně jde o to že vytvářejí mapy sami a ze sw ze tvého chipu - přečtou chip, zazálohují původní mapy, a pak je upraví a nahrají zpět na puvodní chip, mažou ho UV zářením ... takže ti to doladí jak budeš chít - bud na tah a výkon ve vyšších otáčkách nebo spíš na spotřebu, omezovač posunou do 6500 jak u Cimbu ale oproti Cimbu nemění jednotky. Já mám představu tak 62 kW při 5100 otáčkách a 149 Nm při 3500 otáčkách, tak uvidíme, jinak dávaj záruku jak Cimbu a všichni ti lepší chiptuneři. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 óóó děkuji za pochvalu (a okta též) ;) No ty čísla vypadají dobře. 62Kw a 145Nm to by z toho byla prakticky "stokoňovka" a možná lepší než originál 74Kw :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 do 100koňovky to má daleko.....a hlavně...stará pravda-obsah ničím nenahradíš 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 nooo má a nemá...ona sériová 1,6 74Kw daná na brzdu většinou 74Kw nemá ani náhodou...pravda je těch 65-68Kw...takže :lool: ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 tak to nevím.ja co viděl auta na brzdě tak měli výkon vyšší než udávaný :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 jo jo musím jen a jen souhlasit, měl jsem možno se projet v 1,6 74 kW , a ne jednou, a jsem rád že mám AEE , prostě se mi s tím jezdí příjemněji, je fakt že po překročení 4000ot. AEE už zaostává hodně, ale tak jsme lidi a běžně se to přes 4000 netočívá pokud nechcem jezdit za 9 litrů 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Asi tak nějak. Strýc má 1,6 74Kw v kombíku a jako že bych z toho byl móóóc vyplesklej to teda ne(zvlášť po tom co na ni měnil před vánoci slavnou převodovku DUU - 18 tis. v prde.i :lool: ) Nicméně je fakt, že 74Kw má od 4000ot. navrch, ale mezi 2000-3500ot. je 55Kw pružnější a příjemnější ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 jo jo, u AEE když něco odejde tak je to většinou malá částka , a navíc si všechno opravíš sám ... i když třeba do rozvodů nebo do spojky to bych se nepustil :lool: ale tak ... Jinak když jsme u těch motorů , katastrofa škoda fabia 2 combi 1,4 16V , 63kW ... jel jsem s tím a v duchu to proklínal, tah až od vyšších otáček a nic moc, prostě objem se nenahradí ... ale moje předpotopní skoro 12 roků staré AEE by tu fabku dalo jak nic , a to píšou ve specifikacích lepší zrychlení (12,7s) než u octavie 1,6 55kW (14,4 s u LX ) ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 až teď sem si všiml že to máte 1,6.....já že to máte 1,4 :lool: takto jo..ten objem tam trochu je.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 1,4 néééé :lool: 1,4 16V beru jako neplnohodnotnou náhradu za starou 1,6 55Kw...prostě 1,6 je 1,6 ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 :lool: ja si chci zazavodit v nasi ctrnactistovce ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 13, 2010 Sdílet Odesláno Únor 13, 2010 1,4 néééé :) 1,4 16V beru jako neplnohodnotnou náhradu za starou 1,6 55Kw...prostě 1,6 je 1,6 ;) Tak náhrada no jo ... se už prostě nechtěla inženýrům upravovat 1,6 55kW AEE ... prostě měla jen Euro2 ... a od 2001 se museli už vyrábět auta s Euro3 ... takže jim přišlo jednoduší vzít v koncernu už používaný šestnáctiventil 1,4 55kW který je sice modernější ale nenahradí naši " zastaralou " 1,6 ku ... prostě objem nenahradíš ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Únor 14, 2010 Sdílet Odesláno Únor 14, 2010 ja genau :) :smich: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Únor 27, 2010 Sdílet Odesláno Únor 27, 2010 Ahoj, nad tím jsem též uvažoval, ten motor nechat čipnout a použít ostřejší vačku. Četl jsem ty změny dříve na cimbu.cz a kažká kW a zvýšený toč. moment navíc je dost poznat. Motor by měl o 8 až 10 kW navíc, což je dost poznat a zátah od nízkých ot. by zůstal stejný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MAIDEN Odesláno Únor 27, 2010 Sdílet Odesláno Únor 27, 2010 Ahoj Tome.Autíčko máš jedna báseň.Je vidět,že tě to baví.Můžu se zeptat,kde to bylo foceno.