TomášT Odesláno Listopad 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 No já když jsem to tam nalil, tak to bylo taky nad zlomem. jsem si na tebe vzpomněl , ale auto bylo trochu nakloněné dozadu(což je na vypouštění oleje moc dobré) a tak to bylo nalité na měrce. Po nastartování se zaplnil filtr a čerpadlo a je ho přesně akorát. No ještě jsem tam trochu kápnul aby se neřeklo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 ono je toho oleje tam lepší lít bych řekl mín (samozřekmě ne pod minimum) než víc....co si myslím a co sem smyšel názory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 18, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 jsem našel v "Jak na to ?", že pokud člověk jezdí delší trasy, dálnici a hory, je lepší udržovat olej kolem hranice C (a hranice C je nad vyšráfovanou částí mezi horním zlomem a šráfováním).... Každopádně je pravda, že auto jsem měl taky nakloněné na rampě - sice jen minimálně - jak píšeš ty Tomáši A taky je pravda, že mírné naklonění auta na parkovišti udělá na rysce taky dobrého půl centimetru. No, asi už to přestanu řešit, mám najeto přes 500 km, výfuk mi nehulí, auto jede. A to je hlavní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 18, 2010 Asi tak nějak no. Já to mám přesně jak končí šrafování-teda samozřejmě nahoře ne dole :) Jo a jakmile Oktě člověk začne dělat servis, tak si samozřejmě vymyslí Okta vždycky něco grátis. Během zkušební jízdy abych trochu motor ohřál a projel s novým olejem mi praskla H4. Den před tím prý zase tátovi nesvítila parkovačka na druhý straně. No když už teda servis-tak teda servis ;) Tož jsem koupil nový obě H4 OSRAM Night Breaker a žárovičky do parkovaček. Tak uvidíme zítra v terénu ale i v garáži to proti zdi svítí docela parádně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Listopad 19, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2010 njn to sa aj mne stava ;) ! Ale mam pocit ze tieto H4 vydrzia pomerne dlho- ja som menil snad 2 krat a svietim stale! Naproti tomu v otcovom VW nestiham tie H7 meniť ;) ! Najlepsie bolo ked dosiel kamarat ze mu nesvieti jedno svetlo (tiez H7 ) a dokial to zaparkoval u mna do garaze nesvietilo uz ani druhe :P ! Inak OI ma paradny pristup k svetlam :) , na nových autach pomaly treba rozobrat pol predku kvoli ziarovke ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Listopad 19, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2010 hehe, stejna zkusenost... na VW odchazeji H7 rychleji nez Osram NB na my Octe 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Listopad 19, 2010 jo tak přístup je tam vcelku dobrej. Akorát objímka žárovičky pravé parkovačky nešla vytáhnout z paraboly, tak musely nastoupit malé kombinačky. Jsem slyšel, že u některých vozů je potřeba vyndávat světlomet kvůli výměně či co...no príma vychytávka :) Jo a byly tam H4 Philips (něco na způsob těch Osram night breaker)-denní svícení nemám takže svítím celým autem a vydrželi mě tam 3 roky. Vlastně jsem s nimi auto koupil-takže nevím jak dlouho tam byly před tím 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Listopad 19, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2010 No světlo je třeba rozebrat a vyndat u Mondea, co má tatík :) Jinak já ty Osram NB měl, vydržely půl roku, tak snad budeš mít větší štěstí :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Listopad 19, 2010 Sdílet Odesláno Listopad 19, 2010 Chlapci, nebudeme tu o tom dalej OTckovat a zhrniem to - OCTAVIA I 4EVER & AEE 4EVER :( :) :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2010 jůůů jsem včera zapomněl písnout. Včera to bylo přesně tři roky co jsem Oktu v Německu koupil. Jak ten čas ale letí... :D Z letošních událostí snad jen oprava zadních el. stahovaček a teď na podzim výměna motorového oleje. Jinak nic. Spotřeba - hmmm při courání v mrazech, na sněhu a zimních bačkůrkách se nějak ne a ne dostat pod 9l/100 No uvidíme co na jaře. Takže spokojenost přetrvává i po těch třech letech :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 15, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2010 zima není pro Octu dobrá :D taky se pod 9 l ve městě nemůžu dostat... každopádně ať slouží i nadále :D Co dostala na narozky od tebe ? Moje dostane pod stromeček operaci v podobě vyvaření víčka nádrže a opravu koroze prahu a blatníku :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2010 chi chi no asi jen ten olej. Jo a nějakej pražák v Jeepu Cherokee mi ji podepsal dveřma na předním blatníku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Prosinec 15, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2010 jůůů jsem včera zapomněl písnout. Včera to bylo přesně tři roky co jsem Oktu v Německu koupil. Jak ten čas ale letí... :D Z letošních událostí snad jen oprava zadních el. stahovaček a teď na podzim výměna motorového oleje. Jinak nic. Spotřeba - hmmm při courání v mrazech, na sněhu a zimních bačkůrkách se nějak ne a ne dostat pod 9l/100 No uvidíme co na jaře. Takže spokojenost přetrvává i po těch třech letech :P :D Mne sa naopak zda ze mi to zerie v zime menej. To bude tym ze v zime jazdim dost opatrne, teda nieže by som v lete opatrne nejazdil, ale rad jazdim razantnejšie a casto chodievam jazdit do kopcov :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2010 hmm nebo že by třebas nějaké čidlo začalo odcházet do čidlového nebe? chladící kapalina, lambda?... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Prosinec 16, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2010 myslis??? Ide normalne, ako vzdy. No ale nejaky pan mechanik by sa na nu mohol pozriet uz, bo na diagnostike bola naposledy tak 4 roky dozadu ;) ! Uz by sa s nou trebalo trochu pohrat no - to trhanie pri tých vyššich otackach som tiez este neriesil ! Najradsej by som to cele rozobral, kasnu poslal do lakovne a motor niekam do Deutschlandu, alebo ku vam do CR, nech mi tam ozivia nejake spiace koniky ! A v tom som sa zobudil ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Prosinec 16, 2010 Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2010 no nevím, ale v zimě by fakt méně žrát neměla ;) pokud v létě s razantní jízdou jedu za 10 litrů do práce, tak v zimě s opatrnou za 10,1 l :)to bude něco jiného v té spotřebě nižší v zimě než v létě... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Prosinec 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2010 Chaaaa tak dneska 40Km a spotřeba 6,8. Hm hm to budou ty krátké trasy. Jak to člověk vytáhne někam dál a po silnicích I. a II třídy-tak je to hnedle jiná písnička 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Leden 30, 2011 Autor Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 (upraveno) v pátek jsem oktě koupil vanu do kufru -v Auto Kelly, za 500, ale účel splní :) ještě nahodím foto :) Upraveno Leden 30, 2011 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Leden 30, 2011 Sdílet Odesláno Leden 30, 2011 tak na tu vanu jsem zvědavý, taky by se mi hodila, ten bordýlek v kufru zvlášť v zimě je nesnesitelný :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Duben 20, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 20, 2011 Zde jsou foto té vany do kufru. Je to parádička-co jsem toho odvozil a v kufru čisto. Pardon za prodlevu, ale neměl jsem to čím vyfotit. Mobil s foťákem mě odešel a záhy ho následoval i foťák. Jen AEEčko slouží zatím věrně a spolehlivě :D ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Duben 20, 2011 Sdílet Odesláno Duben 20, 2011 mno to je celkom fajn vec. Robí sa nieco take aj pre OII FL? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Duben 21, 2011 Autor Sdílet Odesláno Duben 21, 2011 to asi určitě. Třeba pohledat no... Jinak ještě stále na zimních, ale už se bude přezouvat...brzo :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 Mám tu samou gumu v kufru už 4 roky a je super ! Jen jsem ji musel uříznout v předních rozích protože zakrývala úchytová oka. Tak ať slouží ke spokojenosti ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Duben 22, 2011 Sdílet Odesláno Duben 22, 2011 u nas na SR to autokelly nema na eshope, ale snad sa to da objednat ! Na dvor nam pribudne coskoro OII 1.6 v nafte, tak tam by sa ta vana zisla no. V OI mam na tom pokrovci tu original gumenu rohož, tiez pomoze, ale ta vana je lepsia no :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2011 jo to je jasný, ale vana má přece jen vyšší okraje. Uvidíme jak je ten matroš kvalitní. Snad něco vydrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 5, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červen 5, 2011 (upraveno) překročena hranice 90 000Km Fotku dávat nebudu protože jsem si toho všiml až pozdě. Tak až při kulatinách 100 000 :) Upraveno Červen 7, 2011 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 23, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2011 Pustil jsem se do preventivní prohlídky startéru. Ne že by teda jako blbnul (ťuk. ťuk), ale tak nějak už prohlídku potřeboval. Dle všeho na něj nebylo celých 11 let sáhnuto. Demontáž je teda lahůdka. Přístup celkem na dvě věci Dal jsem ho ke známému co dělá startéry a altíky. Rozdělal, promazal a zkontroloval. No a já ho potom už jen trochu zrenovoval zvenku Protože Oktu co nevidět čeká 2x 300Km-spojil jsem to i s celkovou prohlídkou: kontrola kapalin, vyčištění rozdělovače+promáznutí ložiska, vytření filtrboxu a kontola filtru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červenec 23, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 23, 2011 luxusna pracicka :palec: ;) ! Pekne sa o nu staras :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 23, 2011 Autor Sdílet Odesláno Červenec 23, 2011 No delší dobu jsem si jen vozil zadnici, tak to musím trochu napravit. Jo abych nezapomněl - díval jsem se na litinu a nenápadná vlásečnice se jaksi za rok trochu zvětšila není to zatím nic hroznýho, ale bude to už jen horší :D No nic - pomalu začínám šetřit na novou litinu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Listopad 15, 2011 Autor Sdílet Odesláno Listopad 15, 2011 přezuto na zimáky-ale že jsem si dával na čas :) no a do konce měsíce bych měl zajet na technickou a emise...ty dva roky zas utekly jako voda :o 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.