(myslím u té řeky)Jsem vodák ,takže trochu úchylka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 (upraveno) Je to řeka Jihlavka pod přehradou Mohelno Pro vodáky myslím super svezení Upraveno Únor 28, 2010 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MAIDEN Odesláno Únor 28, 2010 Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 Je to řeka Jihlavka pod přehradou Mohelno Pro vodáky myslím super svezení Díky za info.Tam musí bejt krásně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 5, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 5, 2010 Aktualizován stav tachometru a provedené opravy a úpravy :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Říjen 6, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 Chceme foto, bo pises o malom kridle a nakoniec tam mas nejake ala WRC :( ! Co si robil s tymi stahovackami? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Říjen 6, 2010 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2010 foto je na nic. protože žádný křídlo zatím nemám. takže ani velký ani malý Stahovačky? no opravoval, opravoval. V červnu si tak zabouchnu levé zadní dveře a sklo šup do nich. Naštěstí bylo sucho a teplo a bylo to pár Km od baráku. Takže hezky koupit opravnou sadu(facelift plastík, facelift svorka skla, těsnění dveří-takovej ten igelit) a už se opravovalo. Na pravé zadní jsem nečekal a udělal je hned taky. A dobře jsem udělal. Při demontáži se mi stahovačka rozsypala defakto v rukách. Takže to byla jen otázka času. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Říjen 9, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2010 aha, som myslel, ze uz ho tam mas. :) To mam z toho ze som to poriadne neprecital No tie stahovacky typicka zalezitost no . Ja mam manual vsade ale tak v predu by som el zniesol no :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 12, 2010 Tudlevá mi tak nějak upadlo ukostření zapalovací cívky na hlavu motoru. Prvně jsem se snažil to rozmontovat, zkrátit kablík na nejmenší možnou délku-abych se dostal na zdravou měď a pak to smontovat. Jenže to bylo na pytel. Tak jsem vzal měděný lanko 2,5mm2 dvě očka, páječku, cín a vyrobil úplně nové. Vypadá to skoro jako originál :) Někdo tvrdí, že to tam není nutný, ale co-však mě to nezničilo ani finančně, ani pracovně :) Jinak nového nic. Po neděli přezuju zimní bačkůrky a vyměním konečně olej. Příští víkend pojede na malý výlet, tak ať se promázne novým :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2010 Státní svátek oslaven přezutím zimních pneumatik a výměnou oleje. Jo a dal jsem tam novou lékárničku-podle nové vyhlášky. Tak jsem zvědavý jak bude Okta "příst" na Mogul Extreme 10W40 :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 17, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2010 na Mogul bude chrochtat blahem, jako moje ;) i mírně přelitá :D jinak ukostření cívky není nutné, jezdím s neukostřenou už 3 týdny a nic se nestalo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2010 (upraveno) já to trefil přesně jo a když jsem slil ten starý olej do flašky a změřil zhruba objem, tak mi to vychází, že Okta za 9000Km sežrala pouhé jedno deci oleje :palec: Upraveno Listopad 17, 2010 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 Tak to je super ! Minule ma kamarat poziadal aby som sa mu pozrel na olej bo mu svieti kontrolka (OII). Od poslednej výmeny mala 17tis a po oleji ani stopy , ako keby tam ziadny ani nikdy nebol. Ze ho nezadrel zostava pre mna zahadou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 Ono když tam není ani na měrce, tak tam pořád je a maže to, ale je to riskování no..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 no já měřil olej dneska ráno, auto stálo celý den včera, olej stekl pěkně do vany a na měrce ho mám těsně pod horním zlomem, takže nakonec jsem to asi nepřelil :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.